ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Σε πιάνει η ψυχή σου, ένα μαρτύριο που δεν τελειώνει!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την ήττα του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΟΚ, για το... μαρτύριο που δε λέει να τελειώσει και τις μεγάλες ευθύνες αυτής της κατάστασης στο "τριφύλλι".

Σε πιάνει η ψυχή σου, ένα μαρτύριο που δεν τελειώνει!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την ήττα του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΟΚ, για το… μαρτύριο που δε λέει να τελειώσει και τις μεγάλες ευθύνες αυτής της κατάστασης στο “τριφύλλι”.

Για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ δεν μπορούμε να πούμε πολλά. Ένα πράγμα μόνο. Εμοιαζε με αργό θάνατο από το 2ο λεπτό, που σκόραρε ο Μαουρίτσιο μέχρι και την λήξη του αγώνα. Εβλεπες την ομάδα να χάνει στο γήπεδο και να είναι ανήμπορη να γυρίσει την κατάσταση. Ακόμα και όταν έμεινε με δέκα παίκτες ο ΠΑΟΚ, όταν αποβλήθηκε δίκαια ο Ζαμπά στο 71′ . Σε άλλες εποχές ακόμα και με 0-2, όταν ο ΠΑΟΚ θα έμενε με δέκα για 20 λεπτά θα ήλπιζες στην ανατροπή.

Σήμερα, λίγοι πίστευαν, όχι την ανατροπή, αλλά ότι η ομάδα θα πετύχει γκολ. Και τελικά ούτε γκολ πέτυχε, παρότι είχε μία, δύο καλές ευκαιρίες με σουτ του Ινσούα και του Μπουζούκη εκτός περιοχής. Η καλύτερη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό, ήταν με τον Μακέντα στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου. Δεν έγινε εκεί το 1-1 και όλα τελείωσαν, όταν έγινε το 0-2 από διπλό λάθος στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Ότι και να έκανε ο Δώνης από τον πάγκο δεν άλλαξε κάτι.

Αρχισε με 3-4-3, πήγε λίγο καλύτερα, όταν το γύρισε σε 3-5-2 στο 30 και έπαιξε και με ρόμβο 4-4-2, όταν μπήκαν στο παιχνίδι ο Αλτμαν και ο Δώνης και στο ημίχρονο είχε μπει και ο Εμανουηλίδης. Ηταν τέτοια η ποιοτική διαφορά των δύο ομάδων, που έβλεπες, ότι παρά το ότι ο ΠΑΟΚ έπαιζε με 10 παίκτες πιο πιθανό ήταν το 0-3( είχε μεγάλες ευκαιρίες ο ΠΑΟΚ), παρά το 1-2. Ναι μπορεί να έγινε φάουλ του Μάτος στον Κολοβέτσιο στην φάση του πρώτου γκολ, όπου και ο Διούδης έκανε άστοχη έξοδο. Αλλά δεν μπορούμε να σταθούμε εκεί. Διότι ο Δανός διαιτητής έδειξε, ότι ήθελε να παίξει 50-50, απέβαλε τον Ζαμπά και άφησε το δυνατό παιχνίδι στην διάρκεια του αγώνα.

Η ουσία είναι, ότι όσο περνάει ο καιρός, τόσο σε πιάνει κατάθλιψη. Πλέον η ομάδα χάνει και την πεντάδα, μέσω της οποίας θα μπορούσε να σβήσει την ευρωπαϊκή ποινή, αλλά το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι, ότι δεν υπάρχει καμία προοπτική με τον Αλαφούζο στο τιμόνι. Ο Παναθηναϊκός μικραίνει και δεν φαίνεται πως θα ξαναγίνει μεγάλος. Ολο αυτό μοιάζει με μαρτύριο που δεν τελειώνει και σε πιάνει η ψυχή σου. Και για αυτό δεν φταίνε, ούτε ο Δώνης, ούτε οι παίκτες. Για αυτή την κατάντια του Παναθηναϊκού να έρχεται ο ΠΑΟΚ να κάνει πλάκα στο ΟΑΚΑ και με 10 παίκτες φταίει ο Αλαφούζος. Τίποτα άλλο. Και όπως φαίνεται, δύσκολα ο ΠΑΟΚ θα χάσει και το αήττητο πρωτάθλημα, κάτι που έχει καταφέρει μόνο ο Παναθηναϊκός…

*Στο γήπεδο, παρά τη νέα ήττα ο Παναθηναϊκός έχει 37 βαθμούς. Στην βαθμολογία λέει 31. Το -6 είναι η… προσφορά του Αλαφούζου από πέρυσι στην ομάδα, όταν δεν κατάφερε να πάρει την άδεια. Αν δεν υπήρχε το -6 ακόμα και τώρα θα παιζόταν η πεντάδα, αφού 37 έχει ο Αρης.

Και να φανταστεί κανείς, ότι υπάρχουν άνθρωποι, που λένε μπράβο στον Αλαφούζο, που πληρώνει ακόμα… Τον άνθρωπο, που έχει μετατρέψει τον Παναθηναϊκό σε ομάδα της σειράς και μία ομάδα, που τον έχει αποκλείσει από την Ευρώπη και δεν ξέρει κανείς πότε θα ξαναπαίξει…

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.