ΚΛΕΙΣΙΜΟ
SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 1-0: Επιστροφή στις νίκες με “χρυσό” Άλτμαν!

Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης 1-0: Ο Όμρι Άλτμαν επέστρεψε στην ενδεκάδα και το... γιόρτασε με γκολ (16'), το οποίο αρκούσε για να δώσει σημαντική νίκη στον Παναθηναϊκό. Έχασε ευκαιρίες και για άλλα τέρματα το τριφύλλι, με κυριότερη εκείνη του Μακέντα.

Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης 1-0: Επιστροφή στις νίκες με

Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 1-0: Ο Όμρι Άλτμαν επέστρεψε στην ενδεκάδα και το… γιόρτασε με γκολ (16′), το οποίο αρκούσε για να δώσει σημαντική νίκη στον Παναθηναϊκό.

Το ματς

Έπειτα από ένα αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο, όπου καταγράφηκε μια τελική από τον Φερνάντεθ (8′), ο Παναθηναϊκός ανέβασε στροφές. Αιτία, η άνοδος του… μασκοφόρου Κουρμπέλη (έπαιξε με προστατευτική μάσκα στο πρόσωπο λόγω του κατάγματος που υπέστη στα Γιάννενα). Ο αρχηγός του τριφυλλιού συνδυάστηκε ωραία με τον Κάτσε στο 12′ αλλά η κεφαλιά του ήταν άστοχη. Ο Κουρμπέλης μπορεί να μην σκόραρε, αλλά λίγα λεπτά αργότερα έφτιαξε φάση-κλειδί για τον Άλτμαν.

Στο 16ο λεπτό, η μπαλιά του προς τον Ισραηλινό ήταν εξαιρετική. Ο Άλτμαν κινήθηκε έξυπνα, κοντρόλαρε και με ωραίο σουτ έλυσε τον γόρδιο δεσμό, ανοίγοντας το σκορ για τον Παναθηναϊκό (1-0, 16′).

O Παναθηναϊκός είχε από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μετά το γκολ, ανέκτησε και ψυχολογία, η οποία τον οδήγησε στη δημιουργία νέων φάσεων. Στο 22′, ο Μπουζούκης έκανε όμορφη ενέργεια, αλλά το τελείωμά του δεν ήταν ιδανικό, ενώ στο 27′, η κεφαλιά του σκόρερ Άλτμαν κατέληξε στα χέρια του Παπαδόπουλου.

Παραιτήθηκε ο Κούγιας!
Παραιτήθηκε ο Κούγιας! 45.853 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σε εκείνο το σημείο, έκανε την εμφάνισή του στο ματς και ο Αστέρας, απειλώντας την εστία του Διούδη. Στο 25′ η σέντρα σουτ προς τον Μανιά δεν είχε αποτέλεσμα, αλλά στο 30ο λεπτό, ο Καλτσάς λίγο έλειψε να “¨παγώσει” το ΟΑΚΑ, όμως η προβολή του από το ύψος της μικρής περιοχής πέρασε εκτός εστίας.

Οι στιγμές του δευτέρου μέρους “άνοιξαν” από την άστοχη προσπάθεια του Χατζηγιοβάνη (51′), για να ακολουθήσει το πιο επικίνδυνο διάστημα του Αστέρα. Οι Αρκάδες άρχισαν να πατάνε πιο γερά στα πόδια τους, δημιουργώντας ανησυχητικές καταστάσεις στα καρέ της ομάδας του Δώνη. Στο 55ο λεπτό, οι πράσινοι έδιωξαν… κακήν κακώς τη μπάλα από την περιοχή τους, ενώ στο 57′, ο Μπελόκ έδωσε μπαλιά πάρε-βάλε στον Μανιά. Ευτυχώς, ο Έλληνας παίκτης δεν το έβαλε, πλασάροντας άστοχα απέναντι από τον Διούδη.

Το καλό διάστημα του Αστέρα τελείωσε στο 63ο λεπτό, όταν ο Φερνάντεθ δοκίμασε τον Διούδη, με τον πορτιέρε του Παναθηναϊκού να διώχνει μεν, ασταθώς δε. Βλέποντας ότι ο Παναθηναϊκός έχανε τον δυναμισμό του, ο Γιώργος Δώνης αποφάσισε να κάνει τις πρώτες του διορθωτικές κινήσεις. Στο 61′ απέσυρε τον σκόρερ Άλτμαν, περνώντας στο ματς τον Μουνιέ. Έντεκα λεπτά αργότερα, ο Χρήστος Δώνης πέρασε αντί του Κουρμπέλη, ο οποίος μάτωσε εκ νέου στο σημείο όπου είχε τραυματιστεί.

Οι διορθωτικές κινήσεις, αλλά και οι φωνές του Δώνη οδήγησαν τους παίκτες του Παναθηναϊκού στο να αναχαιτίσουν εκ νέου τους φιλοξενούμενους και να πάρουν τα ηνία του ματς, ψάχνοντας το δεύτερο γκολ. Οι πράσινοι έψαξαν τη φάση για το 2-0, ιδιαίτερα από το 65ο λεπτό και έπειτα.

Κορυφαία στιγμή ήταν η φάση με τον Μακέντα, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Παπαδόπουλο και με το τέρμα στη… διάθεσή του, πλάσαρε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Αστέρα (87′).

Λίγο νωρίτερα, ο Δώνης έκλεισε τις αλλαγές του ενισχύοντας την αμυντική γραμμή. Η είσοδος του Πούγγουρα οδήγησε σε σχήμα με τρεις μπακ, ενώ ο Χατζηγιοβάνης αποσύρθηκε στον πάγκο. Στα τελευταία λεπτά υπερίσχυσαν οι παθιασμένες μονομαχίες και όχι η τακτική. Ο Παναθηναϊκός ήθελε να κρατήσει το πολύτιμο 1-0 υπέρ του, ενώ ο Αστέρας έβγαινε μπροστά για να βάλει έστω ένα γκολ. Οι Αρκάδες το είχαν σαν στόχο, αλλά η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν αντιμετώπισε κάποιον σοβαρό κίνδυνο, με το σκορ να παραμένει ως έχει.

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Χατζηθεοδωρίδης, Κουρμπέλης (71′ Χρ. Δώνης), Κάτσε, Άλτμαν (60′ Μουνιέ), Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης (82′ Πούγγουρας), Μακέντα.

Αστέρας Τρίπολης (Γιώργος Παράσχος): Παπαδόπουλος, Kώτσιρας (74′ Tσιλιανίδης), Βλάχος, Ματρικάρντι, Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Βαλιέντε, Φερνάντεθ (83′ Δουβίκας), Μπελόκ, Καλτσάς, Μανιάς (61′ Αραβίδης).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...