ΚΛΕΙΣΙΜΟ
SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός – Άρης 2-0: “Ξύπνησε” και “καθάρισε” τον Άρη

Παναθηναϊκός - Άρης 2-0: Οι πράσινοι "πέταξαν" ένα ημίχρονο στο άδειο ΟΑΚΑ, αλλά στο δεύτερο μέρος ανέβηκε αισθητά, καθαρίζοντας το ματς (2-0) με τον Χρήστο Δώνη (62') και τη γκολάρα του Ινσούα (74').

Παναθηναϊκός - Άρης 2-0:

Παναθηναϊκός – Άρης 2-0: Οι πράσινοι “πέταξε” ένα ημίχρονο στο άδειο ΟΑΚΑ, αλλά στο δεύτερο μέρος ανέβηκε αισθητά, καθαρίζοντας το ματς (2-0) με τον Χρήστο Δώνη (62′) και τη γκολάρα του Ινσούα (74′).

Κακός στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός, που κινδύνευσε σοβαρά με το δοκάρι του Μαρτίνες (23′). Όλα… ξεκαθάρισαν στο δεύτερο ημίχρονο, μέσα σε 12 λεπτά. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη “χτύπησε” δύο φορές από την αριστερή πλευρά, με τον Οικονόμου να αρχίζει τις φάσεις και τους Μακέντα και Άλτμαν να φτιάχνουν τα γκολ για τους Χρήστο Δώνη και Εμάνουελ Ινσούα (62′ και 74′ αντίστοιχα).

Το ματς

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.251 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ψυχρό το ΟΑΚΑ, το οποίο ήταν άδειο λόγω της ποινής που επιβλήθηκε στον Παναθηναϊκό. Το ίδιο ψυχρά μπήκε και η ομάδα του Δώνη στο παιχνίδι. Έπειτα από ένα αναγνωριστικό δεκάλεπτο, στο οποίο οι πράσινοι ήταν ακίνδυνοι αλλά κρατούσαν τη μπάλα στα πόδια τους, ήρθε η σειρά του Άρη για να ανέβει. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι “χτύπησαν” καμπανάκι στο τριφύλλι, όταν ο Μαρτίνες σούταρε ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι (μετά από λάθος του Κουρμπέλη (23′), βρίσκοντας το οριζόντιο δοκάρι του Διούδη.

Η φάση αυτή “αφύπνισε” προς στιγμήν τον Παναθηναϊκό που απάντησε στη μεγάλη ευκαιρία του Άρη με εκείνη του Μακέντα (25′) που σούταρε με το δεξί και έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από την εστία του Κουέστα. Σε γενικές γραμμές, η εικόνα του Παναθηναϊκού στο πρώτο μέρος ήταν γεμάτη “ανορθογραφίες”. Εύκολα λάθη, νευρικότητα και μεταβιβάσεις δίχως ασφάλεια. Πλην του Μακέντα, ο Ινσούα με δύο προσωπικές του ενέργειες έψαξε το κάτι παραπάνω, όμως δεν το βρήκε, με συνέπεια το πρώτο μέρος να κυλήσει στο μηδέν (0-0).

Τα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους κύλησαν… καθ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν του πρώτου, με τον Άρη να μοιάζει πιο απειλητικός. Τα πράγματα άλλαξαν κάπως μετά το 50′, όταν ο Παναθηναϊκός έδειξε να ανεβάζει στροφές, απειλώντας μεν, δίχως να “θαμπώνει”. Οι δύο σέντρες του Κουρμπέλη και του Οικονόμου δεν καρποφόρησαν, ωστόσο η λύτρωση ήρθε λίγο αργότερα. Πάσα του Οικονόμου στον Μακέντα, ο Ιταλός έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο αφύλαχτος Χρήστος Δώνης έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα (1-0, 62′).

Δέκα λεπτά αργότερα, ο σκόρερ παραχώρησε τη θέση του στον Άλτμαν και ο Ισραηλινός έκανε αμέσως αισθητή την παρουσία του. Πάλι από την αριστερή πλευρά, ο Ισραηλινός εκμεταλλεύτηκε το κενό και έβγαλε πάσα πάρε-βάλε στον Ινσούα. Εκείνος με φοβερό πλασέ, πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Κουέστα και έκανε το 2-0, ξεκαθαρίζοντας τα πράγματα στο ματς (74′). Ένα γκολ που ξεκίνησε πάλι από τα πόδια του Οικονόμου, ο οποίος ήταν εξαιρετικός στο δεύτερο μέρος.

Ουσιαστικά, το ματς είχε πάρει τον δρόμο του. Μέσα σε 12 λεπτά, ο Παναθηναϊκός βρήκε τρόπο να κάμψει την αντίσταση του Άρη, παίρνοντας τους τρεις βαθμούς. Στα εναπομείναντα λεπτά, ο Δώνης πέρασε στη θέση του Χατζηγιοβάνη τον Καμπετσή (που θα μπορούσε να πετύχει κι αυτός ένα γκολ) και τον Εμμανουηλίδη, με το 2-0 να μένει ως το τέλος.

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Πούγγουρας, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Ινσούα, Κουρμπέλης, Κάτσε, Δώνης (72′ Άλτμαν), Χατζηγιοβάνης (77′ Καμπετσής), Μακέντα (86′ Εμμανουηλίδης).

Άρης (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Βαλεριάνος, Βέλεθ, Ροζ, Κόρχουτ, Σιώπης, Μπάσα (66′ Ματίγια), Μαρτίνες (66′ Φετφατζίδης), Γκαρσία, Λάρσον, Ντιγκινί.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.