ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βασίλης Μοιρώτσος

Νομοτελειακά ο Μπουζούκης θα παίξει στο εξωτερικό

Ο Γιάννης Μπουζούκης είναι ένα... αριστοκρατικό δεκάρι, που μπορεί να κάνει και δουλειές "χαμάλη". Και αυτό πληρώνεται ακριβά. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Νομοτελειακά ο Μπουζούκης θα παίξει στο εξωτερικό

Ο Γιάννης Μπουζούκης είναι ένα… αριστοκρατικό δεκάρι, που μπορεί να κάνει και δουλειές “χαμάλη”. Και αυτό πληρώνεται ακριβά. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Δε θα αργούσε η στιγμή που θα διαβάζαμε πως μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα έχει βάλει στη λίστα της τον Γιάννη Μπουζούκη. Πριν από μερικούς μήνες έγραφαν στην Ιταλία πως τον παρακολουθεί η Ίντερ, τώρα είναι η σειρά των Πορτογάλων να γράψουν γισ την Μπενφίκα. Και μάλιστα να το προχωρήσουν περισσότερο, αναφέροντας επίσημη πρόταση. Η πρόταση διαψεύδεται, αλλά έτσι κι αλλιώς αργά ή γρήγορα πρόταση για τον Μπουζούκη θα υπάρξει.

Είναι τόσο σπουδαίο και σπάνιο το ταλέντο του, ο τρόπος που αγωνίζεται και κυρίως ο συνδυασμός της ηλικίας με την ωριμότητα που δείχνει, που μπορεί να εντοπιστεί μέσα σε λίγα αγωνιστικά λεπτά από ξένους συλλόγους και ιδιαίτερα από ομάδες που γνωρίζουν καλά πως να τους εντοπίσουν. Να θυμίσω πως μέσα σε… μισή σεζόν η Μπενφίκα κατάφερε να δει τον Σάμαρη, να τον ξεχωρίσει, να τον αποκτήσει και να τον εξελίξει σε έναν εξαιρετικό χαφ. Ο Μπουζούκης φαίνεται από… χιλιόμετρα πως μπορεί να εξελιχθεί σε έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή, ένα κεφάλαιο για ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δε βρίσκεις εύκολα ποδοσφαιριστή σε αυτή την ηλικία με αυτό το αριστερό πόδι, με την οξυδέρκεια που έχει στο παιχνίδι του, με τον τρόπο που βλέπει το γήπεδο, που δημιουργεί, που μπορεί να εκτελέσει από οποιαδήποτε απόσταση. Ένας σύγχρονος επιθετικός χαφ, ο οποίος έχει και πολλά τρεξίματα. Ο τρόπος με τον οποίο βοηθάει στο πρεσάρισμα είναι εκπληκτικός. Και σπάνιος για… δεκάρια τέτοιας κοπής, δηλαδή μπαλαδόρους οι οποίοι περισσότερο ασχολούνται με το τι γίνεται μπροστά, παρά τους ενδιαφέρει να κάνουν τον… χαμάλη. Ετούτος ασχολείται και με αυτό.

Ο Παναθηναϊκός καλείται πλέον να διαχειριστεί μια κατάσταση που δεν είναι εύκολη όταν εμφανίζεται για παιδιά σε τέτοιες ηλικίες. Να κρατήσει τον Μπουζούκη συγκεντρωμένο, να τον διατηρήσει ευχαριστημένο με συνθήκες – χρήματα – στόχους, να τον εξελίξει ακόμα περισσότερα για να πάρει πολλά όταν θα έρθει η ώρα να τον πουλήσει. Γιατί νομοτελειακά αυτός ο παίκτες θα παίξει στο εξωτερικό.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...