EUROLEAGUE

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Χίμκι 94-85: Παρέμεινε “όρθιος” με… φουλ επίθεση

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Χίμκι 94-85: Στο πρώτο ημίχρονο ήταν καταιγιστικός (65 πόντοι ενεργητικό), στο δεύτερο οι ρυθμοί έπεσαν, αλλά ο Παναθηναϊκός "καθάρισε" το παιχνίδι, παίρνοντας σημαντική νίκη επί των Ρώσων, η οποία τον κρατάει ζωντανό στο "παιχνίδι" της πρόκρισης. Σούπερ ο Τόμας (25π) και ο Κιλπάτρικ (17π), "διπλός" ο Καλάθης (13π, 12ασ).

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Χίμκι 94-85: Στο πρώτο ημίχρονο ήταν καταιγιστικός (65 πόντοι ενεργητικό), στο δεύτερο οι ρυθμοί έπεσαν, αλλά ο Παναθηναϊκός “καθάρισε” το παιχνίδι, παίρνοντας σημαντική νίκη επί των Ρώσων, η οποία τον κρατάει ζωντανό στο “παιχνίδι” της πρόκρισης. Σούπερ ο Τόμας (25π) και ο Κιλπάτρικ (17π), “διπλός” ο Καλάθης (13π, 12ασ).

Το ματς

Αποθέωση του επιθετικού παιχνιδιού ήταν το πρώτο δεκάλεπτο στο ΟΑΚΑ. Ο Ντεσόν Τόμας πιστοποίησε ότι βρίσκεται σε περίοδο φόρμας, τελειώνοντας το πρώτο κομμάτι του ματς με 12 πόντους και 6/6 δίποντα. Ο Αμερικανός φόργουορντ πέτυχε τους 12 από τους 33 πόντους της ομάδας του στα πρώτα δέκα λεπτά (στο ίδιο διάστημα που ο Καλάθης είχε 6 ασίστ), σε ένα ματς που φαινόταν να “πάει” στον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι είχαν 10/18 σουτ (10/13 δίποντα και 3/5 τρίποντα) σε δέκα λεπτά παιχνιδιού, παίζοντας με ταχύτητα και έχοντας εύστοχο ξεκίνημα. Οπότε, το 33-21 της περιόδου μόνο απορία δεν μπορεί να προκαλεί.

Γενικά, ο Παναθηναϊκός είχε φροντίσει να επιβάλλει τον ρυθμό του, έτρεχε όποτε του δινόταν η ευκαιρία και εκτελούσε εξαιρετικά τις επιθέσεις, είτε σημαδεύοντας τον Παπαπέτρου στο ποστ (έκανε εξαιρετική δουλειά), είτε δίνοντας τις εκτελέσεις στους Λάνγκφορντ και Κιλπάτρικ.

Στα μισά για το ημίχρονο, η ομάδα του Πιτίνο είχε ήδη σημειώσει 50 πόντους, δείχνοντας ότι επιθετικά δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα (50-35, 15′). Σε αντίθεση με την επίθεση, η άμυνα είχε θέματα προς επίλυση. Τα χαμένα ριμπάουντ και οι δεύτερες/τρίτες επιθέσεις που πήρε η Χίμκι, έδωσαν την ευκαιρία σε σουτέρ όπως ο ΝτιΜποστ να ψαλιδίσουν τη διαφορά, φτάνοντας τη από το -17 στο -6. Εκεί, ανέλαβε ξανά δράση ο Καλάθης και ο φοβερός Ντεσόν Τόμας (22π) στο ημίχρονο, αποκαθιστώντας τις ισορροπίες σε ένα ματς που αποζημίωνε κάθε θεατή (65-50).

Σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στα πρώτα είκοσι λεπτά, η επιστροφή από τα αποδυτήρια βρήκε τον Παναθηναϊκό… βαρύ. Στα μισά της τρίτης περιόδου, η ομάδα του Πιτίνο δεν είχε καταφέρει να πετύχει ούτε καλάθι, πηγαίνοντας σε πιο αργές εκτελέσεις και κάνοντας προβλέψιμες (για την άμυνα της Χίμκι) επιλογές. Στον αντίποδα, οι Ρώσοι έτρεξαν 11-0 σερί και πλησίασαν στα δύο σουτ (65-61, 35′). Το τάιμ άουτ του Πιτίνο βοήθησε στο να επανέλθει η… κανονικότητα, καθώς ο Κιλπάτρικ σταμάτησε το σερί της Χίμκι και στη συνέχεια ο Λάνγκφορντ τον ακολούθησε.

Μετά το δεύτερο τάιμ άουτ του Αμερικανού κόουτς, ο Παναθηναϊκός πέτυχε 13 πόντους, η Χίμκι 7 (78-67, 30′) κάτι που σήμαινε πως το παιχνίδι είχε δρόμο μπροστά του και χρειαζόταν διαχείριση με απόλυτη συγκέντρωση στο τελευταίο κομμάτι του, προκειμένου οι πράσινοι να το κατακτήσουν.

Ο Νικ Καλάθης επέστρεψε στο παρκέ αντί του Λεκαβίτσιους και με πέντε σερί πόντους του έδωσε “σύνθημα” νίκης, την ώρα που γινόταν “διπλός”. Μαζί του, ο Ιωάννης Παπαπέτρου, η παρουσία του οποίου αποτελούσε “συν” για την ομάδα (86-77, 35′). Παρά τις προσπάθειες της Χίμκι να παραμείνει στο ματς, ο Κιλπάτρικ και ο Τόμας επανέφεραν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα δύο λεπτά πριν από το τέλος (91-81, 38′), προσφέροντας “παράσταση νίκης” στην ομάδα.

Τα δεκάλεπτα: 33-21, 65-50, 78-67, 94-85

Exit mobile version