ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Άλλη μία μαύρη σελίδα!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την ήττα του Παναθηναϊκού από τον ΟΦΗ, τη στεναχώρια του κόσμου της ομάδας αλλά και την ανάγκη αλλαγών ενόψει της νέας σεζόν

Άλλη μία μαύρη σελίδα!

Αυτό, που έγινε στο ΟΑΚΑ δεν ήταν απλά μία ήττα του Παναθηναϊκού και μία νίκη του ΟΦΗ με 3-1. Ήταν μία ήττα, που έχει στοιχίσει πάρα πολύ σε όλο τον κόσμο του Παναθηναϊκού, που δεν ΑΝΤΕΧΕΙ άλλο να ξεφτιλίζεται με τον Αλαφούζο στο τιμόνι.

Χθες δεν ήταν ένα απλό παιχνίδι. Ήταν ένα παιχνίδι, που όλη η Ελλάδα έλεγε, ότι ο Παναθηναϊκός θα το χάσει, για να σωθεί ο ΟΦΗ. Τέτοιες φήμες υπήρχαν όλη την εβδομάδα, τέτοια σενάρια, μέχρι και ο Κούγιας έβγαλε ανακοίνωση. Ο Δώνης τους είπε πριν το ματς, ότι ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να τα κερδίσει όλα τα παιχνίδια, να μην δώσει δικαιώματα. Και ποιο είναι το αποτέλεσμα; 1-0 στο ημίχρονο με έναν κακό επιθετικά, αλλά καλό αμυντικά Παναθηναϊκό, 1-3 στο τέλος του αγώνα με έναν κακό επιθετικά, αλλά και τραγικό αμυντικά Παναθηναϊκό.

Με τον Διούδη να έχει ευθύνη στα δύο από τα τρία γκολ, με τον Παντελάκη και τον Οικονόμου, να κάνουν τον Γιακουμάκη να φαίνεται… Μέσι στο τρίτο γκολ, με τους παίκτες του Παναθηναϊκού, ουσιαστικά να μην βγαίνουν να παίξουν στο δεύτερο ημίχρονο. Και τώρα όλη η Ελλάδα να λέει, αυτό που δεν γράφεται. Και να δίνεις δικαιώματα για ΠΡΩΤΗ φορά στην ιστορία σου να σου λένε, ότι ήθελες να σώσεις τον ΟΦΗ. Το ζήσαμε και αυτό με τον Αλαφούζο στο τιμόνι.

Αρχικά ζήσαμε την ξεφτίλα των προσφυγών από παίκτες, στη συνέχεια ζήσαμε την ξεφτίλα του αποκλεισμού από την Ευρώπη για μία τριετία, μετά ζήσαμε τις αφαιρέσεις βαθμών και ύστερα την ξεφτίλα της μη αδειοδότησης και την ακόμα μεγαλύτερη ξεφτίλα να παρακαλάς τις άλλες μεγάλες ομάδες της Σούπερ Λίγκα και τον χρόνια αντίπαλό σου Ολυμπιακό να συναινέσουν και να αλλάξει ο κανονισμός, για να μην πέσεις στην Β’Εθνική και να αρχίσεις με -6 το πρωτάθλημα.

Και φθάσαμε στο σήμερα, όπου έγραψες άλλη μία μαύρη σελίδα στην ιστορία σου και για πρώτη φορά έδωσες δικαιώματα να συζητάει όλη η Ελλάδα, ότι… έκατσες και έχασες από τον ΟΦΗ. Και οι περισσότεροι οπαδοί σου να πιστεύουν, ότι αυτό έγινε βλέποντας την τραγική αμυντική λειτουργία του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Παναθηναϊκός ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε δώσει τέτοια δικαιώματα να λένε διάφορα οι αντίπαλοί του και να τον πιάνουν στο στόμα τους και να βγάζουν ανακοινώσεις και η ΑΕΛ και ο ΠΑΣ Γιάννενα.

Πιο παλιά είχε “ρίξει” ο Παναθηναϊκός, όντας αδιάφορος τον Εθνικό Αστέρα ,που είχε στον πάγκο του τον Σπύρο Λιβαθηνό και άλλη μία χρονιά αν και αγωνίστηκε στο ουδέτερο γήπεδο του Λεβαδειακού έφερε 2-2 με την Κέρκυρα, που υποβιβάστηκε με αυτό το αποτέλεσμα. Και τότε ο Παναθηναϊκός ήταν αδιάφορος και τότε υπήρχαν σενάρια πριν τα παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός έδωσε την απάντησή του στο γήπεδο. Φέτος όλοι, όσοι έλεγαν αυτά τα σενάρια ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ και πληγώθηκε η αξιοπρέπεια της ομάδας, ο κόσμος του Παναθηναϊκού νοιώθει προδομένος απόψε. Έχει ένα κόμπο στο στομάχι και δεν αντέχει άλλο.

Προσοχή. Στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά. Και η νίκη και η ήττα και είναι φυσιολογικό να χάσεις ειδικά, όταν έχεις ένα τόσο μέτριο ποιοτικό ρόστερ και όταν έχεις τόσες απουσίες βασικών παικτών, όπως ο Παναθηναϊκός κόντρα στον ΟΦΗ. Και μπορεί κάποιος να βρεθεί και να πει, ότι αυτό, που έγινε στο ΟΑΚΑ έγινε στα ίσα. Δεν θα το πιστέψει κανείς και αυτό είναι το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ πρόβλημα για τη συνέχεια και τη νέα χρονιά. Όλη η Ελλάδα βοά εδώ και λίγες ώρες και για αυτό φταίει ο Παναθηναϊκός, που έδωσε δικαιώματα και με την τραγική συμπεριφορά και τα λάθη του δευτέρου ημιχρόνου.

*Κάποιοι παίκτες ανεξάρτητα τι έγινε έδειξαν και κόντρα στον ΟΦΗ στον Δώνη, ότι τη νέα χρονιά δεν πρέπει να είναι στο ρόστερ της ομάδας. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού προανήγγειλε αλλαγές. Το θέμα είναι, όμως, πως θα βρεθούν χρήματα, για να σπάσουν συμβόλαια…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.