ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ

Ο Παναθηναϊκός παραμένει μεγάλος παρά τη βαθιά κρίση

Ο Διονύσης Δεσύλλας αναλύει το χθεσινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού κόντρα στην ΑΕΚ, καταγράφει τις αδυναμίες του "τριφυλλιού" και εξηγεί γιατί παρά τη βαθιά κρίση στην οποία έχει μπει ο σύλλογος, παραμένει ένας γίγαντας που κάποια στιγμή θα σηκωθεί ξανά.

Ο Παναθηναϊκός παραμένει μεγάλος παρά τη βαθιά κρίση

Ο Διονύσης Δεσύλλας αναλύει το χθεσινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού κόντρα στην ΑΕΚ, καταγράφει τις αδυναμίες του “τριφυλλιού” και εξηγεί γιατί παρά τη βαθιά κρίση στην οποία έχει μπει ο σύλλογος, παραμένει ένας γίγαντας που κάποια στιγμή θα σηκωθεί ξανά.

Αρχικά, δυο λόγια για το αγωνιστικό κομμάτι του χθεσινού ντέρμπι, το οποίο θα ξεχαστεί πολύ νωρίς. Μιλάμε, άλλωστε, για ένα κακό παιχνίδι, ίσως το χειρότερο στη σύγχρονη ιστορία των δυο ομάδων. Ενα παιχνίδι απ’ αυτά που δε… βλέπονται και σε κρατάνε σε μια κάποια εγρήγορση μόνο λόγω της αγωνίας για το αποτέλεσμα. Κατά τα λοιπά, όπως λέμε, “όλα μηδέν”.

Οι “πράσινοι” ήταν εξαιρετικά διαβασμένοι και προσηλωμένοι στο πλάνο τους. Ποιο ήταν αυτό; Να σβήσουν κάθε επιθετικό ατού της ΑΕΚ, να την εγκλωβίσουν τόσο από τα πλάγια, όσο και από τον άξονα και να προσπαθήσουν να σκοράρουν σε κάποια από τις στιγμές τους. Με το 3-5-2 που παρέταξε ο Γιώργος Δώνης και τους ποδοσφαιριστές να είναι αφοσιωμένοι στο 100% στο σχέδιο τους, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κάνει άριστα τη δουλειά του στον ανασταλτικό τομέα. “Μπλόκαρε” την ΑΕΚ, δεν την άφησε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να γίνει απειλητική, αν εξαιρέσουμε 1-2 φάσεις,και με αυτόν τον τρόπο “κάλυψε” το ένα από τα δυο αποτέλεσμα που ήθελε να πάρει χθες.

Αυτό που δεν έγινε καλά- και αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα το τελευταίο διάστημα- είναι η επιθετική λειτουργία. Στο δημιουργικό κομμάτι οι “πράσινοι” δεν τα πήγαν καλά. Είχαν, φυσικά, τις δυο μεγάλες ευκαιρίες του αγώνα, αυτή του Μακέντα και αυτή του Κουρμπέλη. Αν μια από τις δυο γινόταν γκολ, τότε σήμερα μπορεί να κάναμε διαφορετική συζήτηση. Δεν έγιναν, όμως, ούτε τόλμησε πολύ η ομάδα κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Εδώ ίσως να λειτούργησε και το ένστικτο των παικτών που ήθελαν, μετά και την ήττα από τον ΠΑΟΚ, να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στο φαβορί που ήταν ΑΕΚ.

Πλέον, ακολουθεί ένα ακόμα ντέρμπι.Το κορυφαίο όλων. Μπροστά στο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, όλα τα υπόλοιπα είναι σε δεύτερη γραμμή. Σε αυτό δεν μπορεί να διαφωνήσει κανείς. Άλλο ματς, άλλοι στόχοι, άλλη κατάσταση. Οπως είπε και ο Δώνης, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να παίξει στο ντέρμπι με τον αιώνιο διαφορετικά και πιο επιθετικά, με μεγάλο στόχο τη νίκη. Ολα αυτά, βέβαια, στη θεωρία, διότι μέσα στον αγωνιστικό χώρο πολλές φορές τα πράγματα αλλάζουν. Με τον κόσμο στο πλευρό τους οι “πράσινοι” θα παλέψουν για μια μεγάλη νίκη φέτος, που θα τους δώσει βαθμολογικό κέρδος, αλλά και ψυχολογική τόνωση ενόψει της συνέχειας.

Να κλείσουμε με μια διαπίστωση. Ολοι είναι πικραμένοι με τη βαθιά κρίση την οποία περνάει ο Παναθηναϊκός. Μια κρίση που δεν είχε βιώσει ποτέ στην ιστορία της αυτό το τεράστιο σωματείο και για την οποία έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν. Αναμφίβολα, η ομάδα έχει πολλά προβλήματα, έχει ένα ρόστερ περιορισμένων δυνατοτήτων, κάποιους ποδοσφαιριστές με εξέλιξη και 2-3 πιο έτοιμους οι οποίοι θα έπαιζαν και σε… κανονικό Παναθηναϊκό. Τα προβλήματα έχουν αναλυθεί και έχουν εντοπιστεί οι αιτίες τους.

Πρέπει, όμως, να πούμε και τούτο: Ο Παναθηναϊκός παραμένει μεγάλος και το αποδεικνύει. Δεν είναι εύκολο για μια ομάδα ασυνήθιστη σε τέτοιες καταστάσεις να παλεύει με τα προβλήματά της, να παρουσιάζεται ανταγωνιστική και κάθε Σαββατοκύριακο, με τα σωστά και τα λάθη, να παρουσιάζει μια αξιοπρέπεια. Προφανώς και αυτό δεν αρκεί για τη συνέχεια, ώστε το τριφύλλι να επιστρέψει ξανά στα μεγαλεία του παρελθόντος. Είναι, όμως, άξιο αναφοράς. Κρατήστε το τελευταίο: Ο Παναθηναϊκός παραμένει γίγαντας. Και ο γίγαντας θα ξανασηκωθεί…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ