ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ

Κρίμα κι άδικο, αλλά τους έχει με 50-50

Ο Παναθηναϊκός πήγε για τη μεγάλη υπέρβαση στη Μαδρίτη, αλλά διαιτητικές αποφάσεις και μπλακ άουτ στο φινάλε του στέρησαν τη νίκη (75-72), με τη Ρεάλ να κάνει το 1-0 και το τριφύλλι να δείχνει ότι μπορεί στο δεύτερο ματς να κάνει το μπρέικ.

Κρίμα κι άδικο, αλλά τους έχει με 50-50

Ο Παναθηναϊκός πήγε για τη μεγάλη υπέρβαση στη Μαδρίτη, αλλά διαιτητικές αποφάσεις και μπλακ άουτ στο φινάλε του στέρησαν τη νίκη (75-72), με τη Ρεάλ να κάνει το 1-0 και το τριφύλλι να δείχνει ότι μπορεί στο δεύτερο ματς να κάνει το μπρέικ.

Πάλεψε κόντρα σε όλους και σε όλα η ομάδα του Πιτίνο, η οποία ξεπέρασε αρχικά τους δικούς της “δαίμονες” (αστοχία και νευρικός Καλάθης) και κόντεψε να… κερδίσει και τους υπόλοιπους, επιστρέφοντας από το -14. Μάλιστα, βρέθηκε μπροστά με 66-72 στα 3:30 από το φινάλε, αλλά από εκεί και έπειτα, η επίθεση σίγησε, δίνοντας την ευκαιρία στη Ρεάλ να επιστρέψει και εν τέλει να πάρει το ματς από τη γραμμή των βολών.

Πρώτος σκόρερ ο Καλάθης με 17 πόντους, αλλά με 6/19 σουτ και 4 ασίστ. Φοβερός ο Βουγιούκας (10π, 6ρ), μαχητής ο Παπαπέτρου (8π, 7ρ) και τυπικότατος στην επίθεση ο Τόμας (12π), ο οποίος όμως έχασε την ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση στο τελευταίο σουτ.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 14.610 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δικαιολογημένα τα παράπονα του Παναθηναϊκού για ορισμένες αποφάσεις των Ρίζικ, Ράντοβιτς και Ντιφάλα, ιδίως στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού…

Το ματς

Το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε αρκετά νευρικά, με τις δύο ομάδες να βρίσκουν σκορ κοντά στο πρώτο τρίλεπτο. Η Ρεάλ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τον οίστρο του Τέιλορ και έκλεισε με +4, έχοντας τον Λάνγκφορντ ως… αντίβαρο. Με τον Καλάθη πολύ μακριά από τον καλό εαυτό του και τον Λάνγκφορντ να μη συνεχίζει με την ίδια φόρα, η Ρεάλ ξέφυγε στο +8, προτού οι πράσινοι μειώσουν στον έναν πόντο (32-31, 16′) και στη συνέχεια δεχθούν ένα σερί που έφερε τους Μαδριλένους μπροστά με οκτώ (43-35).

Η Ρεάλ έδειχνε να έχει πάρει το μομέντουμ και μάλιστα ξέφυγε με 14 πόντους (49-35) στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Πιτίνο πήρε τάιμ άουτ, έβαλε τις φωνές και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δούμε έναν διαφορετικό Παναθηναϊκό στη συνέχεια. Ο Παπαπέτρου με δύο τρίποντες βόμβες μάζεψε τη διαφορά, η οποία έκλεισε στα δύο σουτ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο δε, ο Παναθηναϊκός έμοιαζε έτοιμος για όλα. Σκυλίσια άμυνα, μεγάλα σουτ (και από τον Καλάθη), με αποτέλεσμα να βρεθεί πολύ κοντά στο “μπαμ”.

Ωστόσο, έπειτα από το τρίποντο για το +6 (66-72, 37′), επήλθε το επιθετικό μπλακ άουτ, σε συνδυασμό με τα σφυρίγματα των διαιτητών που έβαλαν το χεράκι τους, ώστε ο Καμπάτσο και η παρέα του να ροκανίσουν και εν τέλει να γυρίσουν το πράγμα σκοράροντας άνετοι από τη γραμμή των βολών. Παρόλα αυτά, το τελευταίο σουτ έφυγε από πράσινα χέρια, αλλά ο Ντεσόν Τόμας δεν βρήκε στόχο για να στείλει το ματς στην παράταση…

Τα δεκάλεπτα: 21-17, 43-35, 58-52, 75-72

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.