ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ

Να δεις που το λέγαμε για ανέκδοτο και τελικά θα φύγουν στ’ αλήθεια

Ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει τον Ολυμπιακό με όλους τρόπους και κάποτε λέγαμε μεταξύ σοβαρού και αστείου πως θα τον αναγκάσει να αλλάξει χώρα. Άναυδοι παρακολουθούμε πως το ανέκδοτο γίνεται πραγματικότητα. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Να δεις που το λέγαμε για ανέκδοτο και τελικά θα φύγουν στ’ αλήθεια

Ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει τον Ολυμπιακό με όλους τρόπους και κάποτε λέγαμε μεταξύ σοβαρού και αστείου πως θα τον αναγκάσει να αλλάξει χώρα. Άναυδοι παρακολουθούμε πως το ανέκδοτο γίνεται πραγματικότητα. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Το επόμενο βήμα είναι να κάνει μήνυση το αστεροσκοπείο στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ορμώμενο από το σύνθημα για τον Ομπράντοβιτς που φώναζε η εξέδρα: «Ζοτς σταμάτα δεν είναι πια αστείο, μήνυση θα κάνει το αστεροσκοπείο». Μόνο αυτό δεν έχουμε δει ακόμα στο μπάσκετ, αλλά έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, όλα πιθανά είναι. Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, αποφάσισε να κάνει πραγματικότητα κάτι που το συζητούσαν οι Παναθηναϊκοί μεταξύ μας σαν αστείο. «Να δεις που στο τέλος δε θα αντέξουν και θα φύγουν», επαναλάμβαναν μετά από κάθε νίκη οι οπαδοί του τριφυλλιού.

Μάλιστα, ακόμα και φίλοι του Ολυμπιακού είχαν υπάρξει που καλούσαν τους Αγγελόπουλους να… κλείσουν το τμήμα μπάσκετ. Όχι γιατί τους πείραζε η διαιτησία, αλλά γιατί δεν άντεχαν να χάνουν συνεχώς από τον Παναθηναϊκό. Συνέβη τη βραδιά που ο Παναθηναϊκός με παίκτες στην ηλικία του… Μπουζούκη, κέρδισε τον Ολυμπιακό σε ένα κεκλεισμένων των θυρών αγώνα Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ, με το κάρφωμα του Μπατίστα στο φινάλε και ο κόσμος του Ολυμπιακού είχε πάει στο ΣΕΦ. Την επομένη απολύθηκε ο Μπαρτζώκας. Σίγουρα και τότε θα έφταιγε η διαιτησία στους ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού, αλλά τι να πεις όταν σε περιμένουν εξαγριωμένοι οπαδοί;

Πως έδωσαν περισσότερες βολές οι διαιτητές στον Παναθηναϊκό και αυτό έφταιγε; Ενώ τώρα, έτοιμη η δικαιολογία. Φεύγουμε απ’ το γήπεδο γιατί μας σφύριξαν δύο ανάποδα φάουλ, δεν κατεβαίνουμε στο επόμενο με Έλληνες διαιτητές, στέλνουμε και μια επιστολή στην Αδριατική Λίγκα και ξεμπερδέψαμε. Βέβαια, δεν ξέρουμε αν όντως θα ξεμπερδέψει ο Ολυμπιακός, γιατί πριν λίγο βγήκε στη δημοσιότητα ότι ο Παναθηναϊκός θέλει να πάει κι εκείνος στην Αδριατική Λίγκα γιατί δεν μπορεί να τον αποχωριστεί. Αλλά αυτό είναι στο πλαίσιο του… τρολαρίσματος, οπότε ως τέτοιο πρέπει να το αντιμετωπίζουμε προς το παρόν.

Το σοβαρό είναι ότι ο Ολυμπιακός βάζει «μπουρλότο» για ακόμα μια φορά στο μπάσκετ, τραβώντας το σκοινί στα άκρα. Και στο φινάλε θα του γυρίσει μπούμερανγκ όλο αυτό, ιδιαίτερα από τη στιγμή που στην Ευρωλίγκα παραπαίει. Γιατί ο κόσμος θέλει νίκες απέναντι στον μεγάλο αντίπαλο και πρωταθλήματα, διαφορετικά θέλει Ευρωλίγκες. Οι Αδριατικές είναι σαν το… Τσάμπιονς Λιγκ του μπάσκετ. Να χαρούμε μεταξύ μας 1-2 μέρες και μετά να ψάχνουμε γιατί κόβουμε 500 εισιτήρια…

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.