ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ

Στη λάσπη ο Παναθηναϊκός θα απαντάει με τίτλους. Μέχρι το τέλος του κόσμου…

Ο μπασκετικός Παναθηναϊκός συνεχίζει να επιστρέφει τη λάσπη που του πετάνε και απαντάει εκεί που είναι η μία και μοναδική αλήθεια. Στο γήπεδο, όπου συνεχίζει να καταπίνει τις κούπες. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Στη λάσπη ο Παναθηναϊκός θα απαντάει με τίτλους. Μέχρι το τέλος του κόσμου...

Πλάκα έχει αυτό το #MexriTelous. Και πολύ σωστά το σκέφτηκαν οι αρχισυντάκτες αυτού εδώ του σάιτ και έβαλαν τον τίτλο “Πράσινες κούπες #MexriTelous”, όταν τελείωσε το ματς με τον ΠΑΟΚ. Είχαν σκεφτεί κι άλλους ωραίους τίτλους. Όπως το “Έμεινε ο ΠΑΟΚ μέχρι τέλους” ή το “Ένσταση ο ΠΑΟΚ για τον μισό ημιτελικό του ΟΑΚΑ”. Τελικά αποφασίσαμε όλοι μαζί πως αυτό το #MexriTelous είναι μια καταπληκτική ιδέα της ΚΑΕ Ολυμπιακός για να περιγράψει όσα πετυχαίνει ο Παναθηναϊκός.

Γιατί #MexriTelous του κόσμου πιθανότατα ο Παναθηναϊκός θα παίρνει κάθε χρόνο τουλάχιστον μία κούπα (φέτος θα πάρει δύο). Ο Παναθηναϊκός από την Τετάρτη και μετά έχει δεχτεί τόση λάσπη, όσοι δεν έχουν δεχτεί όλοι εκείνοι που έχουν διαλύσει τον ελληνικό αθλητισμό. Ο καθένας γράφει και λέει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι.

Ακόμα και φίλοι του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, μέχρι και δημοσιογράφοι, έγραψαν πως πρέπει να σταματήσει η κατρακύλα του ελληνικού μπάσκετ! Ναι του μπάσκετ που έχει φέρει στην Ελλάδα εννιά ευρωπαϊκές κούπες από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, που έχει φέρει δύο ευρωπαϊκές κούπες από την Εθνική ομάδα, που έχουμε κερδίσει την Dream Team, που έχει Έλληνα παίκτη στους καλύτερους του NBA. Δηλαδή αν δεν κατρακυλούσαμε, τι θα είχαμε. Τον Τζόρνταν, τον Μάτζικ και τον Λάρι Μπερντ σε νεότερη έκδοση;

Και όλοι αυτοί θυμήθηκαν να γράψουν τώρα για το μπάσκετ, επειδή ο Ολυμπιακός αποφάσισε χωρίς λόγο και αιτία να φύγει από το γήπεδο και να μη βγει να παίξει το δεύτερο ημίχρονο ενός αγώνα. Κι επειδή αποφάσισε να σηκώσει τη σημαία της επανάστασης σε ένα ματς που το έχανε με 15 πόντους και το πιθανότερο ήταν να το χάσει και με 30.

Όση προσπάθεια αποπροσανατολισμού και αν γίνεται, όση λάσπη και αν πετάνε στον μπασκετικό Παναθηναϊκό, που εδώ και 25 χρόνια αποτελεί το απόλυτο καμάρι του ελληνικού αθλητισμού, εκείνος τους την επιστρέφει κατάμουτρα με τον τρόπο που μόνο αυτός γνωρίζει. Όσοι φεύγουν από τα γήπεδα για το τίποτα, θα βλέπουν μετά από τρεις μέρες τις κούπες να υψώνονται στον ουρανό. Και θα μετράνε τα χρόνια που αυτή η ομάδα καταπίνει τα τρόπαια το ένα μετά το άλλο.

Για όσους βαρέθηκαν να μιλάνε για το ποδόσφαιρο, επειδή πήραν ένα πρωτάθλημα και τώρα τα βλέπουν όλα τέλεια, ζητώντας να καθαρίσει το μπάσκετ, θα παίζει και ένα dvd που θα περιλαμβάνει ξενάγηση σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης. Το Παρίσι, την Μπολόνια, το Βερολίνο, τη Βαρκελώνη. Όποια τους αρέσει πιο πολύ θα τους κάνει ο Παναθηναϊκός δώρο τα εισιτήρια να πάνε να ζήσουν την ιστορία από κοντά.

Έχει γίνει τις τελευταίες μέρες το άσπρο – μαύρο, διαβάζεις και ακούς πράγματα που σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν τα πιστεύουν ή απλά έχουν βάλει όλοι την ίδια κασέτα να παίζει. Υπάρχει κόσμος που αμφισβητεί μια ομάδα η οποία έχει σαρώσει όλες τις κούπες που υπάρχουν, έχει κατακτήσει τα πάντα, έχει φτιάξει μια αυτοκρατορία σε Ελλάδα και Ευρώπη που όμοιά της δεν υπάρχει πουθενά.

Θεωρούν, κιόλας, πως το παραμυθάκι θα πιάσει τόπο επειδή… φωνάζουν. Λες και όποιος φωνάζει, έχει και δίκιο. Η αλήθεια όμως είναι μονάχα μία. Και η ιστορία όταν γράφει δεν ξεγράφει. Η ιστορία, λοιπόν και η αλήθεια λένε πως τα #MexriTelous και οι υπόλοιπες χαριτωμενιές κρατάνε για λίγο. Τόσο λίγο, όσο να βγει ο προπονητής σου και να πει πως διαφωνεί με την απόφαση να εγκαταλείψει άρον – άρον η ομάδα του το γήπεδο. Οι κούπες κρατάνε για πάντα. Και για κάθε ένα #MexriTelous θα υπάρχει και μία κούπα, που με το Κύπελλο στην Κρήτη έγιναν 63…

Υ.Γ Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ που έμεινε #MexriTelous και πάλεψε στα ίσια για την κούπα. Αυτές είναι σπουδαίες ομάδες.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.