ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ

Με ξένους διαιτητές στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός έκανε τέσσερα φάουλ σε 31 δευτερόλεπτα!

Ο Ολυμπιακός έφυγε από το γήπεδο το βράδυ της Τετάρτης και αν πιστέψουμε το ρεπορτάζ, το είχε αποφασίσει από το πρώτο λεπτό. Όταν του σφύριξαν τρία φάουλ σε ένα λεπτό. Κάτι που έχει ξαναγίνει… Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Με ξένους διαιτητές στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός έκανε τέσσερα φάουλ σε 31 δευτερόλεπτα!

Ο Ολυμπιακός έφυγε από το γήπεδο το βράδυ της Τετάρτης και αν πιστέψουμε το ρεπορτάζ, το είχε αποφασίσει από το πρώτο λεπτό. Όταν του σφύριξαν τρία φάουλ σε ένα λεπτό. Κάτι που έχει ξαναγίνει… Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Δεν ξέρω αν ο Ολυμπιακός είχε προσχεδιασμένη την αποχώρησή του από το κλειστό του Αμαρουσίου και περίμενε απλά την κατάλληλη στιγμή να το κάνει. Ότι πήγε να αγωνιστεί με τεράστια καχυποψία ήταν προφανές από το μεσημέρι του αγώνα και την ανακοίνωση που είχε βγάλει. Καλούσε τους υπεύθυνους της FIBA να δουν το ματς! Και φάνηκε από τα πρώτα ειρωνικά γελάκια των παικτών του στο πρώτο κιόλας σφύριγμα πως είχε χαλάσει και το δικό τους μυαλό.

Πως δεν μπήκαν για να παίξουν, αλλά για να ειρωνευτούν, να διαμαρτυρηθούν και τελικά να φύγουν στο ημίχρονο. Φυσικά όχι με δική τους απόφαση. Και θα ήθελα πολύ να γνωρίζαμε τη γνώμη των παικτών του Ολυμπιακού για την απόφαση να αποχωρήσει η ομάδα τους από το ημίχρονο. Του Μπλατ την ξέρουμε. Όπως μεταδόθηκε από την ΕΡΤ, δεν ήθελε να φύγει. Ο Ολυμπιακός, λίγες ώρες μετά, επιλέγει να ζητήσει ξένους διαιτητές σε όλα τα ματς με τον Παναθηναϊκό. Και δηλώνει πως δε θέλει να τον σφυρίξουν ποτέ ξανά ο Μάνος, ο Αναστόπουλος και ο Παναγιώτου. Πολύ καλά κάνει, κυρίως στο δεύτερο. Κανένας από τους τρεις διαιτητές που έφτασαν στα όριά της τη διοίκηση του Ολυμπιακού, σε τέτοιο σημείο που αποχώρησε από το γήπεδο, δεν πρέπει να ξανά σφυρίξει την ομάδα τους. Ο καθένας στη θέση τους το ίδιο θα ζητούσε.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.366 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Άσχετα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς, ο Ολυμπιακός έφτασε στην πλέον ακραία αντίδραση. Άρα όποτε κι αν τον σφυρίξουν οι συγκεκριμένοι διαιτητές, θα υπάρχει η καχυποψία. Εγώ εύχομαι να εισακουστεί και το άλλο αίτημα του Ολυμπιακού. Να παίζει όλα τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με ξένους διαιτητές. Όπως συνέβη και στο ποδόσφαιρο. Να φύγει οποιαδήποτε σκιά πάνω από τα παιχνίδια και να βλέπουμε μπασκετάκι και να το ευχαριστιόμαστε. Διότι εδώ και καμιά 20αρια χρόνια, ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει με κάθε τρόπο τον Ολυμπιακό, αλλά ο Ολυμπιακός επιμένει να βγάζει σκάρτη κάθε νίκη του. Και να βγάζει σκάρτο και κάθε πρωτάθλημα που κατέκτησε.

Έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο το πράγμα, που τα 7 τελευταία χρόνια έχει πάρει ο Ολυμπιακός τρία πρωταθλήματα και ο Παναθηναϊκός τέσσερα, αλλά στα τέσσερα έφταιγε ο Βασιλακόπουλος, ενώ στα τρία ο Ολυμπιακός ήταν πιο μάγκας. Άσχετα αν το ένα απ’ αυτά ήρθε με βήματα του Σπανούλη, μέσα στο ΟΑΚΑ και με Έλληνες διαιτητές. Ξένοι διαιτητές λοιπόν. Οι καλύτεροι να επιλέγονται και να έρχονται στην Ελλάδα να σφυρίζουν τα μεγάλα ματς όπως συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο. Και όπως συνέβη και στο φετινό ματς της Ευρωλίγκας στο ΟΑΚΑ, που φυσικά και το σφύριξαν ξένοι. Και φυσικά και ο Ολυμπιακός έχασε, παρ’ όλο που βρισκόταν μπροστά με εφτά πόντους στο πρώτο ημίχρονο. Δέχτηκε 93 πόντους και έχασε σχεδόν με κατεβασμένα τα χέρια στο δεύτερο μέρος.

Και μιας και συζητάμε για ΟΑΚΑ και ξένους διαιτητές, ας πούμε κι αυτό και όποιος αμφιβάλλει να βάλει το βίντεο να το δει. Ο Ολυμπιακός διαμαρτύρεται γιατί του σφύριξαν την Τετάρτη τρία φάουλ σε ένα λεπτό. Προσέξτε: δεν εξετάζει κανένας το αν αυτά τα φάουλ έγιναν ή όχι. Απλά αυτό που φωνάζουν είναι «τρία φάουλ σε ένα λεπτό» και πως «δεν έχει ξαναγίνει». Λάθος. Έχει ξαναγίνει.

Πρόσφατα. Στις 9 του περασμένου Νοέμβρη, στο ίδιο γήπεδο. Αλλά με ξένους διαιτητές. Στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός έκανε 4 φάουλ σε 31 δευτερόλεπτα! Στο 7’17’’ πριν το τέλος κάνει φάουλ ο Παπανικολάου. Στο 7’01” επιθετικο του Μιλουτίνοφ σε Λάσμε. Στο 6’48’’ κάνει πάλι φάουλ ο Παπανικολάου. Και στο 6’46’’ πριν το τέλος κάνει φάουλ ο Γκος. Τρία φάουλ σε διάστημα 31 δευτερολέπτων. Είδατε κανέναν να φεύγει από το γήπεδο; Είδατε κανέναν να γελάει ειρωνικά. Είδατε κανέναν να βγάζει ανακοινώσεις;

Όχι. Εδώ, όμως, στην Ελλάδα, το «λέγε – λέγε» πάντα κάτι αφήνει στο τέλος. Φτάσαμε σε σημείο σε αγώνες στο ΣΕΦ να έχει ο Ολυμπιακός 26 βολές και ο Παναθηναϊκός 6 και να φωνάζουν κι από πάνω οι «ερυθρόλευκοι». Φτάσαμε σε σημείο τη μεγαλύτερη ομάδα που έχει «γεννήσει» ο ελληνικός αθλητισμός, με τα έξι ευρωπαϊκά, ένα πραγματικό καμάρι της Ελλάδας, να τη χλευάζουν άνθρωποι που δεν ξέρουν τι θα πει μπάσκετ και πολύ αμφιβάλλω αν έχουν επισκεφτεί έστω και ένα ευρωπαϊκό γήπεδο για να καταλάβουν τι εστί Παναθηναϊκός για ολόκληρη την Ευρώπη. Όταν θα μπουν στον κόπο να το κάνουν, θα καταλάβουν πως τον πρώτο για να τον χτυπήσεις δε φεύγεις από το γήπεδο. Μένεις εκεί και παλεύεις απέναντί του. Και όταν είσαι καλύτερος θα κερδίσεις. Όπως το έχεις κάνει και στο παρελθόν. Αλλά είναι ελάχιστες οι φορές που στα 20 και βάλε χρόνια παντοκρατορίας του Παναθηναϊκού, ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος. Κι αυτό ποτέ δεν το συγχώρεσαν στους ίδιους τους εαυτούς τους.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.