ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: “Δεν ήταν φίλαθλοι, αλλά μπαχαλάκηδες”

Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση για τα επεισόδια του ντέρμπι του ΟΑΚΑ. Τι υποστήριξε η πλευρά του Παναθηναϊκού στην απολογία της ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League.

Παναθηναϊκός:

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της απολογίας του Παναθηναϊκού ενώπιον του αθλητικού δικαστή, για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Μεταξύ άλλων, η πλευρά του Παναθηναϊκού υποστήριξε ότι τα επεισόδια δεν έγιναν από φιλάθλους της ομάδας, αλλά από μπαχαλάκηδες, οι οποίοι βρήκαν χώρο και αφορμή να συγκρουστούν με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Παράλληλα, οι πράσινοι αναφέρθηκαν και στην απόφαση οριστικής διακοπής από τον ρέφερι Φριτς, τονίζοντας ότι κακώς δεν περίμενε να συμπληρωθεί μια ώρα, προτού πάρει την απόφασή του για τη μοίρα του ματς.

Παραιτήθηκε ο Κούγιας!
Παραιτήθηκε ο Κούγιας! 45.883 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο δικηγόρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Άλκης Παπαντωνίου, ανέφερε τα εξής:

«Έγιναν γεγονότα που δεν τιμούν την ομάδα μας. Τα καταδικάσαμε, θεωρούμε ότι δεν είναι αποκλειστικά δική μας ευθύνη αλλά υπάρχει η αντικειμενική ευθύνη των κανονισμών.

Έλαβαν χώρα με τρόπο που δεν τιμά την ομάδα μας. Κατά την είσοδο στο πέμπτο λεπτό δεν έγινε καμία βιαιοπραγία, καλό θα ήταν να εκτιμηθεί αυτό. Υπάρχουν σφάλματα από την Αστυνομία. Είχε ζητηθεί διμοιρία πίσω από τον πάγκο του Ολυμπιακού, δεν υπήρχε λόγω ασυνεννοησίας. Το ΟΑΚΑ είναι πολύ δύσκολο στάδιο.

Έχει ειδικότερες συνθήκες που έπρεπε να αντιμετωπιστούν καλύτερα πρωτίστως από την Αστυνομία. Υπάρχει μια ομάδα ατόμων που βγαίνουν έξω για να συγκρουστούν με δυνάμεις. Θεωρούμε ότι δεν είναι φίλαθλοι, βρίσκουν αφορμή και σε κάποια τέτοια ματς βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να συγκροτούν με την αστυνομία. Είναι οι λεγόμενοι μπαχαλάκηδες».

Ο Άλκης Παπαντωνίου συμπλήρωσε: “Εκκενώθηκε το γήπεδο χωρίς να υπάρχει διαταγή, θέλω να υπολογιστεί αυτό. Δεν το ζήτησε ποτέ ο διαιτητής. Αποδεχόμαστε τα επεισόδια έξω από το γήπεδο, με τα ελαφρυντικά που είπαμε προηγουμένως. Μεταφέρθηκαν 3000 άτομα σε άλλη κερκίδα, 15 πήγαν προς το γήπεδο όπου όμως, συγκρατήθηκαν από ανθρώπους του Παναθηναϊκού.

Τους συγκράτησαν έξω από τις πινακίδες. Κατά τη διάρκεια της διακοπής κάναμε το παν για να συνεχιστεί κανονικά ο αγώνας. Οι θύρες εκκενώθηκαν. Η αστυνομία ρωτήθηκε αν εγγυάται τη συνέχιση, είπε ναι, ότι εγγυάται τη συνέχιση, και τη λήξη του αγώνα με ασφάλεια. Φαινότανε ότι οι κερκίδες, ο αγωνιστικός χώρος και η ατμόσφαιρα είχε καθαρίσει”.

Στη συνέχεια, έγινε συζήτηση περί της ένστασης που κατέθεσε ο Παναθηναϊκός για αντικανονική διακοπή του ματς. Η πλευρά των πρασίνων, υποστήριξε τα εξής:

«Στο 59′ η ομάδα οπαδών βγήκε και συγκρούστηκε με την Αστυνομία, που έκανε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων. Εμείς μεταφέραμε 3.000 κόσμο στη θύρα 29, χωρίς να συμβεί το παραμικρό. 15 άτομα πήγαν προς άλλη κατεύθυνση, τους συγκράτησαν εκτός αγωνιστικού χώρου, πίσω από τις πινακίδες. Ο διαιτητής διέκοψε το παιχνίδι στις 20:45, αποσύρθηκαν όσοι βρίσκονταν στο γήπεδο χωρίς να συμβεί το παραμικρό. Οι κερκίδες άδειασαν με πρωτοβουλία των ανθρώπων μας για να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Οι θύρες που έγιναν τα επεισόδια είχαν εκκενωθεί πλήρως και μετά είχαμε τις συσκέψεις. Ο διαιτητής ρώτησε την αστυνομία εάν μπορεί να εγγυηθεί την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα και αυτή απάντησε ότι μπορεί ανεπιφύλακτα. Ακούμε από την τηλεοπτική μετάδοση ότι όλα έχουν καθαρίσει, οι κερκίδες, η ατμόσφαιρα, ότι έχει αποκατασταθεί η ομαλότητα. Είναι 33 λεπτά μετά τη διακοπή, 21:18. Παραθέτουμε το πότε βγήκε και μπήκε ο διαιτητής.

Στις 21:18 βγαίνει ο διαιτητής, ελέγχει τα δίχτυα και υπάρχει η περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι θα το συνεχίσει. Αλλά τελικά το διέκοψε. Θεωρούμε ότι η διακοπή είναι 33 λεπτά και όχι 40 που γράφει ο διαιτητής. Ο διαιτητής ανέφερε ότι στις εξέδρες υπήρχαν φίλαθλοι που κατέβαιναν τα σκαλιά και αποδοκίμαζαν και ότι υπήρχε οσμή χημικών.

Υπήρχαν 200 οπαδοί περίπου και οι θύρες δεν είχαν κλείσει. Το άρθρο 15 το έχουμε διαβάσει όλοι. Θεωρούμε ότι το άρθρο ορίζει επακριβώς τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για την προσωρινή διακοπή. Οι αγώνες αν είναι δυνατό, πρέπει να εξαντλούνται τα περιθώρια για να τελειώνουν μέσα στο γήπεδο. Όταν ο διαιτητής αποφασίζει την προσωρινή διακοπή, οφείλει να εφαρμόσει το άρθρο που ισχύει στο ελληνικό δίκαιο. Αυτό μας δίνει δικαίωμα ένστασης κακής εφαρμογής του κανονισμού και αντικανονικής διακοπής. Ο διαιτητής είχε δικαίωμα να το διακόψει, αλλά δεν το έκανε. Εφάρμοσε την προσωρινή διακοπή, αλλά δεν εφάρμοσε το άρθρο», ανέφερε ο Άλκης Παπαντωνίου.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...