Εχει περάσει προς τα έξω μια αίσθηση πως ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να πουλήσει ό,τι έχει και δεν έχει το καλοκαίρι. Είναι η αίσθηση που έχει μείνει λόγω του ότι πράγματι πέρσι ξεπουλούσε χωρίς δεύτερη κουβέντα. Τον Χουλτ, τον Μολέδο, τον Βιγιαφάνιες, νωρίτερα τον Μπεργκ και τον Ζέκα: όλοι τους έφυγαν πολύ κάτω από τα χρήματα που θα μπορούσε να πάρει ο Παναθηναϊκός.

Ακόμα και ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, με την εξέλιξη που έχει, θα μπορούσε να είχε φύγει με λίγα περισσότερα χρήματα. Όμως ο Παναθηναϊκός της περσινής σεζόν ήταν μια άλλη ιστορία. Είχε μεγαλύτερη ανάγκη τα χρήματα, αφού ο μεγαλομέτοχος είχε αποφασίσει να μη χρηματοδοτεί.

Όχι πως τώρα είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Δεν είναι επιτυχία ότι πληρώνονται οι παίκτες στην ώρα τους, δεν είναι για πανηγύρια ότι ξεχρεώνει ο σύλλογος, ούτε ότι είναι πολύ πιθανό να πάρει την αδειοδότηση. Αυτά είναι τα αυτονόητα, που έπρεπε να είχαν γίνει από πέρσι. Αλλά το ότι δεν έχει ανάγκη για άμεση εισροή χρημάτων, το ότι δε θα διαλυθεί αν δε βρει άμεσα χρήματα, είναι γεγονός.

Πράγματι μπορεί να βγάλει στη… βιτρίνα κάποιους ποδοσφαιριστές, δεν υπάρχει άλλωστε ομάδα σε όλο τον κόσμο που να μην το κάνει. Και όλοι οι παίκτες έχουν την τιμή τους. Αυτός είναι ο νόμος της αγοράς. Όμως έχει απόσταση το “συζητάω οποιαδήποτε πρόταση στην κατάλληλη τιμή”, απ’ το “δίνω όσο όσο τους πιο φανταχτερούς παίκτες μου”.

Ούτε ο Νταμπίζας, ούτε ο Δώνης θέλουν να τους φύγουν σε ένα πρωί ο Κουρμπέλης, ο Μπουζούκης, ο Χατζηγιοβάνης. Από τη στιγμή μάλιστα που μοιάζει δεδομένο πως θα φύγουν οι Κάτσε και Κουλιμπαλί. Κανείς προπονητής δε θέλει να φύγουν πέντε βασικοί, ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχουν τα διαθέσιμα χρήματα να τους αντικαταστήσει επαρκώς.

Ο Παναθηναϊκός έχει την τύχη να έχει δύο ανθρώπους, τον Δώνη και τον Νταμπίζα, που σκέφτονται με άκρως ποδοσφαιρική λογική. Που χτίζουν πάνω σε αυτή. Και που γνωρίζουν πως να χτίσουν μια ομάδα και να “τρέξουν” ένα πρότζεκτ τριών – τεσσάρων ετών, που μπορεί στο τέλος να βγάλει τον σύλλογο κερδισμένο και αγωνιστικά και οικονομικά.

Άρα δεν υπάρχει καμία λογική στη σκέψη πως ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να ξεπουλήσει. Και φαντάζομαι πως αυτό το μήνυμα εισπράττει και ο μεγαλομέτοχος από τους Δώνη και Νταμπίζα.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου