ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ

Ο Βοτανικός παραμένει η μεγαλύτερη αποτυχία του πανίσχυρου οικονομικά Παναθηναϊκού

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τα «παραμύθια» περί Βοτανικού και διπλής ανάπλασης και τον επενδυτή, ο οποίος θα γιγαντώσει το κλαμπ και θα εξετάσει το πλέον σημαντικό ζήτημα, που παραμένει το γηπεδικό.

Ο Βοτανικός παραμένει η μεγαλύτερη αποτυχία του πανίσχυρου οικονομικά Παναθηναϊκού

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τα «παραμύθια» περί Βοτανικού και διπλής ανάπλασης και τον επενδυτή, ο οποίος θα γιγαντώσει το κλαμπ και θα εξετάσει το πλέον σημαντικό ζήτημα, που παραμένει το γηπεδικό.

Επειδή κάποια στιγμή πρέπει να μπαίνει ένα τέλος στα “παραμύθια” και να μη συντηρούνται καταστάσεις και θέματα χωρίς λόγο. Για ποιον Βοτανικό μιλάμε; Για ποια διπλή ανάπλαση; Γι αυτήν στην οποία η πράσινη ΠΑΕ έγινε όμηρος του Βωβού και το πλήρωσε; Γι αυτήν στην οποία ο Γιάννης Βαρδινογιάννης απέτυχε παταγωδώς με τις άστοχες κινήσεις του (ξεπεράστε τις… γραφικότητες περί Κορμοράνων και γυπαετών) και με την επιθυμία να γίνει μια ανάπλαση με πολλά… Βωβοκτίρια και στη μέση ένα γήπεδο;

Ο Βοτανικός δεν προχώρησε ποτέ, διότι πολύ απλά όταν το ΣτΕ έκρινε αργότερα συνταγματικό το γήπεδο και αντισυνταγματικό το εμπορικό κέντρο (εκτός κι αν ο Βωβός έπαιρνε την απόφαση να συμμορφωθεί με μειωμένο συντελεστή δόμησης), ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε ποτέ να κάνει το παραμικρό. Κι αυτό γιατί έπρεπε να αποζημιώσει τον Βωβό, ώστε να “πάρει” την έκταση στην οποία “πατούσε” ο χώρος που θα γινόταν γήπεδο. Όταν, αργότερα, πλέον, η εταιρεία του Βωβού έφτασε στο μηδέν και το οικόπεδο πέρασε σε τράπεζα, δεν υπήρχαν λεφτά και ιδιοκτήτης με όραμα για να τρέξει ένα τέτοιο πρότζεκτ.

Με την παρούσα κατάσταση, λοιπόν, διπλή ανάπλαση και γήπεδο στον Βοτανικό δεν μπορεί να γίνει. Είναι απίθανο. Ακατόρθωτο, πως αλλιώς να το πούμε. Ας μη συντηρούμε, λοιπόν, άλλο μια ιστορία η οποία δεν οδηγεί πουθενά. Επί της ουσίας, ο Βοτανικός και η όλη ιστορία ήταν μια μεγάλη αποτυχία του Γιάννη Βαρδινογιάννη και του επιτελείου του. Όταν ο Παναθηναϊκός ήταν πανίσχυρος οικονομικά και η χώρα δεν είχε πέσει στην κρίση, ο «Τζίγκερ»- που είχε τη διαθεση και το όραμα- απέτυχε να φτιάξει ένα πανέμορφο καταπράσινο γήπεδο και να μείνει στην ιστορία ως ο πρώτος και μοναδικός παράγοντας που έβαλε το «τριφύλλι» σε νέο υπερσύχρονο σπίτι. Η όλη… ανταλλαγή συμφερόντων που πήγε να γίνει με την εταιρία του Βωβού, κόστισε και πλήγωσε. Αυτή είναι η πραγματικότητα, όσο κι αν θέλουμε να διαφοροποιούμε τα πράγματα…

Το έχουμε τονίσει ξανά. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ πίσω σε σχέση με τους υπόλοιπους μεγάλους σε πολλά ζητήματα. Το γηπεδικό είναι από τα πιο σημαντικά αν όχι το πλέον σημαντικό. Για να προχωρήσει, όμως, κάτι τέτοιο απαιτούνται χρήματα, εξυγίανση της ΠΑΕ και φυσικά νέος ιδιοκτήτης με θέληση και όραμα να γιγαντώσει ξανά το κλαμπ και να του φτιάξει, επιτέλους, δικό του «σπίτι». Όλα τα υπόλοιπα είναι θεωρίες, «μελαγχολίες», λόγια του αέρα και νοσταλγίες…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ