Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου του τελικού του θεσμού: «Είμαστε εξίσου ενθουσιασμένοι που βρισκόμαστε εδώ, για να παίξουμε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Έχουμε μεγάλο σεβασμό για τον αντίπαλο μας, ο προπονητής του ΠΑΟΚ τρέχει κάποιες επιθέσεις που είναι δύσκολο να αμυνθείς. Είμαστε αρκετά ξεκούραστοι γιατί αγωνιστήκαμε ένα ημίχρονο…

Ένας τέτοιος αγώνας, είναι διαφορετικός από το επίπεδο του πρωταθλήματος, βλέπεις το επίπεδο των παικτών μου. Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης για παράδειγμα, είναι εξαιρετικός σκόρερ, πασέρ και μπορεί να τα κάνει όλα μέσα στο γήπεδο».

Για το αν είναι ένα ματς… Δαβίδ με Γολιάθ: «Ήθελα να επισημάνω ότι δεν είναι αναμέτρηση Δαβίδ με Γολιάθ. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλή ομάδα. Ίσως να μπορούσαμε να πούμε κάτι τέτοιο παλιά, αλλά τώρα δεν ισχύει.

Θα ήθελα να πω ένα πράγμα για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Συμφωνώ με τον κ. Παπαθεοδώρου ότι δεν είναι ώρα να τα συζητήσουμε αυτά. Παίζαμε με το Κεντάκι στο Κάνσας, χάναμε 30 πόντους και είχα μόνο 7 παίκτες. Στο δεύτερο ημίχρονο, είχαμε 4 παίκτες με 4 φάουλ ο καθένας. Όλα έδειχναν ότι θα παίξουμε με 4 παίκτες, επειδή η διαιτησία ήταν κακή.

Τελικά χάσαμε με 55 πόντους, εγώ επισήμανα τα διαιτητικά λάθη. Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι η εικόνα της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό περισσότερο για τα νεαρά παιδιά. Όταν παίζεις ένα παιχνίδι πρέπει να τελειώνει. Πρέπει να σέβεσαι το παιχνίδι. Απογοητεύτηκα!».

Για το τι σημαίνει ο τελικός για την καριέρα του και αν θα μεταφέρει την εικόνα με τους μαθητές στις ΗΠΑ: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος σε κάθε παιχνίδι τίτλου. Προπονώ σαν να είναι η τελευταία προπόνηση της ζωής μου. Αυτός είναι ο τρόπος μου. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που παίζουμε μπροστά σε νεαρούς ανθρώπους. Με τον τρόπο που θα παίξουμε, ελπίζουμε να εμπνεύσουμε τους νεαρούς ανθρώπους να αγαπήσουν το μπάσκετ.

Έχω βρεθεί στη Μύκονο, έχω βρεθεί στη Σαντορίνη, είμαι για πρώτη φορά στην Κρήτη. Δεν έχω καταφέρει να δω τη μαγεία των ελληνικών νησιών, γιατί είμαι από το αυτοκίνητο στο ξενοδοχείο. Έχω όμως μια ευχή. Θέλω να απολαμβάνουν οι φίλαθλοι τον αγώνα για αυτό που είναι. Εντός αγωνιστικού χώρου κι εγώ ήθελα να “σκοτώσω” αντιπάλους, αλλά μετά το τέλος του αγώνα, τους έδινα το χέρι μου. Είμαι κι εγώ Έλληνας».

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

HIGHLIGHTS