BASKET LEAGUE

Παναθηναϊκός – Κολοσσός Ρόδου 95-68 : «Πράσινος» περίπατος και τώρα… Ρεάλ!

Παναθηναϊκός - Κολοσσός Ρόδου 95-68: Ο Παναθηναϊκός πάτησε γκάζι από την αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου και με αρκετούς πρωταγωνιστές πήρε τη νίκη με 95-68 επί του Κολοσσού Ρόδου, έκανε το 20-0 στην Basket League και πλέον στρέφει την προσοχή του στην αναμέτρηση με την Ρεάλ. Τρομερή εμφάνιση από τον Γιώργο Παπαγιάννη, ο οποίος έκανε double - double (16 πόντους, 16 ριμπάουντ).

Παναθηναϊκός – Κολοσσός Ρόδου 95-68 : Ο Παναθηναϊκός στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν λίγο… μουδιασμένος, γεγονός που εκμεταλλέυτηκε ο Κολοσσός Ρόδου. Οι πράσινοι μπορεί να προηγήθηκαν με 8-4 στα πρώτα 5 λεπτά του αγώνα, όμως η αντίδρση των φιλοξενούμενων ήταν άμεση και έτσι το σκορ διαμρφώθηκε στο 8-8, 4 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου. Το σκορ ήταν ιδιαίετρα χαμηλό με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά άστοχές. Το προβάδισμα του Κολοσσόυ με 11-10 3:18 πριν το τέλος του δεκαλέπτου, οδήγησε τον Ρικ Πιτίνο στο να πάρει τάιμ άουτ.

Τελικά το πρώτο δεκαλέπτο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 15-16 και τον Κολοσσό να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός φάνηκε αποφασισμένος να «καθαρίσει» το παιχνίδι. Το «τριφύλλι» με επιμέρους σκορ 8-2 πήρε προβάδισμα με 23-18, μετά από δύο λεπτά παιχνιδιού. Το επιθετικό κρεσέντο των παικτών του Ρικ Πιτίνο συνεχίστηκε καθ΄όλη την διάρκεια. Αυτό σε συνδυασμό με την πολύ καλή αμυντική λειτουργία της ομάδας, είχε ως αποτέλεσμα η διαφορά να εκτοξευθεί. Πρωταγωνιστής σ΄αυτό το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν ο Ντεσόν Τόμας, ο οποίος είχε φτάσει ήδη τους 10 πόντους. Άξιοι συμπαραστάτες του ήταν οι Γιώργος Παπαγιάνης και Ιωάννης Παπαπέτρου, με 8 λκαι 6 πόντους αντίστοιχα. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το «τριφύλλι» να προηγείται με 44-25 και να βάζει γερές βάσεις, για μία εύκολη επικράτηση.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως το πρώτο με τον Παναθηναϊκό να έχει το πόδι κολλημένο στο γκάζι. Η δοιαφορά άνοιξε αρκετά με τον Κολοσσό όμως να μην παραδίδει τα όπλα και να προσπαθεί να την μειώσει. Πολύ καλή η παρουσία του Παπαγιάννη, ο οποίος 5 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του τρίτου δεκαλέπτου είχε 6 πόντους και 13 ριμπάουντ. Εξίσου καλοί ήταν και σ΄αυτό το δεκάλεπτο οι Τόμας,Παπαπέτρου και Μήτογλου, οι οποίοι είχαν από 12 πόντους. Στο τέλος της περιόδουν το επιθετικό ξέσπασμα του Κιθ Λάνγκφορντ (8 πόντοι) διαμόρφωσαν το σκορ στο 72-46.

Το τέταρτο δεκάλεπτο αποτέλεσε τυπική διαδικασία με τους πράσινους να παίρνουν τη νίκη με 95-68 και πλέον να στρέφουν την προσοχή τους στην αναμέτρηση με την Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ.

Exit mobile version