ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BASKET LEAGUE

Περιστέρι-Παναθηναϊκός 80-72: Γκέλα στα δυτικά και πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα

Περιστέρι-Παναθηναϊκός 80-72: Την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα γνώρισε ο -κακός- Παναθηναϊκός στο Περιστέρι, αδυνατώντας να βρει σκορ και φαντασία στην επίθεση, ελλείψει Καλάθη.

Περιστέρι-Παναθηναϊκός 80-72: Γκέλα στα δυτικά και πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα

Περιστέρι-Παναθηναϊκός 80-72: Την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα γνώρισε ο -κακός- Παναθηναϊκός στο Περιστέρι, αδυνατώντας να βρει σκορ και φαντασία στην επίθεση, ελλείψει Καλάθη.

Το ματς

Ο Νικ Καλάθης φόρεσε τη φόρμα του και κάθισε στην άκρη του πάγκου, με τον Ρικ Πιτίνο να επιλέγει να του δώσει ανάσες ενόψει Μπουντούτσνοστ. Ο Αμερικανός κόουτς του τριφυλλιού είχε ξεκάθαρο προσανατολισμό, στο να μοιράσει τον χρόνο και να απλώσει το rotation, κρατώντας άπαντες σε φόρμα. Κάτι που συνέβη από το πρώτο δεκάλεπτο, με τον Παναθηναϊκό να κλείνει στο +2 (20-22) σε ένα άκρως ενδιαφέρον ματς, με τις δύο ομάδες να δίνουν πρώτο λόγο στην επίθεση, παρά στην άμυνα.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 18.881 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το πρόβλημα των “εύκολων πόντων” (εν τη απουσία του Καλάθη) λύθηκε, από τη στιγμή που πήρε “φόρα” ο αρχικά άστοχος, Κιθ Λάνγκφορντ. Με το αγαπημένο του σουτ από μέση απόσταση και έχοντας τη συμπαράσταση του Γιώργου Παπαγιάννη και του Ντεσόν Τόμας, ο Λάνγκφορντ οδήγησε τους “πράσινους” στο πρώτο διψήφιο προβάδισμα, με το ημίχρονο να κλείνει εν τέλει στο +9 για την ομάδα του Πιτίνο (36-45).

Η επιστροφή από τα αποδυτήρια δεν ήταν η αναμενόμενη. Οι πράσινοι μπήκαν στο παρκέ χωρίς “φαντασία” στην επίθεση και με αρκετά προβλήματα στην περιφερειακή άμυνα. Η χαλαρότητα δεν πέρασε ανεκμετάλλευτοι από τους μαχητικούς γηπεδούχους. Ένα σερί από την περιφέρεια έφερε την ομάδα του Πεδουλάκη σε απόσταση τριπόντου (πριν το κάρφωμα του Γκιστ), δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι που κάθε άλλο παρά σίγουρο ήταν για το τριφύλλι, ιδίως μετά την εμφάνιση του τρίτου δεκαλέπτου (55-60).

Όσο ο Παναθηναϊκός δεν έβρισκε με τίποτα λύσεις από την περιφέρεια, το Περιστέρι “χτυπούσε” εκεί και με επιτυχία. Οι γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά με τέσσερις πόντους, με την ομάδα του Πιτίνο να απαντά, ακουμπώντας τη μπάλα στον Ντεσόν Τόμας (66-66, 35′). Τα προβλήματα όμως… συνεχίστηκαν, με τον Μπέντιλ να παίρνει κρίσιμες επιθέσεις και τον Γκρέι να φέρνει τους γηπεδούχους στη νίκη (80-72)

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 36-45, 55-60, 80-72

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.