ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βασίλης Μοιρώτσος

Νομοτελειακά ο Μπουζούκης θα παίξει στο εξωτερικό

Ο Γιάννης Μπουζούκης είναι ένα... αριστοκρατικό δεκάρι, που μπορεί να κάνει και δουλειές "χαμάλη". Και αυτό πληρώνεται ακριβά. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Νομοτελειακά ο Μπουζούκης θα παίξει στο εξωτερικό

Ο Γιάννης Μπουζούκης είναι ένα… αριστοκρατικό δεκάρι, που μπορεί να κάνει και δουλειές “χαμάλη”. Και αυτό πληρώνεται ακριβά. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Δε θα αργούσε η στιγμή που θα διαβάζαμε πως μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα έχει βάλει στη λίστα της τον Γιάννη Μπουζούκη. Πριν από μερικούς μήνες έγραφαν στην Ιταλία πως τον παρακολουθεί η Ίντερ, τώρα είναι η σειρά των Πορτογάλων να γράψουν γισ την Μπενφίκα. Και μάλιστα να το προχωρήσουν περισσότερο, αναφέροντας επίσημη πρόταση. Η πρόταση διαψεύδεται, αλλά έτσι κι αλλιώς αργά ή γρήγορα πρόταση για τον Μπουζούκη θα υπάρξει.

Είναι τόσο σπουδαίο και σπάνιο το ταλέντο του, ο τρόπος που αγωνίζεται και κυρίως ο συνδυασμός της ηλικίας με την ωριμότητα που δείχνει, που μπορεί να εντοπιστεί μέσα σε λίγα αγωνιστικά λεπτά από ξένους συλλόγους και ιδιαίτερα από ομάδες που γνωρίζουν καλά πως να τους εντοπίσουν. Να θυμίσω πως μέσα σε… μισή σεζόν η Μπενφίκα κατάφερε να δει τον Σάμαρη, να τον ξεχωρίσει, να τον αποκτήσει και να τον εξελίξει σε έναν εξαιρετικό χαφ. Ο Μπουζούκης φαίνεται από… χιλιόμετρα πως μπορεί να εξελιχθεί σε έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή, ένα κεφάλαιο για ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τι ακριβώς περιμένει ο Παναθηναϊκός;
Τι ακριβώς περιμένει ο Παναθηναϊκός; 4.973 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δε βρίσκεις εύκολα ποδοσφαιριστή σε αυτή την ηλικία με αυτό το αριστερό πόδι, με την οξυδέρκεια που έχει στο παιχνίδι του, με τον τρόπο που βλέπει το γήπεδο, που δημιουργεί, που μπορεί να εκτελέσει από οποιαδήποτε απόσταση. Ένας σύγχρονος επιθετικός χαφ, ο οποίος έχει και πολλά τρεξίματα. Ο τρόπος με τον οποίο βοηθάει στο πρεσάρισμα είναι εκπληκτικός. Και σπάνιος για… δεκάρια τέτοιας κοπής, δηλαδή μπαλαδόρους οι οποίοι περισσότερο ασχολούνται με το τι γίνεται μπροστά, παρά τους ενδιαφέρει να κάνουν τον… χαμάλη. Ετούτος ασχολείται και με αυτό.

Ο Παναθηναϊκός καλείται πλέον να διαχειριστεί μια κατάσταση που δεν είναι εύκολη όταν εμφανίζεται για παιδιά σε τέτοιες ηλικίες. Να κρατήσει τον Μπουζούκη συγκεντρωμένο, να τον διατηρήσει ευχαριστημένο με συνθήκες – χρήματα – στόχους, να τον εξελίξει ακόμα περισσότερα για να πάρει πολλά όταν θα έρθει η ώρα να τον πουλήσει. Γιατί νομοτελειακά αυτός ο παίκτες θα παίξει στο εξωτερικό.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.