ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΠΑΣΚΕΤ

Κιλπάτρικ: “Οταν παίξεις στο ΟΑΚΑ, δε θες πουθενά αλλού – Δεν πίστευα αυτό που έκανε ο Ολυμπιακός” (vid)

Ο Σον Κιλπάτρικ υποκλίνεται στον κόσμο του Παναθηναϊκού, μιλάει για τα παιχνίδια με τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και για το μέλλον του στο "τριφύλλι".

Κιλπάτρικ:

Ο Σον Κιλπάτρικ σε τηλεοπτική συνέντευξη μίλησε για τον Παναθηναϊκό, τα ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και για την ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ.

Ο Αμερικανός μίλησε στο OPEN και αναφέρθηκε, επίσης, στον Πιτίνο, στον Καλάθη, ενώ δεν παρέλειψε να δώσει λεπτομέρειες για το μέλλον του.

Αναλυτικά

Για τον ερχομό το0υ στην Ελλάδα: Ένας απίστευτος και μοναδικός λόγος για να βρίσκεσαι εδώ, και το είπα από την πρώτη στιγμή που ήρθα είναι η βάση των φιλάθλων που είναι πιθανότατα από τις καλύτερες στον κόσμο. Η Θύρα 13 δηλαδή είναι μέσα στους καλύτερους οπαδικούς πυρήνες στον κόσμο. Όταν παίξεις για πρώτη φορά σε αυτό το γήπεδο εντός έδρας, δεν θα θες να αγωνιστείς πουθενά αλλού. Οι φίλαθλοι σε κάνουν να αισθάνεσαι άνετα και πάντοτε σε στηρίζουν, και αυτός είναι ο λόγος που πολλοί παίκτες θέλουν να έρθουν και να αγωνιστούν εδώ.

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 47.180 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για τις πρώτες του εντυπώσεις: Από όταν υπέγραψα το συμβόλαιό μου, ήταν το πρώτο πράγμα που μου είπαν. Πρέπει να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό. Γνωρίζαμε πόσο σημαντικό ήταν αυτό το παιχνίδι, και ήθελα να είμαι σίγουρος πως θα κερδίσουμε. Ήταν μία από τις πρώτες και μεγάλες αντιπαλότητες που συνάντησα εδώ.

Για την αποχώρηση του Ολυμπιακού: Ήταν η πρώτη φορά που είδα κάτι αντίστοιχο στη ζωή μου. Στην Αμερική αν κάνεις κάτι τέτοιο πιθανότατα θα τιμωρηθείς με πρόστιμο, ενώ είναι πιθανό κάποιες ομάδες να μην μένουν στην ίδια κατηγορία. Όταν δεν βγήκαν έξω, ήταν κάτι που δεν είχα βιώσει ξανά στη ζωή μου. Οι συμπαίκτες μου μου είπαν ότι δεν πρόκειται να βγουν να παίξουν και εγώ αντέδρασα λέγοντας ‘’τι; μπορούν στα αλήθεια να το κάνουν αυτό;’’ Όταν δεν βγήκαν λοιπόν, ήταν κάτι απίστευτο για εμένα. Δηλαδή ρωτούσα αν το παιχνίδι θα θεωρείται ολοκληρωμένο, ή θα έρθουμε κάποια άλλη ημέρα να παίξουμε το δεύτερο ημίχρονο. Αλλά μου είπαν ότι τελείωσε.

Για τη βελτίωση του Παναθηναϊκού: Όλοι παίζουμε σαν μία γροθιά. Υπάρχει τόσο πολύ ταλέντο σε αυτή την ομάδα που δεν γινόταν να μην προκριθούμε στα play offs και ήταν κάτι που μας το έλεγε και ο προπονητής. Και τώρα είμαστε πιθανότατα η πιο επικίνδυνη ομάδα στα play offs. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα αντιμετωπίσεις, ενώ έχουμε και αρκετά όπλα στο ρόστερ. Το παιχνίδι κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Όταν ο Νικ έβαλε το σουτ της νίκης. Μετά από αυτό το παιχνίδι η σύνδεση μεταξύ μας ήταν κάτι το απίστευτο. Ήταν μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές που έχουμε κάνει τη φετινή σεζόν.

Για τα παιχνίδια με Ρεάλ: Όταν πρωτοήρθα εδώ, όλοι ανέφεραν τη Ρεάλ Μαδρίτης και έλεγαν πως από όλη την Ευρωλίγκα, η ομάδα αυτή είναι όπως οι Σαν Αντόνιο Σπερς, και ξέρουμε όλοι πόσο καλοί είναι οι Σπερς. Γνωρίζουμε πόσο δύσκολα θα είναι, ειδικά όταν παίζουν στην έδρα τους. Αλλά αυτό θα είναι ένα πραγματικό τεστ για εμάς, για να δούμε πόσο έχουμε βελτιωθεί. Μπορεί λόγω τραυματισμού να μην έχουν έναν από τους καλύτερους παίκτες τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι γιατί είναι όλοι τους καλοί.

Για το αν υπάρχει πίεση: Για εμένα δεν υπάρχει κάποια πίεση. Έχω βρεθεί σε κρίσιμες καταστάσεις, όπου έπρεπε να αποδείξω ότι είμαι καλός μέσα σε διάστημα δέκα ημερών. Μέσα σε αυτές τις δέκα ημέρες, δεν μπορείς ούτε να κοιμηθείς όπως πρέπει. Για κάποιους είναι η πρώτη μας χρονιά στην Ευρωλίγκα και το ότι θα καταλάβουμε πόσο έντονα είναι τα παιχνίδια στα play offs είναι κάτι το απίθανο. Απάντηση για ήττα από Ρεάλ Χάσαμε μόνοι σε αυτό το παιχνίδι. Το καλό ωστόσο για εμάς είναι πως μάθαμε γρήγορα από αυτό, και είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για αυτά τα ματς. Είμαστε σε εκπληκτική κατάσταση.

Για τον Ρικ Πιτίνο:  Είναι ένας μύθος. Είναι ένας προπονητής που ανήκει στο Hall of Fame. Και όχι μόνο αυτό, αλλά είναι ένας προπονητής που ξέρει μπάσκετ. Ξέρει πραγματικά καλό μπάσκετ. Ξέρει τους παίκτες του και πως να παίρνει το 100% από εκείνους. Όταν με πήρε και μου είπε ότι με χρειάζεται και θέλει να έρθω στην Ελλάδα, του είπα χωρίς να το σκεφτώ πως έρχομαι με την επόμενη πτήση εκεί. Δεν θα αντάλλαζα με τίποτα το να βρίσκομαι εδώ μαζί του.

Για τον Νικ Καλάθη:  Αφού παίξαμε κάποια παιχνίδια στην Ευρωλίγκα είπα μέσα μου πως ο Νικ δεν είναι απλά καλός. Είναι ένας τρομερός παίκτης. Ακόμα και στην προπόνηση μερικές πάσες που μοιράζει, με κάνουν να γελάω. Και με ρωτάει ο Νικ γιατί γελάς μαζί μου, και του απαντώ πως δεν έχω δει κάτι παρόμοιο στη ζωή μου.

Για τον Αντετοκούνμπο: Είναι πάντα ο πρώτος που πηγαίνει στο γυμναστήριο και ο τελευταίος που φεύγει. Ένα πράγμα που δεν αντιλαμβάνεται ο κόσμος είναι πως παραμένει απόλυτα προσηλωμένος στο να κάνει καλύτερους τους συμπαίκτες του. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο αυτή τη στιγμή.

Για την παραμονή του στον Παναθηναϊκό: Δεν ξέρω ποια είναι τα σχέδιά μου. Είμαι απόλυτα προσηλωμένος στα play offs, στο να αφήσουμε το στίγμα μας ως ομάδα και να βρεθούμε στο final four. Όταν τελειώσει η σεζόν θα συζητήσουμε για το τι πρόκειται να συμβεί αλλά τώρα το μοναδικό που με απασχολεί είναι ο Παναθηναϊκός

Δείτε το βίντεο

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.