ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BASKET LEAGUE

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 72-104: Showtime και 100άρα στο ΟΑΚΑ!

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 72-104: Ο Παναθηναϊκός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο ντέρμπι με την "συγκάτοικο" του στο ΟΑΚΑ, την ΑΕΚ. Οι "πράσινοι" κυριάρχησαν στη ρακέτα και πήραν εύκολα το ματς. Στους 18 ο Τόμας, 17 πόντους ο Παπαγιάννης.

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 72-104: Showtime και 100άρα στο ΟΑΚΑ!

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 72-104: Ο Παναθηναϊκός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο ντέρμπι με την “συγκάτοικο” του στο ΟΑΚΑ, την ΑΕΚ. Οι “πράσινοι” κυριάρχησαν στη ρακέτα και πήραν εύκολα το ματς. Στους 18 ο Τόμας, 17 πόντους ο Παπαγιάννης.

Το ματς

Στην αρχή, οι πράσινοι έψαχναν τα “πατήματά” τους, απέναντι στην -σχεδόν αλάνθαστη επιθετικά- ΑΕΚ. Από τα μέσα του πρώτου δεκαλέπτου, φρόντισαν να τον βρουν. Κάπως έτσι, το 11-8 των γηπεδούχων μετατράπηκε σε 18-27 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Το “κόλπο” για τη διάσπαση της άμυνας της ομάδας του Μπάνκι ήταν τα χτυπήματα από τη ρακέτα. Το τριφύλλι ήταν αλάνθαστο από κοντινή απόσταση και έκανε και με το παραπάνω τη δουλειά του, έχοντας Βουγιούκα και Παπαγιάννη σε φόρμα.

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 55.504 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Όσο για τα τρίποντα; Χρειάστηκε να φτάσουμε στα μισά του δευτέρου δεκαλέπτου για να επιτευχθεί το πρώτο, δια χειρός Νικ Καλάθη (29-42). Ωστόσο, παρά την αστοχία από την περιφέρεια, δεν υπήρξε κανένας ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας, διότι η front line του Παναθηναϊκού είχε κερδίσει κατά κράτος εκείνη της ΑΕΚ, τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά. Μοιραία λοιπόν, η “ψαλίδα” θα άνοιγε, με τους παίκτες του Πιτίνο να οδηγούνται στα αποδυτήρια έχοντας αβαντάζ 18 πόντων (37-55).

Τα πράγματα είχαν πάρει τον δρόμο τους και η… ρότα δεν μπορούσε να αλλάξει. Συνεχίζοντας να “χτυπά” από τη ρακέτα και πλέον, πιο εύστοχος έξω από τα 6.75μ., ο Παναθηναϊκός ανέβασε κι άλλο τον δείκτη της διαφοράς, φτάνοντας στο +26 στο 30′ (54-80). Παπαγιάννης, Τόμας, Βουγιούκας και Λεκαβίτσιους ήταν τα επιθετικά όπλα της ομάδας του Πιτίνο που “καθάρισε” σχετικά νωρίς το εν λόγω παιχνίδι.

Πλέον, το μόνο που θα μπορούσε να κρατήσει το ενδιαφέρον των θεατών, ήταν το τελικό εύρος των σκορ. Τελικά, οι “πράσινοι” ξεπέρασαν το φράγμα των 100 πόντων με τον Λεκαβίτσιους, παίρνοντας μια άνετη νίκη επί της συγκατοίκου τους στο ΟΑΚΑ, ΑΕΚ.

Τα δεκάλεπτα: 18-27, 37-55, 54-80, 72-104

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...