ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Μακέντα: “Θέλω να φτάσω ξανά στην κορυφή”

Ο Κίκο Μακέντα μίλησε για το ντεμπούτο του με τη Γιουνάιτεντ αλλά και τους στόχους του στο Bleacher Report.

Μακέντα:

Ο Κίκο Μακέντα παραχώρησε δηλώσεις στο Bleacher Report με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από το ντεμπούτο του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Ιταλός φορ μίλησε για τα τότε συναισθήματά του, το τι πήγε στραβά στη συνέχεια, την τωρινή του κατάσταση αλλά και για τα σχέδιά του.

Ο Φεντερίκο Μακέντα ανέφερε τα εξής:

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 38.796 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για το ντεμπούτο του με τη Γιουνάιτεντ: “Είχα τέτοια σιγουριά στον εαυτό μου που είχα στείλει μήνυμα σε φίλο μου “αν μπω στο ματς, θα κάνω όλο το γήπεδο να χοροπηδάει”. Ήμουν… τρελόπαιδο τότε στα 17 μου. Ζήτησα τη μπάλα από τον Γκιγκς στην περιοχή και πραγματικά δεν ξέρω γιατί μου την έδωσε. Όταν είδα τον αντίπαλο να κινείται μονάχα στην πορεία της μπάλας, σκέφτηκα ότι έπρεπε να κάνω την κοφτή κίνηση και να γυρίσω. Όταν σήκωσα το βλέμμα μου, η μπάλα ήταν στα δίχτυα”.

Για την κακή νοοτροπία που είχε τότε: “Όσο έπαιζα στη Γιουνάιτεντ, θεωρούσα πως είμαι ανίκητος. Αντί να δουλέψω ακόμα πιο σκληρά, άρχισα να μην προπονούμαι όπως θα έπρεπε. Ήταν θέμα νοοτροπίας της ηλικίας και της κατάστασης που βίωνα» και συμπλήρωσε ότι «Νόμιζαν τότε ότι ήμουν μεγάλος παίκτης επειδή είχα παίξει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά δεν ήμουν. Και ήμουν μόλις 19 ετών”.

Για τις προσπάθειες που έκανε ώστε να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο: “Όταν στα 17 σου είσαι στην κορυφή και στα 25 σου δεν θέλει να σε πάρει καμία ομάδα, τότε ξεκάθαρα κάτι έχεις κάνει λάθος. Στα δύσκολα, αντιλαμβάνεσαι ότι έχεις κάνει λάθη και έχεις ευθύνες για την κατάσταση που ζεις. Όταν κάτι δεν λειτουργεί υπέρ σου, πρέπει να βρεις τρόπο να κάνεις κάτι διαφορετικό για να προχωρήσεις μπροστά. Δεν υπήρξα ποτέ πιο fit απ’ ότι είμαι τώρα. Έχω αλλάξει τα πάντα, από τη ζωή μέχρι και το πρόγραμμα προπόνησής μου”

Για το όνειρό του: Το όνειρό μου είναι να παίξω στην εθνική Ιταλίας. Βλέπω τον Κουαλιαρέλα που παίζει στα 36 του και λέω “γιατί να μην το καταφέρω κι εγώ;”. Είμαι ακόμα μικρός και ποτέ δεν είναι αργά να γίνεις ο παίκτης που πάντοτε ονειρευόσουν και μπορούσες να γίνεις. Θέλω να φτάσω ξανά στην κορυφή. Θα γίνει απίστευτη η ιστορία μου, αν μετά την κορυφή και τον… πάτο στον οποίο έφτασα, καταφέρω να επιστρέψω στο πιο ψηλό επίπεδο.

Από τη μέρα που έφυγα από την Αγγλία, δεν έχω επιστρέψει εκεί. Μακάρι να βρεθώ πάλι στο γήπεδο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Φορώντας τα ποδοσφαιρικά μου παπούτσια”.

Για τη ζωή στην Αθήνα: “Όταν έχεις παιδί, αλλάζει όλη η ζωή σου και ο τρόπος που σκεφτόσουν. Σταματάς να νοιάζεσαι για ανούσια πράγματα που σε ενοχλούσαν σε νεαρότερη ηλικία. Απλά νοιάζεσαι για το παιδί σου. Αγαπώ τη ζωή μου αυτή τη στιγμή”.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.