Μπάσκετ

Το report της Euroleague: “Τα ερωτήματα και τα σημεία-κλειδιά του Παναθηναϊκού”

Πως η Euroleague παρουσίασε τη σειρά με τη Ρεάλ Μαδρίτης και ποια ερωτήματα... βάζει.

Η Euroleague παρουσίασε στο επίσημο site της το report της σειράς Ρεάλ – Παναθηναϊκός για τα πλέι οφ.

Μεταξύ άλλων, η διοργανώτρια αναφέρθηκε στην περσινή σειρά, η οποία “έφυγε” από τα πράσινα χέρια και κατέληξε στη Ρεάλ, τα δύο φετινά ματς σε Μαδρίτη και Αθήνα αλλά και την πρόσφατη φόρμα των δύο ομάδων.

Ιδιαίτερη θέση στο report περιλαμβάνει η μάχη Καλάθη – Καμπάτσο στα γκαρντ, με τη Euroleague να αναρωτιέται ποιος από τους δύο παίκτες θα κυριαρχήσει:

“Ο Φακούντο Καμπάτσο έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει το step up όταν η ομάδα τον χρειάζεται. Το βάρος θα είναι στους ώμους του, καθώς θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον καυτό Νικ Καλάθη. Οι δυο τους είναι από τους καλύτερους “κλέφτες” της διοργάνωσης, οπότε η προσήλωσή τους στην άμυνα θα είναι εξίσου σημαντική με την ικανότητά τους στο να τρέξουν την επίθεση.

Το στυλ τους είναι διαφορετικό, με τον Καμπάτσο να χρησιμοποιεί περισσότερη ταχύτητα και να είναι πιο πιεστικός στη μπάλα. Από την άλλη πλευρά, ο Καλάθης μπορεί να διαβάζει άριστα το παιχνίδι, βρίσκοντας τους συμπαίκτες του με φανταστική ακρίβεια. Η μάχη αυτή θα αποτελεί κλειδί για τη σειρά”.

Πέραν του duel Καλάθη – Καμπάτσο, η Euroleague αναδεικνύει και τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίξει η παρουσία του Γιώργου Παπαγιάννη:

“Μεταξύ άλλων, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να βάλει φρένο στην παραγωγικότητα της Ρεάλ Μαδρίτης, ποντάροντας σε ισχυρή παρουσία στη front line. Ο σέντερ, Γιώργος Παπαγιάννης, παίζει εξαιρετικά υπό τις οδηγίες του Πιτίνο και μάλιστα κατέγραψε 9 πόντους και 7 ριμπάουντ στο τελευταίο ματς με τη Ρεάλ στην Αθήνα. Πέρα από τη συνεισφορά του στα ομαδικά στατιστικά, ο Παπαγιάννης θα πρέπει να είναι ο άνθρωπος που θα σταματήσει τον Ταβάρες, τον Αγιόν και τον Ρέγιες, δίχως να φορτωθεί με πολλά φάουλ. Μια αποστολή ιδιαιτέρως απαιτητική, αλλά απαραίτητη για την επιτυχία της ομάδας του”…

Exit mobile version