Για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και αναζήτηση… αντιπερισπασμού από τα εσωτερικά προβλήματα που ήρθαν στην επιφάνεια εσχάτως μιλούν στον Παναθηναϊκό αποδίδοντας εκεί την αποχώρηση του Ολυμπιακού από τον χθεσινό ημιτελικό.

Οι «πράσινοι» θεωρούν πως η ανωτερότητά τους στο παρκέ ήταν πασιφανής και δεν οφείλεται σε καμία διαιτητική εύνοια, ενώ ισχυρίζονται πως η απόφαση για αποχώρηση από τους «ερυθρόλευκους» είχε ληφθεί πολύ πριν τον αγώνα και απλώς έψαχναν μια αφορμή για να το κάνουν. Επικαλούνται, δε, διαιτησίες στο πρόσφατο παρελθόν στο ΣΕΦ, που όμως δεν οδήγησαν σε αντίστοιχη απόφαση από τους ίδιους που συνέχισαν να αγωνίζονται ακόμη κι αν θεωρούσαν πως αδικούνταν.

Στον Παναθηναϊκό θεωρούν πως η διοίκηση των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση σε μια προσπάθεια αντιπερισπασμού μετά τις αποκαλύψεις για προβλήματα στις πληρωμές και με τα διαρροή ηχογραφημένης συνομιλίας του Γιώργου Πρίντεζη που ήρθε μέσα από την ομάδα.

Πλέον στον Παναθηναϊκό περιμένουν από τα αρμόδια όργανα να επιβάλουν στον Ολυμπιακό τις ποινές που προβλέπονται, με αφαίρεση από έναν ως έξι βαθμούς από τη βαθμολογία του τρέχοντος πρωταθλήματος. Και φυσικά εφόσον οι «ερυθρόλευκοι» επιλέξουν να μην κατέβουν ή να αποχωρήσουν ξανά από κάποιον αγώνα να αποβληθούν από τα εθνικά πρωταθλήματα για έναν χρόνο ως υπότροποι (όπως προβλέπεται από τον κανονισμό της ΕΟΚ).