ΚΛΕΙΣΙΜΟ
SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 0-2: Προδόθηκε απ’ τα λάθη του

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 0-2: Οι "πράσινοι" είχαν την πρόθεση, αλλά δεν έδειξαν τα απαραίτητα αποθέματα συγκέντρωσης τα οποία και κόστισαν. Δύο λάθη στα πρώτα λεπτά των ημιχρόνων (2' Μαουρίτσιο, 47' Λέο Ζάμπα), οδήγησαν στην ήττα από τον ΠΑΟΚ.

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 0-2: Προδόθηκε απ' τα λάθη του

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 0-2: Οι “πράσινοι” είχαν την πρόθεση, αλλά δεν είχαν τον τρόπο και τη συγκέντρωση ώστε να διεκδικήσουν αποτέλεσμα από το ντέρμπι. Δύο λάθη στα πρώτα λεπτά των ημιχρόνων (2′ Μαουρίτσιο, 47′ Λέο Ζάμπα), έφεραν την ήττα από τον ΠΑΟΚ.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο ματς με στόχο να πάρει μια νίκη η οποία θα τον βοηθούσε στο κυνήγι για την πεντάδα, αλλά και θα σταματούσε την κούρσα του ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος δίχως ήττα. Πάντως, το παιχνίδι άρχισε “στραβά” για την ομάδα του Γιώργου Δώνη. Μόλις στην πρώτη φάση, στο πρώτο λεπτό, η ομάδα του Λουτσέσκου κέρδισε κόρνερ. Η εκτέλεση έγινε, η μπάλα πέρασε στο δεύτερο δοκάρι και ο ανενόχλητος Μαουρίσιο άνοιξε το σκορ, παγώνοντας το ΟΑΚΑ (0-1, 2′).

Η εν λόγω εξέλιξη δεν πάγωσε μόνο τους οπαδούς, αλλά αιφνιδίασε και τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Μετά από λίγα λεπτά, η ομάδα έδειξε να ξεπερνά το σοκ, διατηρώντας περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια της, ωστόσο δεν κατόρθωσε να απαντήσει, ή έστω να απειλήσει την εστία του Πασχαλάκη. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 39ο λεπτό ώστε να καταγραφεί η πρώτη απειλητική φάση για το τριφύλλι. Όμως, τα δύο σουτ του Κολοβέτσιου εντός της περιοχής του ΠΑΟΚ, βρήκαν στα σώματα.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.394 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ό,τι δεν κατάφερε να πράξει στα πρώτα 45 λεπτά, ο Παναθηναϊκός πήγε να το κάνει στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Ο Πασχαλάκης έβγαλε με δυσκολία το τελείωμα του Μακέντα εντός περιοχής, ενώ στην επόμενη φάση, ο Μαυρομμάτης με κεφαλιά από καλή θέση, δεν κατάφερε να τη στείλει προς την εστία.

O Δώνης αποφάσισε να κάνει την πρώτη του διορθωτική κίνηση με την έναρξη του δευτέρου μέρους, περνώντας τον Εμμανουηλίδη αντί του Χατζηγιοβάνη. Όμως ένα λεπτό μετά την αλλαγή, ο ΠΑΟΚ “χτύπησε” για δεύτερη φορά, ορίζοντας τη μοίρα του ματς, με τον Ζαμπά να δέχεται τη μπάλασ στην περιοχή και να σκοράρει (0-2, 47′). Το δεύτερο γκολ καταρράκωσε ξανά την ψυχολογία των παικτών του Δώνη που δέχθηκαν τέρμα στο ίδιο χρονικό σημείο με το αντίστοιχο του πρώτου μέρους.

O ΠΑΟΚ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την πεσμένη ψυχολογία των πρασίνων και απείλησε δύο φορές βγαίνοντας γρήγορα στην κόντρα, όμως ο Διούδης ήταν εκεί και αποσόβησε τους κινδύνους. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός έδειξε για πρώτη φορά αντίδραση στο 64′, όταν από καραμπόλα μετά από φάουλ του Κάτσε, η κόντρα που έβαλε ο Πούγγουρας στη μπάλα την έστειλε λίγο άουτ.

Η επόμενη απειλητική φάση ήρθε στο 73′, λίγο μετά την απευθείας αποβολή του Ζαμπά (για χτύπημα στον Κολοβέτσιο). Ο Ινσούα είδε τον Πασχαλάκη εκτός θέσης και με ένα εξαιρετικό σουτ τον ανάγκασε στην επέμβαση του αγώνα. O Έλληνας πορτιέρε του ΠΑΟΚ έβγαλε και το σουτ του Μπουζούκη στο 83ο λεπτό, σε ένα διάστημα το οποίο το ματς είχε ανοίξει και κάλλιστα θα μπορούσε να είχε γίνει το 1-2 ή και το 0-3. Εν τέλει, το σκορ παρέμεινε ως έχει μέχρι το τέλος, παρά τη νέα ευκαιρία που σημειώθηκε από τον Γιόχανσον στο 91′.

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Πούγγουρας (69′ Δώνης), Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης,  Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Κάτσε (69′ Άλτμαν), Ινσούα,  Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης (46′ Εμμανουλίδης), Μακέντα

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (83′ Ενρίκε), Μαουρίσιο, Σάχοβ (77′ Γιαννούλης), Λημνιός, Μπίσεσβαρ (69′ Ολιβέιρα), Ζαμπά, Άκπομ

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.