ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ

Με τον Ολυμπιακό είναι πάντα αλλιώς…

Ο Διονύσης Δεσύλλας, μας βάζει σε κλίμα ντέρμπι και γράφει για το μεγάλο ματς με τον Ολυμπιακό που παραμένει η μητέρα των μαχών ό, τι κι αν συμβεί.

Με τον Ολυμπιακό είναι πάντα αλλιώς…

Ο Διονύσης Δεσύλλας, μας βάζει σε κλίμα ντέρμπι και γράφει για το μεγάλο ματς με τον Ολυμπιακό που παραμένει η μητέρα των μαχών ό, τι κι αν συμβεί.

Καλά και χρυσά τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Μεγάλες αναμετρήσεις απέναντι σε σπουδαίους αντιπάλους και με ξεχωριστό ενδιαφέρον. Όμως, αυτό που… έρχεται είναι το απόλυτο ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς «δεύτερης γραμμής». Δίπλα στο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός δεν μπορεί να μπει κανένα άλλο ματς όσα χρόνια κι αν περάσουν, ό, τι κι αν συμβεί.

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να περνάει πέτρινα χρόνια, μπορεί να μη θυμίζει σε τίποτα σπουδαία ομάδα του παρελθόντος, μπορεί η κρίση να είναι μεγάλη, αλλά τα ντέρμπι «αιωνίων» παραμένουν τα παιχνίδια τα οποία τα περιμένεις με μεγαλύτερη αγωνία. Παραμένουν τα μεγαλύτερα ματς κι αυτό είναι κοινώς αποδεκτό. Από σήμερα, λοιπόν, «Καθαρά Δευτέρα» μπαίνουμε επισήμως σε εβδομάδα ντέρμπι. Όλες οι συζητήσεις, όλες οι ποδοσφαιροκουβέντες θα αφορούν αυτό και τίποτε άλλο. Κι ας έχουν περάσει τα ρομαντικά χρόνια…

Ο Παναθηναϊκός θα είναι και σε αυτό το μεγάλο ματς το αουτσάιντερ. Δε νομίζω ότι υπάρχει αμφιβολία επ’ αυτού. Οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν μια πιο ποιοτική ομάδα, η οποία δεν έχει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτοί και που από τη δική της απόδοση θα κριθούν πολλά. Μην περιμένετε, όμως, να δείτε κόντρα στους «ερυθρόλευκους» έναν Παναθηναϊκό σε παθητικό ρόλο, όπως συνέβη σε μεγάλο διάστημα κόντρα στην ΑΕΚ. Με τον Ολυμπιακό είναι πάντα αλλιώς. Το είπε, άλλωστε, και ο Γιώργος Δώνης το βράδυ του Σαββάτου: «Θα παίξουμε πιο επιθετικά για να νικήσουμε».

Ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί στον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου για να κάνει την υπέρβαση και να πάρει τη νίκη. Ο προπονητής της ομάδας από την Τρίτη, που θα αρχίσει και η προετοιμασία, θα καταστρώσει τα σχέδιά του με αυτό το σκεπτικό. Πρώτα θα θελήσει να εξουδετερώσει κάθε επιθετικό «όπλο» του Ολυμπιακού και στη συνέχεια να του βάλει δύσκολα στην άμυνα και να φτάσει σε μια πολύ μεγάλη νίκη, την οποία θέλει όσο τίποτε άλλο το «τριφύλλι» για παραπάνω  από έναν λόγους.

Το τρίποντο θα δώσει βαθμολογική ανάσα, θα «φτιάξει» κάπως τον κόσμο και θα συσπειρώσει ενόψει της συνέχειας. Φυσικά και δεν είναι εύκολο να έρθει η νίκη. Ξαναγράφουμε, ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στο ντέρμπι ως αουτσάιντερ. Πηγαίνει, επίσης,  με σκεπτικό να κάνει την υπέρβαση μπροστά στον κόσμο του (το ΟΑΚΑ πρέπει να πρασινίσει την Κυριακή) και με πλάνο νίκης.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ