ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Οι αφαιρέσεις βαθμών προβληματίζουν τους παίκτες!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον μεγάλο προβληματισμό αρκετών παικτών στον Παναθηναϊκό και για τις αποφάσεις για τη νέα χρονιά.

Οι αφαιρέσεις βαθμών προβληματίζουν τους παίκτες!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον μεγάλο προβληματισμό αρκετών παικτών στον Παναθηναϊκό και για τις αποφάσεις για τη νέα χρονιά.

Η χρονιά ολοκληρώνεται για τον Παναθηναϊκό και ήδη έχει αρχίσει ο προγραμματισμός, για τη νέα περίοδο, με στόχο του Νταμπίζα και του Δώνη, η ομάδα να είναι καλύτερη από φέτος και να έχει ποιοτικότερο ρόστερ. Ένα μεγάλο πρόβλημα, που το συζητάνε στα αποδυτήρια οι παίκτες και έχει επηρεάσει αρνητικά τους ξένους είναι οι συνεχόμενες αφαιρέσεις βαθμών.

Πέρυσι ο Παναθηναϊκός στο τέλος της σεζόν είχε στο γήπεδο 8 περισσότερους βαθμούς, από αυτούς, που έδειξε η βαθμολογία. Το -2 ήταν από την προηγούμενη χρονιά και την διακοπή του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, για το κουτάκι μπύρα στον Ιβιτς και το -6 ήταν από την άρνηση του Αλαφούζου να πληρώσει δύο φορές τον Βέμερ (κάτι που το έκανε μετά, για να μην αποβληθεί η ομάδα από το πρωτάθλημα). Φέτος η χρονιά άρχισε με -6 μετά την απόφαση του Αλαφούζου να μην πληρώσει την περασμένη περίοδο, για να πάρει την άδεια η ομάδα.

Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες!
Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες! 1.663 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πριν από λίγο καιρό και με τα όσα έγιναν εκτός ΟΑΚΑ, η ομάδα τιμωρήθηκε με -3 και μπορεί να αφαιρεθούν και άλλοι 3 βαθμοί, αν γίνει δεκτή η έφεση του Ολυμπιακού και το ματς δεν συνεχιστεί. Δηλαδή σε δύο χρονιές ο Παναθηναϊκός έχει για διάφορους λόγους -17 και μπορεί να πάει -20. Το πρόβλημα είναι σοβαρό και είναι πιθανό να το βρει μπροστά του ο Νταμπίζας είτε με παίκτες, που θα κάνει κουβέντα για ανανεώσεις συμβολαίων, είτε με παίκτες, που θα ζητήσουν να φύγουν φέρνοντας μία πρόταση από το εξωτερικό, που να καλύπτει την ομάδα. Αυτό, που έχω μάθει και το μεταφέρω είναι, ότι κυρίως οι ξένοι παίκτες έχουν… ξενερώσει από το γεγονός, ότι παλεύουν στο γήπεδο για να παίρνουν κάποιους βαθμούς, τους οποίους τελικά δεν τους βλέπουν στην βαθμολογία, διότι για κάποιο λόγο αφαιρούνται.

Και λέω κυρίως για τους ξένους, διότι επιθυμούν να παίξουν και στην Ευρώπη με τον Παναθηναϊκό και μετά και τις φετινές αφαιρέσεις τέτοια προοπτική δεν υπάρχει για την μεθεπόμενη περίοδο. Ο Παναθηναϊκός θα μπορεί να ξαναπαίξει στην Ευρώπη την περίοδο 2021-22. Μεγάλο το διάστημα χωρίς Ευρώπη. Υπάρχουν παίκτες, που λένε ότι «δεν μπορώ άλλο να κερδίζουμε βαθμούς στο γήπεδο, που μας αφαιρούνται χωρίς να φταίμε εμείς». Εύχομαι να μην υπάρξουν αποχωρήσεις παικτών, που έκαναν καλή χρονιά φέτος, αλλά σίγουρα το σκέφτονται και ο βασικός λόγος, που σας είπα είναι αυτός. Πέρυσι υπήρχε και η στάση πληρωμών, σαν αιτία αποχώρησης, αλλά φέτος αυτό έχει βελτιωθεί αισθητά με τις πληρωμές των παικτών να γίνονται με μία μικρή καθυστέρηση. Και εδώ που τα λέμε, ποιος μπορεί να αδικήσει τους παίκτες, που θα επιλέξουν να φύγουν από τον Παναθηναϊκό με τις τόσες αφαιρέσεις βαθμών.

Είναι σαν να δουλεύετε εσείς, να κάνετε ότι μπορείτε στην δουλειά σας ,να δίνετε τον καλύτερό σας εαυτό και αυτό να μην αποτυπώνεται στο τέλος, για κάτι που δεν έχετε καμία ευθύνη. Θα ψαχτείτε να πάτε σε μία άλλη δουλειά, που το έργο σας θα φαίνεται και θα αποτυπώνεται στο τέλος της χρονιάς. Για αυτό πέρα από τις περιορισμένες οικονομικές απολαβές που μπορούν να πάρουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, λόγω περιορισμένου μπάτζετ, προβληματίζονται έντονα και από αυτό, που σας αναφέραμε. -17 βαθμοί σε δύο χρόνια μέχρι τώρα…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.