ΚΛΕΙΣΙΜΟ
SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 1-3: Ολική κατάρρευση στο δεύτερο

Παναθηναϊκός - ΟΦΗ 1-3: Ο Μακέντα έστειλε τους "πράσινους" μπροστά με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, ωστόσο στο δεύτερο μέρος το αυτογκόλ του Ιταλού, ο Σάσι καιο Γιακουμάκης, γύρισαν το ματς για τους Κρητικούς, απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που έδειχνε ασύνδετος μετά την ανάπαυλα.

Παναθηναϊκός - ΟΦΗ 1-3: Ολική κατάρρευση στο δεύτερο

Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 1-3:  Ο Μακέντα έστειλε τους “πράσινους” μπροστά με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, ωστόσο στο δεύτερο μέρος το αυτογκόλ του Ιταλού, ο Σάσι καιο Γιακουμάκης, γύρισαν το ματς για τους Κρητικούς, απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που έδειχνε ασύνδετος μετά την ανάπαυλα.

Το ματς

Άδειο, για δεύτερη και τελευταία- αγωνιστική του ΟΑΚΑ, “πληγωμένος” ο Παναθηναϊκός, με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή του. Οι απουσίες έδωσαν την ευκαιρία σε παίκτες όπως ο Αποστολάκης, ο Παντελάκης, ο Στάικος, αλλά και στο δίδυμο Άλτμαν – Μουνιέ στο να βρεθούν στην ενδεκάδα.

Εν πολλοίς, επρόκειτο για μια σύνθεση ανάγκης από τον Δώνη, που είδε την ομάδα να έχει μεν διάθεση, με τον Μουνιέ να παίρνει πρωτοβουλίες μεν, αλλά να μην τις αξιοποιεί. Τα μακρινά σουτ του Αποστολάκη και του Χρήστου Δώνη ήταν οι μοναδικές στιγμές σε ένα καθ’ όλα ήσυχο πρώτο ημίωρο, όπου το τριφύλλι αδυνατούσε να δημιουργήσει φάσεις.

Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid)
Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid) 6.769 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο 27ο λεπτό δε, ο Δώνης αναγκάστηκε να κάνει την πρώτη του αλλαγή, καθώς ο Άλτμαν αποχώρησε τραυματίας, δίνοντας τη θέση του στον Κάτσε. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια δίχως σκορ, ήρθε η φάση που έψαχνε ο Παναθηναϊκός. Από το κόρνερ του Κάτσε, ο Ποτουρίδης τράβηξε τον Μακέντα και ο Κουτσιαύτης δεν δίστασε να δείξει το σημείο του πέναλτι.

Ο Φεντερίκο Μακέντα ανέλαβε την εκτέλεση και ψύχραιμα νίκησε τον Σωτηρίου, ανοίγοντας το σκορ για τους “πράσινους” (1-0), οι οποίοι δίχως να είναι απειλητικοί, κατάφεραν να βρουν σε πρώτη φάση ένα γκολ, παίρνοντας σαφές προβάδισμα για τη νίκη. Πάντως, η ομάδα του Δώνη δεν κοίταξε να εκμεταλλευτεί το προβάδισμά της.

Αντίθετα, ο ΟΦΗ ήταν εκείνος που μπήκε με περισσότερη όρεξη στο δεύτερο μέρος, προσπαθώντας να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Κάτι που εν τέλει πέτυχε. Έπειτα από σέντρα του Μπράουν, ο Σάσι πήρε την κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε στον Μακέντα και κατέληξε… αυτογκολ, με τους Κρητικούς να φέρνουν το ματς στα ίσα στο 57ο λεπτό.

O Δώνης έκλεισε τις αλλαγές του, περνώντας στο παιχνίδι τους Καμπετσή και Αρμενάκα, αλλά αντί να επέλθει βελτίωση, τα πράγματα έγιναν χειρότερα. Ο ΟΦΗ εκμεταλλεύτηκε πλήρως την “παγωμάρα” από την ισοφάριση και “χτύπησε” ξανά, όταν στο 71′ ο Σάσι πήρε το “ριμπάουντ” από απόκρουση του Διούδη και έβαλε το δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων.

Όλα τελείωσαν οριστικά στο 88′ με τον Γιακουμάκη να φεύγει στην πλάτη της άμυνας και να πλασάρει εύστοχα τον Διούδη, ολοκληρώνοντας ένα ματς το οποίο ο Παναθηναϊκός θα ήθελε να ξεχάσει το γρηγορότερο δυνατό…

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Οικονόμου, Παντελάκης, Κολοβέτσιος, Χατζηθεοδωρίδης, Αποστολάκης (62′ Καμπετσής), Δώνης, Στάικος, Άλτμαν (27′ Κάτσε), Μουνιέ (69′ Αρμενάκας), Μακέντα

ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα): Σωτηρίου, Γιαννούλης, Ποτουρίδης, Μπράουν, Κοροβέσης, Νάστος, Νέιρα, Βαζ, Φερέιρα, Κουτσιανικούλης (46′ Ντίνας), Σάσι (78′ Γιακουμάκης)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.