ΚΛΕΙΣΙΜΟ
EUROLEAGUE

Γκραν Κανάρια – Παναθηναϊκός 80-99: Γκραν… Παναθηναϊκός και εκτός ΟΑΚΑ!

Γκραν Κανάρια - Παναθηναϊκός 80-99: Κάλλιο αργά παρά ποτέ για τους "πράσινους", οι οποίοι πέρασαν από τα Κανάρια και πήραν το δεύτερο "διπλό" τους στη φετινή Euroleague, έχοντας σε εξαιρετική ημέρα την τετράδα των Λάνγκφορντ (18π), Καλάθη (17π), Θανάση (16π) και Παπαγιάννη (14π).

Γκραν Κανάρια - Παναθηναϊκός 80-99: Γκραν... Παναθηναϊκός και εκτός ΟΑΚΑ!

Γκραν Κανάρια – Παναθηναϊκός 80-99: Κάλλιο αργά παρά ποτέ για τους “πράσινους”, οι οποίοι πέρασαν από τα Κανάρια και πήραν το δεύτερο “διπλό” τους στη φετινή Euroleague, έχοντας σε εξαιρετική ημέρα την τετράδα των Λάνγκφορντ, Θανάση, Παπαγιάννη και Καλάθη.

Το ματς

Επιθετικά, ο Παναθηναϊκός εκτέλεσε με συνέπεια το πλάνο του. Ο Ρικ Πιτίνο είχε δώσει εντολή να πάει η μπάλα στη ρακέτα και οι παίκτες του το εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Από τα 14 σουτ που επιχείρησαν εντός της γραμμής του τριπόντου, έβαλαν τα 12. Ο Θανάσης άνοιξε τον χορό με έξι πόντους και στη συνέχεια οι Παπαγιάννης και Λάνγκφορντ τον ακολούθησαν. Η συγκομιδή των Κυπελλούχων Ελλάδος στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου ήταν 28 πόντοι ενεργητικό, αλλά και 26 παθητικό. Η άμυνα δεν λειτουργούσε όπως θα έπρεπε, με τον Ραμπασέδα να “πληγώνει” τους πράσινους (9π), διατηρώντας τη Γκραν Κανάρια σε απόσταση αναπνοής από την ομάδα του Πιτίνο (26-28).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η παραγωγικότητα του Παναθηναϊκού παρέμεινε η ίδια. Δεν μειώθηκαν όμως τα λάθη τα οποία έφτασαν σε διψήφιο αριθμό στα μισά της περιόδου. Όμως σε αυτό το σήμειο άρχισε να “ρολάρει” η κατάσταση, όταν ο θετικός και σήμερα Παπαπέτρου σημείωσε το πρώτο τρίποντο της βραδιάς, έβαλε άλλους τέσσερις πόντους (όσους και ο Θανάσης). Τα δύο τριάρια βοήθησαν στο να επιτευχθεί το πειστικό “πράσινο” 12-0 (32-44, 18′). Όμως ό,τι χτίστηκε… γκρεμίστηκε σε ένα λεπτό. Η Γκραν Κανάρια απάντησε με δικό της 8-0 σερί για να ακολουθήσει… μπαράζ τριπόντων. Ο Λάνγκφορντ έβαλε δύο, ο Ραμπασέδα του απάντησε και ο Παναθηναϊκός πήγε στ’ αποδυτήρια με +5 (45-50).

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 43.617 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η επιστροφή του Παναθηναϊκού από τα αποδυτήρια δεν συνοδεύτηκε με τις καλύτερες ειδήσεις. Ο Θανάσης (12π ως τότε) πήγε στον πάγκο με τέσσερα φάουλ, ο Μήτογλου αποσύρθηκε με πόνους στον ώμο έπειτα από σύγκρουση με τον Τιλί και η Γκραν Κανάρια έφερε το ματς στα ίσα (55-55, 23′). Στη… γκίνια, ήρθε να απαντήσει ο Παπαγιάννης. Ο Μεγαρίτης σέντερ συνέχισε να είναι “καυτός” και με τη συνεισφορά του στην επίθεση, άνοιξε τον δρόμο ώστε να ακολουθήσουν οι Λάνγκφορντ, Καλάθης και Βουγιούκας. Έπειτα από την ισοφάριση των γηπεδούχων, ο Παναθηναϊκός έβαλε 18 πόντους, δέχθηκε 11 και κατάφερε να μπει με “μαξιλαράκι” επτά πόντων στην τελευταία και κρίσιμη περίοδο (66-73).

Η μισή δουλειά είχε γίνει και το δίδυμο Λάνγκφορντ – Κιλπάτρικ είπαν να την ολοκληρώσουν. Οι δύο Αμερικανοί σουτέρ έκαναν αυτό που έπρεπε, φέρνοντας τον Παναθηναϊκό στο +15 (69-84, 32′), βάζοντας το… νερό στ’ αυλάκι. Έπειτα, τα πράγματα απλοποιήθηκαν ακόμη περισσότερο, με τους γηπεδούχους να μη μπορούν να σταματήσουν την ορμή των πράσινων, που ξέσπασαν και κλείδωσαν το δεύτερο φετινό τους διπλό στη Euroleague, παραμένοντας on track στο παιχνίδι της πρόκρισης. Παράλληλα, έδωσαν το έναυσμα για πάρτι στην εξέδρα, όπου βρέθηκαν 200 οπαδοί της ομάδας, κάνοντας πράξη το “Όπου κι αν παίζεις, μαζί σου ΠΑΟ”.

Τα δεκάλεπτα: 26-28, 45-50, 66-73, 80-99

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...