ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός: Ξέρει ξανά τι ζητάει στο παρκέ

Παναθηναϊκός: Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο όχι μόνο εμφανίζεται βελτιωμένη, αλλά έχει και μια αυτογνωσία για το τι μπορεί να κάνει στο παρκέ και τι όχι.

Παναθηναϊκός: Ξέρει ξανά τι ζητάει στο παρκέ

Παναθηναϊκός: Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο όχι μόνο εμφανίζεται βελτιωμένη, αλλά έχει και μια αυτογνωσία για το τι μπορεί να κάνει στο παρκέ και τι όχι.

Οι τρεις συνεχόμενες νίκες στην Ευρωλίγκα και κυρίως οι δυο εκτός έδρας με Γκραν Κανάρια και Νταρουσάφακα, μαρτυρούν τα παραπάνω. Μπορεί οι συγκεκριμένες ομάδες να μην είναι τα… μεγαθήρια στην Ευρωλίγκα, αλλά αυτό δε λέει και τόσα πολλά. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι βλέπουμε ξανά έναν Παναθηναϊκό ο οποίος έχει ταυτότητα στο παιχνίδι του και ξέρει τι ζητάει στα παρκέ. Φυσικά και η ομάδα δεν έγινε ξαφνικά σούπερ. Κανείς δεν το λέει αυτό. Υπάρχουν ακόμα αδυναμίες και πρέπει να περιμένουμε να τη δούμε σε ακόμη πιο δύσκολες αναμετρήσεις, όπως αυτή που έρχεται με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η βελτίωση, όμως, είναι ορατή. Οπως και η αυτοπεποίθηση που έχει ανακτηθεί, έπειτα από σημαντικές νίκες και μάλιστα μακριά από το ΟΑΚΑ, κάτι που μέχρι χθες έμοιαζε… ακατόρθωτο.

Ο Ρικ Πιτίνο έχει καταφέρει να κάνει τον Παναθηναϊκό ένα νορμάλ σύνολο καλών παικτών και να καλύψει τις αδυναμίες. Μια μεγάλη πληγή της ομάδας είναι τα σουτ έξω από τα 6,75. Μέσω της δουλειάς, λοιπόν, οι “πράσινοι” έχουν γίνει πιο δυναμικοί από μέση και κοντινή απόσταση. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες σε παιχνίδι που ο Παναθηναϊκός έβαλε συνολικά 91 πόντους, σούταρε μόλις 11 τρίποντα. Αυτό δείχνει μια ξεκάθαρη αυτογνωσία. Δεν μπορεί, όμως, να αλλάξει απότομα, πατώντας ένα κουμπί. Πρέπει να δουλέψεις, για να καταφέρεις να μπεις μέσα στο ζωγραφιστό και να απειλείς από εκεί, μειώνοντας τα μακρινά σουτ. Αυτό είναι κάτι που στα τελευταία ματς, συμβαίνει.

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 47.718 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σημαντικό ρόλο στο παραπάνω έχει παίξει η ξεκάθαρη άνοδος του Γιώργου Παπαγιάννη. Ο Ελληνας σέντερ δουλεύει και ανταμοίβεται. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο για τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό μπάσκετ, αλλά χωρίς δουλειά δε γίνεται τίποτα. Τα χθεσινά νούμερα του big Papa, όπως και η εμφάνισή του στα Κανάρια, δείχνουν ότι ο νεαρός έχει πρόοδο και αυτό είναι ένα πολύ ευχάριστο νέο. Με 14 πόντους και 12 ριμπάουντ, ο Παπαγιάννης ήταν χθες εξαιρετικός. Εκτός αυτού, η εικόνα που έδειχνε μας γεμίζει αισιοδοξία. Εβγαζε ενέργεια, έμπαινε στις φάσεις με μανία, κυριαρχούσε στις ρακέτες, είχε φρεσκάδα και υψηλή αυτοπεποίθηση. Το τελευταίο οφείλεται στο γεγονός ότι γνωρίζει κι ο ίδιος πως βελτιώνεται και μπορεί να κάνει πολλά και καλύτερα πράγματα απ’ ότι πριν.

Η μεταγραφή του Κιλπάτρικ, η επιστροφή του Λάνγκφορντ και η άνοδος του Παπαπέτρου, παίζουν, επίσης, σημαντικό ρόλο στην αγωνιστική άνοδο της ομάδας, σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο σημείο. Η μπάλα, φυσικά, πρέπει να παραμείνει χαμηλά. Ερχονται πολύ δύσκολα παιχνίδια και τίποτα δεν έχει κατακτηθεί. Καταγράφουμε τα θετικά, η δουλειά συνεχίζεται και ταμείο θα γίνει στο τέλος.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.