ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Παναθηναϊκός «έφτιαξε» τον κόσμο του και ο Ολυμπιακός τον… άδειασε!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την ομάδα του Πιτίνο, η οποία διέψευσε τα προγνωστικά και τα δεδομένα, κάνοντας αντεπίθεση πρόκρισης, αντιπαραβάλλοντας την "πράσινη" πορεία με εκείνη του Ολυμπιακού.

Ο Παναθηναϊκός «έφτιαξε» τον κόσμο του και ο Ολυμπιακός τον... άδειασε!

Ο Καλάθης έκανε triple-double, για δεύτερη φορά στην ιστορία της Ευρωλίγκα, ο Γκιστ θύμισε Γκιστ από τα παλιά και ο Παναθηναϊκός έφθασε σε μία άνετη νίκη με 87-67 επί της Μπουντουτσνοστ και σφράγισε την είσοδό του στην 8αδα και τα play-off, όπου θα παίξει με την Ρεάλ με μειονέκτημα έδρας.

Αν αναλογιστεί κανείς που ήταν η ομάδα πριν δύο μήνες και που κατέληξε η πρόκριση στους 8 μοιάζει με μικρό θαύμα. Με βάση την ιστορία του Παναθηναϊκού η πρόκριση στους 8 είναι ένα φυσιολογικό αποτέλεσμα, αλλά οι εποχές έχουν αλλάξει, κάποιες ομάδες έχουν ξεφύγει με τα τεράστια μπάτζετ που διαθέτουν, και ο τρόπος που ήρθε αυτή η πρόκριση είναι εντυπωσιακός. Και έχει διπλή υπογραφή. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με την απόφαση να αντικαταστήσει τον Πασκουάλ με τον Πιτίνο και να τα «σκάσει», για να πάρει τον Κιλπάτρικ και να στηρίξει την επιλογή του προπονητή και ο Ρικ Πιτίνο είναι οι δύο άνθρωποι που έχουν βάλει την υπογραφή τους σε αυτή την πρόκριση.

Ο Πιτίνο μεταμόρφωσε την ομάδα, αξιοποίησε όλους τους παίκτες, εμφάνισε τον Παπαγιάννη, αξιοποίησε τον Τόμας κοντά στο καλάθι, πήρε το καλύτερο, που μπορούσε από τον κάθε παίκτη και το αποτέλεσμα ήταν να κάνει σερί νίκες και να φθάσει στην πρόκριση. Και τώρα η ομάδα να πηγαίνει να παίξει τα παιχνίδια με την Ρεάλ χωρίς άγχος, διότι ο αντίπαλος είναι το φαβορί, αλλά και με ελπίδες διότι μιλάμε για την μεγαλύτερη ομάδα του αιώνα, όπως επίσημα τόνισε και η Ευρωλίγκα.

Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες!
Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες! 1.670 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ, συνεχίζει να δίνει χαρές σε ένα κόσμο, που πικραίνεται από την κατάσταση στο ποδόσφαιρο. Ο χρόνος δικαιώνει, αυτούς που δουλεύουν σωστά, που έχουν πάθος με την ομάδα. Και ο Γιαννακόπουλος έχει ένα πάθος, αλλά και την διορατικότητα να βλέπει τα λάθη, που κάνει (λάθη δεν κάνει, όποιος δεν δουλεύει) και να τα διορθώνει και στο τέλος ο μπασκετικός Παναθηναϊκός να συνεχίσει να παίρνει τίτλους (για τόσα συνεχόμενα χρόνια η μοναδική ομάδα), να παίζει στα play off της Ευρωλίγκα και θα φτάσει σύντομα η στιγμή, που θα πάει ξανά σε φάιναλ-φορ, όπως δικαιούται να συμβεί, αν και αντιμετωπίζει ομάδες που έχουν πολλαπλάσια μπάτζετ.

Αν σκεφτεί κανείς, ότι η Αρμάνι έμεινε εκτός 8αδας θα καταλάβει τι εννοώ. Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και το γήπεδο είναι ο καθρέπτης, ο Ολυμπιακός είναι εκτός 8αδας με μία υπογραφή. Όχι φυσικά του Μπλατ, που ξαφνικά δεν έγινε κακός προπονητής, όταν η ομάδα πήγαινε πολύ καλά μέχρι το σημείο, που οι αδελφοί Αγγελόπουλοι πήραν την απόφαση να σταματήσουν να κατεβαίνουν στο πρωτάθλημα κόντρα στον Παναθηναϊκό, για να τα ρίξουν στην… διαιτησία και να προσπαθήσουν να καλύψουν τα δικά τους τεράστια λάθη, που οδήγησαν την ομάδα τους σε μία ελεύθερη πτώση το τελευταίο δίμηνο. Είναι φανερό, ότι αυτή η απόφαση χάλασε το μυαλό των παικτών και βγήκαν και στην επιφάνεια τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα με τους Έλληνες παίκτες να είναι απλήρωτοι για 10 μήνες!

Και έτσι σήμερα ο Παναθηναϊκός είναι στα play off της Ευρωλίγκα και ο Ολυμπιακός είναι υπό διάλυση…. Το γήπεδο είναι καθρέπτης και το αποτέλεσμα τα λέει όλα.

*Τα λάβαρα ήταν… περισσότερα στο ΣΕΦ από τον κόσμο, που πήγε να δει το τελευταίο παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα. Ο κόσμος είναι φανερό, ότι έχει γυρίσει την πλάτη στην απόφαση των Αγγελόπουλων να μην συνεχίσει να κατεβαίνει στο πρωτάθλημα και το ΣΕΦ άδειασε, τη στιγμή που το ΟΑΚΑ γεμίζει και ο κόσμος του Παναθηναϊκού γουστάρει αυτό, που βλέπει.

*Η ποδοσφαιρική ομάδα παίζει με τον Άρη με άδειες εξέδρες λόγω τιμωρίας. Δεν θα είναι εύκολο να κερδίσει, αλλά αν έρθει η νίκη θα δώσει ψυχολογία και ώθηση σε όλους στην ομάδα.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.