ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ

Ο Μακέντα έχει θέση στον Παναθηναϊκό των επόμενων χρόνων

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τον Φεντερίκο Μακέντα και εξηγεί γιατί ο… καλός Ιταλός μπορεί να κάνει τη διαφορά στον Παναθηναϊκό της νέας χρονιάς.

Ο Μακέντα έχει θέση στον Παναθηναϊκό των επόμενων χρόνων

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τον Φεντερίκο Μακέντα και εξηγεί γιατί ο… καλός Ιταλός μπορεί να κάνει τη διαφορά στον Παναθηναϊκό της νέας χρονιάς.

Σε μια εποχή που ο προγραμματισμός σιγά – σιγά αρχίζει για τον Παναθηναϊκό, καλό θα είναι να μιλήσουμε και για τον Φεντερίκο Μακέντα. Τον Ιταλό επιθετικό, ο οποίος το τελευταίο διάστημα είχε… σιγήσει – όπως και όλη η ομάδα- και που χθες σημείωσε ένα καταπληκτικό γκολ κόντρα στον Απόλλωνα. Εξαιρετική ατομική ενέργεια, άδειασμα δυο αμυντικών, σούπερ τελείωμα και φάση που θα μπει στα highlights της σεζόν.

Αυτό ήταν το 7ο τέρμα του «Κίκο» στο φετινό πρωτάθλημα και 8ο συνολικά για φέτος με την πράσινη φανέλα. Η τελευταία φορά που ο ποδοσφαιριστής του «τριφυλλιού» είχε βρει δίχτυα ήταν στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στις 16 Δεκεμβρίου του 2018. Από τότε, ο Μακέντα δεν είχε καταφέρει να πανηγυρίσει ένα γκολ, είτε γιατί έχασε κάποιες ευκαιρίες, είτε γιατί η ομάδα έπαψε να έχει την καλή δημιουργία του προηγούμενου διαστήματος, με αποτέλεσμα ο βασικός φορ των «πράσινων» να μην τροφοδοτείται καταλλήλως. Ο δεύτερος λόγος είναι και ο κυριότερος που ο Μακέντα το τελευταίο διάστημα έψαχνε να βρει τον εαυτό του. Το σημαντικότερο για έναν επιθετικό περιοχής είναι το τάισμα. Αν αυτό δεν υπάρχει, τότε η απόδοση του ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στην κορυφή και που παίρνει… ζωή από τελικές πάσεις, θα πέσει κατακόρυφα.

Ο Μακέντα αποκτήθηκε το καλοκαίρι την τελευταία στιγμή. Η μεταγραφή του ανακοινώθηκε στις αρχές Σεπτέμβρη. Αυτό σημαίνει ότι ο Ιταλός, που έψαχνε ένα μεγάλο restart, δεν έκανε προετοιμασία με τον Παναθηναϊκό και μπήκε απευθείας στα βαθιά. Τώρα που φτάνουμε στο φινάλε της σεζόν, μιας χρονιάς με πάνω και κάτω για το «τριφύλλι» μπορούμε να πούμε ότι ο υψηλόσωμος φορ δεν εντυπωσίασε σε διάρκεια και βάδιζε μαζί με την απόδοση της ομάδας. Όταν ο Παναθηναϊκός ήταν καλός, ο Μακέντα πυροβολούσε. Όταν ο Παναθηναϊκός περνούσε αγωνιστική κρίση, ο Μακέντα έπεφτε κι αυτός.

Το πρόσημο, πάντως, είναι θετικό. Μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή με εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά, με εμπειρία, με ποιότητα και με δίψα να γίνει ξανά τοπ σκόρερ. Το αν θα τα καταφέρει ή όχι, θα φανεί. Το βέβαιο είναι ότι στον Παναθηναϊκό του «αύριο», ο Μακέντα έχει και παραέχει θέση. Με προετοιμασία, με ένα χρόνο εμπειρίας από την Ελλάδα και το «τριφύλλι» ήδη στην πλάτη του και με δεδομένη την επιθυμία του για διάκριση, ο Μακέντα μπορεί να δώσει όχι απλά αρκετά, αλλά πολλά στον Παναθηναϊκό.

Υ.Γ: Η εμφάνιση στη Ριζούπολη απέναντι στον Απόλλωνα δεν ήταν εντυπωσιακή, αλλά σοβαρή.  Η αναγκαία νίκη ήρθε, με τον Δώνη να κάνει πολλές αλλαγές στο βασικό σχήμα. Αυτός που αποτέλεσε την  αποκάλυψη από τους νεαρούς, ήταν ο Αποστολάκης. Ο πιτσιρικάς αγωνιζόμενος σε όλη τη δεξιά πλευρά είχε πολύ καλές τοποθετήσεις, έκανε ανεβάσματα όποτε έπρεπε και άκουσε πολλές φορές τα «μπράβο» του προπονητή του.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ