ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ντικούδης στο Panathinaikos24.gr: «Ο Θανάσης μου έλεγε ότι είμαι η… καψούρα του»

Ο Δήμος Ντικούδης, μίλησε στο Panathinaikos24.gr για τον Θανάση Γιαννακόπουλο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αδυναμία που του είχε ο εμβληματικός ηγέτης του «τριφυλλιού».

Ντικούδης στο Panathinaikos24.gr: «Ο Θανάσης μου έλεγε ότι είμαι η... καψούρα του»

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού, Δήμος Ντικούδης, μίλησε στο Panathinaikos24.gr για τον Θανάση Γιαννακόπουλο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αδυναμία που του είχε ο εμβληματικός ηγέτης του «τριφυλλιού».

Συγκλονισμένος είναι ο απανταχού ελληνικός αθλητισμός με τον χαμό του Θανάση Γιαννακόπουλου. Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας του «τριφυλλιού» Δήμος Ντικούδης, εμφανώς συγκινημένος, μίλησε στο Panathinaikos24.gr για τον παράγοντα αλλά και άνθρωπο Θανάση Γιαννακόπουλο.

Ο πρώην σέντερ του «τριφυλλιού» στάθηκε στην προσφορά του τόσο στον Παναθηναϊκό αλλά και στο ελληνικό αθλητισμό γενικότερα. Τι αποκάλυψε για την  μεταξύ τους σχέση.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.152 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αναλυτικά όσα είπε ο Ντικούδης στο Panathinaikos24.gr:

«Έχω πάρα πολύ καλή άποψη για τον Θανάση Γιαννακόπουλο. Τον έζησα για δύο χρονιές ως παίκτης, αλλά τον ήξερα και από παλιότερα όταν έπαιζα στην ΑΕΚ. Ήταν ένας άνθρωπος, ο οποίος πρόσφερε  πολλά στο άθλημα. Είχε μία τρομερή αγάπη για τον Παναθηναϊκό. Μαζί με τον αδερφό του τον Παύλο έκαναν τον Παναθηναϊκό την μεγαλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Είχε ένα τρομερό πάθος, είχε τρομερή αγάπη. Ήταν πάντα κοντά στους παίκτες. Πάντα του άρεσε να περιστρέφεται γύρω μας, να μας εμψυχώνει και να μας δείχνει την αγάπη του. Είναι μία μεγάλη απώλεια. Είναι μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του στην ιστορία του Παναθηναϊκού».

Για το αν θυμάστε κάτι χαρακτηριστικά, κάποιο συμβάν: «Εμένα ερχόταν και μου έλεγε συνέχεια ότι μου χει αδυναμία. Από τότε που έπαιζα στην ΑΕΚ μου έλεγε;  «Πάντα σε ήθελα και τώρα σε έχουμε εδώ. Είσαι η καψούρα μου”. Πάντα έβγαζε μία οικειότητα και μία αγάπη προς τους παίκτες, η οποία ξέφευγε από τα όρια του ιδιοκτήτη αλλά και ενός ανθρώπου που είχε μεγάλη διαφορά ηλικίας με τους παίκτες. Ήταν ένας άνθρωπος που πάντα μας εμψύχωνε. Οι προσωπικές σχέσεις που είχε με τους αθλητές είναι κάτι που βοηθούσε και ενθάρρυνε τον καθένα ξεχωριστά».

Για το πόσο σημαντικός ήταν για τον Παναθηναϊκό: «Μιλάμε για έναν πολύ σημαντικό άνθρωπο για τον Παναθηναϊκό. Γενικότερα η οικογένεια Γιαννακόπουλου έχει συμβάλλει τα μέγιστα. Μαζί με τον αδερφό του ανέλαβαν την ομάδα και την ανέβασαν σ’ άλλα επίπεδα. Είχε μία διαφορετικότητα από τον κ. Παύλο στον χαρακτήρα. Η εκρηκτικότητα και το πάθος που έβγαζε στα παιχνίδια άρεσε στους φιλάθλους. Νομίζω ότι κάπου αλληλοσυμπληρωνόταν με τον κ. Παύλο διότι είχε άλλη προσωπικότητα». 

Για το κενό που αφήνει στον Παναθηναϊκό και στον ελληνικό αθλητισμό: «Σίγουρα ο Θανάσης αλλά και ο Παύλος Γιαννακόπουλος έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στον ελληνικό αθλητισμό. Όταν αναλαμβάνεις ένα σωματείο και το φτάνεις στο να πρωταγωνιστεί τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων και φέρνεις τεράστιους παίκτες, όπως ο Γουίλκινς, βοηθάς τα μέγιστα ώστε να προβληθεί περισσότερο το λαοφιλές αυτό άθλημα.Ο Θανάσης και ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν πρωτοπόροι για τον ελληνικό αθλητισμό».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.