Ο ιδιοκτήτης των «πρασίνων» έχει χρηματοδοτήσει την ομάδα με 25.6 εκατομμύρια ευρώ τον τελευταίο χρόνο, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Τύπου. Τα χρήματα αυτά συγκεντρώθηκαν από τρεις Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου, με την τελευταία να πιστοποιείται μόλις προχθές (13/3) στο ποσό των 4.5 εκατομμυρίων ευρώ.

Συνολικά, μάλιστα, ο Αλαφούζος έχει φέρει στην ομάδα περίπου 61.4 εκατομμύρια ευρώ, από το 2012 που είχε αναλάβει, ως επικεφαλής της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας».

Η πρόσληψη των Γιώργου Δώνη-Νίκου Νταμπίζα έφερε και το πιο χαμηλό μπάτζετ στη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου, με όχι ιδιαίτερα απαιτητικές υποχρεώσεις προς τους ποδοσφαιριστές, κάτι που έχει συμβάλει στη μείωση του χρέους στα 19.6 εκατομμύρια ευρώ, όπως τονίζεται σε ρεπορτάζ της «Live Sport».

Ο Παναθηναϊκός βελτίωσε κατά πολύ, έτσι, την οικονομική του θέση και ευελπιστεί σε μια θετική επόμενη ημέρα, με επένδυση για κάτι σπουδαίο, σίγουρα μεγαλύτερο από τον απλό οικονομικό εξορθολογισμό.

Άγνωστο είναι αν η βελτιωμένη εικόνα της ΠΑΕ μπορεί να επιφέρει εξελίξεις με την εμφάνιση στο προσκήνιο επενδυτικού ενδιαφέροντος.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου