ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ

Ο στόχος για τον Παναθηναϊκό της επόμενης σεζόν

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για το κρίσιμο θέμα της αδειοδότησης και την… προετοιμασία για τον Παναθηναϊκό της επόμενης περιόδου.

Ο στόχος για τον Παναθηναϊκό της επόμενης σεζόν

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για το κρίσιμο θέμα της αδειοδότησης και την… προετοιμασία για τον Παναθηναϊκό της επόμενης περιόδου.

Η εβδομάδα η οποία διανύουμε είναι και η πλέον κρίσιμη για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό. Οι άνθρωποι της ομάδας εργάζονται πυρετωδώς για τον μεγάλο στόχο. Ποιος είναι αυτός; Μα, φυσικά,  η κατάθεση «καθαρού» φακέλου για την άδεια. Μέχρι την Παρασκευή, οι «πράσινοι» θα πρέπει να έχουν τακτοποιήσει τα πάντα. Θα πρέπει να μην υπάρχει το παραμικρό κενό, η παραμικρή μη τακτοποιημένη οφειλή και φυσικά να έχουν μπει τα χρήματα από τον Γιάννη Αλαφούζο για να δοθούν οι προκαταβολές. Ο μεγαλομέτοχος του «τριφυλλιού», βάσει προγραμματισμού, θα βάλει κάτι παραπάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ. Όλα αυτά είναι υποχρεωτικό να γίνουν άμεσα. Το αργότερο μέχρι την Πέμπτη.

Οι εκτιμήσεις από την ομάδα είναι συντηρητικές. Οι τόνοι παραμένουν χαμηλοί, όπως, επίσης, και συγκρατημένη αισιοδοξία ότι όλα θα πάνε καλά. Με βάση τα όσα γίνονται τον τελευταίο καιρό και με δεδομένο ότι τα μεγάλα «αγκάθια» έχουν ξεπεραστεί, όλα δείχνουν ότι ο Παναθηναϊκός δε θα έχει πρόβλημα και θα πάρει άδεια. Οτιδήποτε άλλο θα είναι καταστροφή κι αυτό το γνωρίζει, μετά και τα περσινά, καλύτερα απ’ όλους ο Γιάννης Αλαφούζος.

Αν όλα πάνε καλά και τελικά οι «πράσινοι» πάρουν την άδεια, θα αρχίσει σιγά – σιγά και ο προγραμματισμός για την ομάδα της επόμενης περιόδου. Το κακό για το «τριφύλλι» είναι πως αν δε γίνει το… θαύμα, δεν πρόκειται να σβηστεί η ευρωπαϊκή τιμωρία. Συνεπώς, η αφετηρία του χρόνου, τουλάχιστον σε επίπεδο στόχων, θα είναι η ίδια. Με μια σημαντική διαφοροποίηση (ξαναγράφουμε, αν τελικά η ομάδα πάρει την άδεια): Δε θα υπάρχει το -6…

Σε επίπεδο, λοιπόν, προγραμματισμού, αρχικά θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο το τι θα γίνει με τις παραμονές τριών παικτών. Ο Κουλιμπαλί δεν έχει απαντήσει ακόμη στην πρότασή του Παναθηναϊκού και είναι δεδομένο ότι «ψάχνεται». Ο δανεισμός του Κάτσε λήγει, με τους ανθρώπους της ομάδας, πάντως, να επιθυμούν την παραμονή του παίκτη, αλλά η συζήτηση με τον ΠΑΟΚ δε θα είναι εύκολη, λόγω του οικονομικού του θέματος (μιλάμε για ένα ποσό κοντά στις 400.000 ευρώ που αφορά το κόστος για τον παίκτη. Ρήτρα δεν υπάρχει). Υπάρχει, επίσης, και το θέμα Μουνιέ. Ο Γάλλος έχει συμβόλαιο μέχρι το 2020, αλλά όλα δείχνουν ότι θα γίνουν προσπάθειες για λύση της συνεργασίας των δυο πλευρών. Πολύ δύσκολα ο Μουνιέ θα συνεχίσει και τη νέα χρονιά…

Σε ό, τι έχει να κάνει με τις αναπροσαρμογές συμβολαίων, θα πρέπει να είμαστε υπομονετικοί. Άλλωστε, η στρατηγική του Νίκου Νταμπίζα είναι τέτοια που δεν επιτρέπει βιασύνες. Είναι, πάντως, δεδομένο ότι κάποιες περιπτώσεις, όπως των Κουρμπέλη, Χατζηγιοβάνη, Μπουζούκη, Ινσούα, Γιόχανσον, Εμμανουηλίδη και Διούδη, αποτελούν προτεραιότητες.

Οσο για την ενίσχυση, Δώνης και Νταμπίζας ξέρουν πολύ καλά ότι η φετινή προσπάθεια έβαλε τις βάσεις για την ομάδα του μέλλοντος, αλλά χρειάζονται ακόμη πολλά περισσότερα, προκειμένου ο Παναθηναϊκός να αλλάξει επίπεδο. Ο μεγάλος στόχος είναι να αποκτηθούν 4-5 ποδοσφαιριστές με ποιότητα που θα ανεβάσουν το επίπεδο του ρόστερ και θα του δώσουν στοιχεία που λείπουν. Μαζί με αυτούς θα πρέπει να προσθέσουμε και τον νεαρό τερματοφύλακα Σιαμπάνη, ο οποίος, εκτός απροόπτου, θα φορέσει τα πράσινα.

Όπως γράψαμε και παραπάνω, η φετινή σεζόν που σιγά σιγά φτάνει προς το τέλος της πέτυχε στο να δημιουργηθεί μια καλή βάση Ελλήνων νεαρών ποδοσφαιριστών, οι οποίοι θα έχουν σημαντικό ρόλο στο «αύριο» της ομάδας. Αν δεν αλλάξει κάτι, η χρονιά θα κρίνεται αποτυχημένη στο θέμα «σβήσιμο ευρωπαϊκής ποινής». Για πολλούς και διάφορους λόγους. Το ζητούμενο, λοιπόν, για τη νέα σεζόν είναι το… μεγάλωμα του Παναθηναϊκού. Δίχως απαγόρευση μεταγραφών, με συνέχεια στην αξιοποίηση των ακαδημιών (3 παίκτες αναμένεται να «ανέβουν» στην πρώτη ομάδα) και με σκληρή δουλειά για την περαιτέρω εξέλιξη της ομάδας, κάτω απ’ αυτές τις δύσκολες οικονομικά συνθήκες…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ