ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΥΝΤΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Πιτίνο: «Είμαστε αρκετά ξεκούραστοι, γιατί παίξαμε μόνο ένα ημίχρονο»

Ο Ρικ Πιτίνο είχε... κέφια στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του τελικού Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ και τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός πηγαίνει ξεκούραστος στο ματς με τον δικέφαλο του βορρά, λόγω του... ενός ημιχρόνου που έπαιξε με τον Ολυμπιακό.

Πιτίνο: «Είμαστε αρκετά ξεκούραστοι, γιατί παίξαμε μόνο ένα ημίχρονο»

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου του τελικού του θεσμού: «Είμαστε εξίσου ενθουσιασμένοι που βρισκόμαστε εδώ, για να παίξουμε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Έχουμε μεγάλο σεβασμό για τον αντίπαλο μας, ο προπονητής του ΠΑΟΚ τρέχει κάποιες επιθέσεις που είναι δύσκολο να αμυνθείς. Είμαστε αρκετά ξεκούραστοι γιατί αγωνιστήκαμε ένα ημίχρονο…

Ένας τέτοιος αγώνας, είναι διαφορετικός από το επίπεδο του πρωταθλήματος, βλέπεις το επίπεδο των παικτών μου. Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης για παράδειγμα, είναι εξαιρετικός σκόρερ, πασέρ και μπορεί να τα κάνει όλα μέσα στο γήπεδο».

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.470 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για το αν είναι ένα ματς… Δαβίδ με Γολιάθ: «Ήθελα να επισημάνω ότι δεν είναι αναμέτρηση Δαβίδ με Γολιάθ. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλή ομάδα. Ίσως να μπορούσαμε να πούμε κάτι τέτοιο παλιά, αλλά τώρα δεν ισχύει.

Θα ήθελα να πω ένα πράγμα για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Συμφωνώ με τον κ. Παπαθεοδώρου ότι δεν είναι ώρα να τα συζητήσουμε αυτά. Παίζαμε με το Κεντάκι στο Κάνσας, χάναμε 30 πόντους και είχα μόνο 7 παίκτες. Στο δεύτερο ημίχρονο, είχαμε 4 παίκτες με 4 φάουλ ο καθένας. Όλα έδειχναν ότι θα παίξουμε με 4 παίκτες, επειδή η διαιτησία ήταν κακή.

Τελικά χάσαμε με 55 πόντους, εγώ επισήμανα τα διαιτητικά λάθη. Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι η εικόνα της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό περισσότερο για τα νεαρά παιδιά. Όταν παίζεις ένα παιχνίδι πρέπει να τελειώνει. Πρέπει να σέβεσαι το παιχνίδι. Απογοητεύτηκα!».

Για το τι σημαίνει ο τελικός για την καριέρα του και αν θα μεταφέρει την εικόνα με τους μαθητές στις ΗΠΑ: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος σε κάθε παιχνίδι τίτλου. Προπονώ σαν να είναι η τελευταία προπόνηση της ζωής μου. Αυτός είναι ο τρόπος μου. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που παίζουμε μπροστά σε νεαρούς ανθρώπους. Με τον τρόπο που θα παίξουμε, ελπίζουμε να εμπνεύσουμε τους νεαρούς ανθρώπους να αγαπήσουν το μπάσκετ.

Έχω βρεθεί στη Μύκονο, έχω βρεθεί στη Σαντορίνη, είμαι για πρώτη φορά στην Κρήτη. Δεν έχω καταφέρει να δω τη μαγεία των ελληνικών νησιών, γιατί είμαι από το αυτοκίνητο στο ξενοδοχείο. Έχω όμως μια ευχή. Θέλω να απολαμβάνουν οι φίλαθλοι τον αγώνα για αυτό που είναι. Εντός αγωνιστικού χώρου κι εγώ ήθελα να “σκοτώσω” αντιπάλους, αλλά μετά το τέλος του αγώνα, τους έδινα το χέρι μου. Είμαι κι εγώ Έλληνας».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.