ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 73-79: Πράσινες κούπες… #MexriTelous

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 73-79: Τη στιγμή που άλλοι αποχωρούν από τα ημίχρονα και διακωμωδούν το άθλημα, ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να σηκώνει κούπες! Οι πράσινοι νίκησαν τον ΠΑΟΚ στον τελικό Κυπέλλου και κατέκτησαν για 19η φορά το τρόπαιο, στον τελικό που διεξήχθη στο Ηράκλειο Κρήτης.

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 73-79: Πράσινες κούπες... #MexriTelous

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 73-79: Τη στιγμή που άλλοι αποχωρούν από τα ημίχρονα και σκούζουν, ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να σηκώνει κούπες! Οι πράσινοι νίκησαν τον ΠΑΟΚ στον τελικό Κυπέλλου και κατέκτησαν το 19ο τρόπαιο της ιστορίας τους.

Το ματς

Από νωρίς, ο Παναθηναϊκός φάνηκε προσηλωμένος στον στόχο του και απόλυτα συγκεντρωμένος. Στο πρώτο πεντάλεπτο, αν εξαιρεθεί ένα τρίποντο του Γκος, οι “πράσινοι” δεν απειλήθηκαν. Στην επίθεση δε, ο Ντεσόν Τόμας ξεκίνησε ζεστός και στη συνέχεια ο Καλάθης πήρε τη “μπαγκέτα” στέλνοντας την ομάδα στο +10 (13-3) και οδηγώντας τον Παπαθεοδώρου σε τάιμ άουτ. Το τάιμ άουτ δεν στάθηκε ικανό να ανακόψει τη φόρα των πρωταθλητών Ελλάδος. Η ομάδα του Πιτίνο συνέχισε το φοβερό σερί της, φτάνοντας μέχρι και στο +17 (3-20), με τον ΠΑΟΚ να μαζεύει κάπως τη διαφορά στο δεκάλεπτο (15-29, 10′).

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 48.019 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Παναθηναϊκός έμοιαζε απόλυτος κυρίαρχος του ματς. Κάτι που φάνηκε και στις δύο πλευρές του παρκέ κατά τη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου. Στη συνέχεια, ο ΠΑΟΚ με τους Χάτσερ και Γκος προσπάθησε να δείξει ότι έχει “σφυγμό”, μειώνοντας τη διαφορά στους επτά (22-29). Εκεί ήταν που ανέλαβε δράση ο Κιθ Λάνγκφορντ, ο οποίος συνέχισε την εξαιρετική επιθετική συγκομιδή του, δίνοντας στον Παναθηναϊκό την ευκαιρία να φτάσει με διψήφιο προβάδισμα στο ημίχρονο (36-46, 20′).

Ο Κιθ (12π), μαζί με τους Καλάθη (11π – 6ας) και Γκιστ (10π – 7ρ), ήταν οι κινητήριοι μοχλοί του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στο πρώτο ημίχρονο. Ωστόσο, η ορμή του πρώτου δεκαλέπτου δε βρήκε συνέχεια, κάτι που έδωσε στον ΠΑΟΚ την ευκαιρία να πλησιάσει και να δώσει εκ νέου ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Κάποια στιγμή, η διαφορά κόντεψε να φτάσει στο +20, ενώ στις αρχές της τρίτης περιόδου, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Με τους Γκάρετ και Χάτσερ να κάνουν ζημιά, ο ΠΑΟΚ έφτασε στους τέσσερις πόντους (47-51, 23′) και στη συνέχεια στους τρεις (51-54, 27′).

To ματς είχε αλλάξει… όψη. Πλέον, ήταν ένα ντέρμπι με τα όλα του, με τον Παναθηναϊκό να αδυνατεί να χτίσει εκ νέου κάποια διαφορά ασφαλείας. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο στο -1 (58-59) με τρίποντο στο φινάλε και μάλιστα, με τον ίδιο τρόπο πέρασε μπροστά για πρώτη φορά στο ματς στο 31′ (61-59). Οι “πράσινοι” βρήκαν λύσεις με τον Καλάθη και τον Λάνγκφορντ, με αποτέλεσμα το ματς να μπει στην τελική του ευθεία με τις δύο ομάδες ισόπαλες (65-65, 35′).

Ο ΠΑΟΚ πήρε εκ νέου το προβάδισμα με τρίποντο του Γκος (70-67), αλλά ο Παναθηναϊκός έδειξε χαρακτήρα σε εκείνο το σημείο. Με σερί 8-0, μετέτρεψε το -3 σε +5 (70-75, 37′) οδηγώντας τον Παπαθεοδώρου να πάρει τάιμ άουτ. Στη συνέχεια, αμφότερες οι ομάδες υπέπεσαν σε λάθη (επιθετικό του Κιλπάτρικ, λάθος του Γκος), μέχρι το καλάθι του Μαργαρίτη που κράτησε στο ματς τον ΠΑΟΚ (73-75, 39′). Οι Παπαπέτρου και Καλάθης αποδείχθηκαν ψύχραιμοι από τις βολές, με το ματς να λήγει με 79-73 και τον Παναθηναϊκό να κατακτά το 19ο Κύπελλο στην ιστορία του.

Τα δεκάλεπτα: 15-29, 36-46, 58-59, 73-79

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ (Πιτίνο): Τόμας 12 (10 ριμπάουντ), Πέιν, Λάνγκφορντ 17 (5 ριμπάουντ), Παπαπέτρου 10, Γκιστ 14 (8 ριμπάουντ), Βουγιούκας, Λεκαβίτσιους, Κιλπάτρικ, Καλάθης 19 (5 ριμπάουντ, 9 ασίστ,), Αντετοκούνμπο 5 (1), Μήτογλου 2.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.