ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ

Κακώς μεγάλωσαν τόσο οι απαιτήσεις

Αν η σεζόν είχε... αντίστροφη πορεία θα είχε γίνει αποδεκτή απ' όλους, αλλά όσο και αν υπάρχει η ανάγκη να δούμε μια ελπίδα, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε πως το τούνελ είναι πολύ μακρύ μέχρι να μας βγάλει στο φως. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Κακώς μεγάλωσαν τόσο οι απαιτήσεις

Λογικό ήταν να αυξηθούν οι απαιτήσεις όλων και να επικρατήσουν μέσα στη σεζόν υπερβολικά λόγια για τον Παναθηναϊκό, από τη στιγμή που η ίδια η ομάδα σου έδινε αυτό δικαίωμα με το ποδόσφαιρο που έπαιξε και με τις νίκες που έκανε μέχρι και τα Χριστούγεννα.

Ο κόσμος διψάει για λίγη ελπίδα, τα media είχαν την ανάγκη να πιαστούν από κάπου ώστε να… πουλήσουν, όχι ελπίδα, αλλά λίγη παραπάνω αισιοδοξία. Μετά την περσινή χρονιά, που τίποτα σωστό και θετικό δεν συνέβαινε στον Παναθηναϊκό, το φετινό ξεκίνημα έδινε την ευκαιρία για να… σκάσει λίγο το χειλάκι σου.

Θα είναι ψεύτης, όμως, όποιος πει πως δεν περίμενε ότι θα έρθουν και οι δύσκολες μέρες. Οι μέρες που θα δοκιμαστεί η σχέση ομάδας – κόσμου, οι μέρες που θα επανέλθουμε στη γκρίνια και τη μιζέρια, οι μέρες που η χαρά θα έδινε και πάλι τη θέση της στον προβληματισμό. Το κακό για όλους είναι πως αυτές οι μέρες ήρθαν απότομα.

Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά
Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά 1.693 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Με τρόπο βάναυσο. Το καλό πρόσωπο του Παναθηναϊκού έμεινε στον Δεκέμβριο και μετά τις γιορτές εμφανίστηκε η ομάδα που – κακά τα ψέματα – με το ρόστερ που διαθέτει δεν έχει πολλά περιθώρια για κάτι παραπάνω.

Αν η πορεία ήταν αντίστροφη, αν δηλαδή το σημερινό πρόσωπο του Παναθηναϊκού εμφανιζόταν τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη και το τότε πρόσωπο εμφανιζόταν σήμερα, δεν θα υπήρχε τόσο μεγάλο… ξενέρωμα. Πάντοτε η προσγείωση στην πραγματικότητα πονάει περισσότερο απ’ όταν περιμένεις το… κακό να συμβεί.

Για όλα αυτά, ωστόσο, δε φταίνε οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Για τις αυξημένες απαιτήσεις, για τις υπερβολές, για τον “παλιό Παναθηναϊκό που δεν υπάρχει πια”, δε φταίνε σε τίποτα όλα αυτά τα παιδιά. Και δε θα φταίνε ούτε αν δεν καταφέρουν να πετύχουν τον στόχο της πεντάδας. Όσο πιο γρήγορα εμπεδώσουμε πως με αυτές τις συνθήκες, με αυτή τη λογική, με αυτό το πρότζεκτ αν θέλετε, θα αργήσει να εμφανιστεί ένας… κανονικός Παναθηναϊκός, τόσο πιο ομαλά θα έρχονται όλα.

Ο μόνος τρόπος για να δούμε πιο σύντομα έναν κανονικό Παναθηναϊκό, έναν Παναθηναϊκό που θα διεκδικεί τίτλους, είναι να βρεθεί κάποιος με πολλά λεφτά και ακόμα περισσότερη τρέλα. Όσο δεν υπάρχει, χρειάζεται υπομονή απ’ όλους μέχρι να έρθει η οικονομική εξυγίανση και να μπορέσει σιγά σιγά να επανέλθει.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.