ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός – Ρεάλ: Απίθανα πράγματα και σοκ σε νεκρό χρόνο!

Ο Παναθηναϊκός μπλοκαρίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο, το ματς με τη Ρεάλ έγινε θρίλερ και ένα απίστευτο τρίποντο του Ρούντι σε νεκρό χρόνο, έδωσε τη νίκη στους Μαδριλένους με 74-73 μέσα στο ΟΑΚΑ! Οι "πράσινοι" θέλουν, πλέον, τη νίκη κόντρα στην Μπούντουτσνοστ για να προκριθούν στην 8άδα.

Παναθηναϊκός - Ρεάλ: Απίθανα πράγματα και σοκ σε νεκρό χρόνο!

Ο Παναθηναϊκός μπλοκαρίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο, το ματς με τη Ρεάλ έγινε θρίλερ και ένα απίστευτο τρίποντο του Ρούντι σε νεκρό χρόνο, έδωσε τη νίκη στους Μαδριλένους με 74-73 μέσα στο ΟΑΚΑ! Οι “πράσινοι” θέλουν, πλέον, τη νίκη κόντρα στην Μπούντουτσνοστ για να προκριθούν στην 8άδα.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-3 στα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα. Στη συνέχεια όμως με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Παπαγιάννη κατά βάση έκανε γρήγορα το 10-3 και το ΟΑΚΑ πήρε φωτιά. Οι «πράσινοι» ήταν… καυτοί τόσο σε άμυνα όσο και επίθεση μη αφήνοντας την Ρεάλ να πάρει ανάσα. Το τριφύλλι έκανε ορθολογικές επιθέσεις βρίσκοντας σκορ από πολλούς παίκτες. Η κυριαρχία του Παναθηναϊκού στα ριμπάουντ του έδινε την ευκαιρία τόσο να έχει δεύτερες επιθέσεις όσο και να μην δίνει δεύτερες ευκαιρίες στη… σοκαρισμένη Ρεάλ. Τελικά το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 32-14.

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 40.374 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου η Ρεάλ Μαδρίτης με δύο τρίποντα… μαχαιριές και με επιμέρους σκορ 8-2 έριξε τη διαφορά στους 12, 7 λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Οι πράσινοι ήταν αρκετά νευρικοί στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου με αποτέλεσμα η Ρεάλ με κάρφωμα του Ταβάρες να κάνει το 35-26 και να ρίχνει την διαφορά στους 9 πόντους 5 λεπτά από το τέλος.  Με επιθετικό κρεσέντο του Νικ Καλάθη ο Παναθηναϊκός ανέκαμψε και πήγε στο ημίχρονο προηγούμενος με 45-33. Το αξιοσημείωτο σ΄όλο αυτό είναι ότι ο Καλάθης είχε ήδη 12 πόντους και ήταν πρώτος σκόρερ του τριφυλλιού, έχοντας μάλιστα πάρει 6 ριμπάουντ και έχοντας μοιράσει 3 ασίστ.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Ρεάλ Μαδρίτης με πρωταγωνιστή τον Γιουλ και σε συνδυασμό με την αστοχία των γηπεδούχων έριξε την διαφορά στους 6 πόντους, 7 λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Το παλικαρίσιο καλάθι του Παπαγιάννη η διαφορά ανέβηκε στους 8 (54-46), με 4:30 να μένουν για την ολοκλήρωση του δεκαλέπτου. Η επιθετική αφλογιστία των δύο ομάδων είχε ως αποτέλεσμα το σκορ να μένει στο 54-46 για 2 περίπου λεπτά. Με τρίποντο η Ρεάλ έριξε τη διαφορά μετά από ώρα στους 5 πόντους.  Το πανέμορφο καλάθι του Ία και το τρίποντο του Λάνγκφορντ διαμόρφωσαν το σκορ στο +10 (59-49), ένα λεπτό πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Ένα γρήγορο 4-0 της Ρεάλ έριξε την διαφορά στους 6, με το σκορ να διαμορφώνεται στο 59-53 υπέρ του τριφυλλιού.

Με την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να μειώσουν με τον Παναθηναϊκό να… αντιστέκεται. Έξι λεπτά πριν το τέλος οι βολές του Λάνγκφορντ έστειλαν την διαφορά σε διψήφιο νούμερο (67-56). Το τρίποντο του Γιουλ και οι βολές του Ρούντι έριξαν την διαφορά στους 6 (71-65), γεγονός που προκάλεσε… ανησυχία στο πράσινο στρατόπεδο. Η κακή επιλογή του Ντεσόν Τόμας στην επίθεση και το αχρείαστο φάουλ έριξαν κι άλλο την διαφορά (71-67) και το μας πήρε φωτιά 3:16 πριν το τέλος. Η Ρεάλ Μαδρίτης μείωσε στους 2 με 1:48 να μένει ακόμα για το τέλος.

Το σκορ ήταν 71-73 με τον Παπαγιάννη να χάνει δύο βολές και την τελευταία επίθεση να ανήκει στην ομάδα της Ρεάλ. Στην τελευταία επίθεση του αγώνα ο Ρούντι έβαλε ένα απίθανο τρίποντο λίγο πιο κάτω από το κέντρο δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του με 73-74.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...