ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Δώνης: “Αν κοιτάμε το παρελθόν δεν είμαστε ρεαλιστές, αλλά εκτός πραγματικότητας”

Οι δηλώσεις του Γιώργου Δώνη στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ.

Δώνης:

O Γιώργος Δώνης μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για:

Για τα στοιχεία που χρίζουν βελτίωσης: «Νομίζω ότι για εμάς από την αρχή της σεζόν το κάθε ματς είναι σημαντικό. Παρ’ ότι μπορεί κάποιοι να κοιτούν το πρόγραμμα, εμείς δεν το κάνουμε. Εγώ εστιάζω την προσοχή μου σε πράγματα που παίρνω από το παιχνίδι που έχουμε παίξει και πάμε στο επόμενο. Συνεχίζω να λέω ότι όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά πρέπει να επικεντρωθούμε στη βελτίωση του παιχνιδιού. Το προηγούμενο διάστημα ήταν πολύ δύσκολο για εμάς γιατί είχαμε παιχνίδια κάθε τρεις μέρες.

Αυτή τη βδομάδα περιμέναμε να κάνουμε κάποια πράγματα καλύτερα αλλά δουλέψαμε μια μέρα λόγω καιρικών συνθηκών. Σε αυτά που επικεντρωνόμαστε είναι και αμυντικά και επιθετικά. Είχα πει στην αρχή της σεζόν ότι πρέπει να δημιουργούμε περισσότερες φάσεις και αυτό μειώθηκε αρκετά στο τελευταίο διάστημα. Όχι ότι όταν αποφασίζουμε να παίξουμε με τριάδα έχουμε πολλές τελικές. Σε αυτό που θα επικεντρωθώ προπονητικά είναι πως θα βελτιωθούμε στη δημιουργία φάσεων για γκολ, ανάλογα το παιχνίδι και τον αντίπαλο και την τακτική που πρέπει ν’ ακολουθήσουμε. Είναι διαφορετικό όταν παίζεις με ομάδες που είναι φαβορί ή στα ίδια επίπεδα με σένα».

Παραιτήθηκε ο Κούγιας!
Παραιτήθηκε ο Κούγιας! 45.867 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για την κακή εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στους Αρκάδες: «Είναι συνδυασμός δύο πραγμάτων. Ο Κουρμπέλης με μια προπόνηση έπαιξε. Είναι λογικό μετά το 30′ να κουραστεί. Είναι ρίσκο και από εμένα να βάλω έναν παίκτη με λίγες προπονήσεις. Το τελευταίο διάστημα δεν είναι στο καλύτερο η έντασή μας. Μπορώ να καταλάβω τους παίκτες μου… Όταν βλέπω τον Γιόχανσον βλέπω ότι δεν έχει την ίδια ενέργεια. Το ίδιο ισχύει για τον Κουρμπέλη και για κάποια παιδιά που έρχονται από τον πάγκο.

Το δεύτερο κομμάτι είναι πως όταν λείπει το κομμάτι της εμπειρίας και είσαι από συνεχόμενα άσχημα αποτελέσματα, μπαίνει στο μυαλό σου η διαδικασία να διατηρήσεις το αποτέλεσμα όταν έχεις το γκολ και παίζεις καλά. Ακόμα και τότε. Συμβαίνει και στις μεγάλες ομάδες. Είχαμε πρόβλημα στην κατοχή της μπάλας με εύκολα λάθη στο δεύτερο μέρος. Ο Αστέρας έπαιξε με μεγάλες μπάλες. Είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Μανιά. Είχαμε κι εμείς αντεπιθέσεις που μπορούσαμε να τελειώσουμε το ματς. Πιστεύω ότι στο τελευταίο 15λεπτο με τον Πούγγουρα μόλις γυρίσαμε στην 5άδα είχαμε ασφάλεια για το αποτέλεσμα».

Στη συνέχεια τόνισε: «Αν ήταν διαφορετικό το πρότζεκτ, θα έλεγα ότι προβληματίζομαι από πολλά πράγματα. Όταν όμως είμαι συνειδητοποιημένος από την αρχή σε αυτό που δουλεύουμε και το πλάνο που πρέπει να εξελίξουμε, αυτά που συμβαίνουν μέσα στο ματς μπορεί να είναι και φυσιολογικά. Ξέρω πολλούς παίκτες στη Μπουντεσλίγκα που κοστίζουν 20 εκατομμύρια παίκτες στην ηλικία του Μαυρομάτη και πληρώνουν τα λάθη που κάνει αυτός ο κεντρικός αμυντικός τους που είναι στην ίδια ηλικία. Όλοι κοιτάτε τη βαθμολογία και το αποτέλεσμα. Έχουμε χάσει το δρόμο μας. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Θέλουμε να εξελίξουμε νέους παίκτες, να καθιερωθούμε στην πεντάδα, να σβήσουμε τα χρέη, να βγάλουμε παίκτες και να μπούμε στο σωστό δρόμο. Αν κοιτάμε το παρελθόν είμαστε εκτός πραγματικότητας, όχι ρεαλιστές».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...