ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Το “1908” στην Comicdom Con Athens 2019!

Οι δημιουργοί του 1908 σας περιμένουν στο Seminar Room της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα).

Το

Στο comic 1908, εξιστορείται η γέννηση μιας ιδέας, που δεν είναι άλλη από τη δημιουργία του Παναθηναϊκού. Στο panel του Comicdom Con Athens 2019, συζητάμε με τους δημιουργούς του 1908 για τη γέννηση μιας άλλης ιδέας, αυτής της δημιουργίας του comic και της διαδικασίας μεταφοράς της στο χαρτί.

Οι φίλαθλοι όλων των χρωμάτων είναι ευπρόσδεκτοι!

Συμμετέχουν: Ανδρέας Οικονόμου, Πέτρος Μπάλτας Συντονισμός: Γιώργος Ξύδης

Παναθηναϊκός: Κυριάρχησε και πήρε προβάδισμα πρόκρισης!
Παναθηναϊκός: Κυριάρχησε και πήρε προβάδισμα πρόκρισης! 1.056 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

1908: Ο δεύτερος τόμος της σειράς

Το graphicnovel «Πράσινη Επανάσταση» φτάνει στα χέρια σας και είναι αποκαλυπτικό, ιντριγκαδόρικο και… άκρως παναθηναϊκό! Πρόκειται για τον 2ο τόμο της σειράς κόμικ «1908», που κυκλοφορεί από την Εκδοτική BelleÉpoque.

Ο 1ος τόμος («Η γέννηση μίας ιδέας») ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες των δημιουργών του, αφού εξαντλήθηκε και επανεκτυπώθηκε στον χρόνο-ρεκόρ των δύο εβδομάδων έπειτα από την κυκλοφορία του. Στις σελίδες του επιχειρήθηκε μία πρώτη γνωριμία με τους πρωταγωνιστές που θα απασχολήσουν τους επόμενους τόμους, δηλαδή τον Γιώργο Καλαφάτη και τους συνοδοιπόρους του στα πρώτα βήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το «Πράσινη Επανάσταση» διεισδύει ακόμα βαθύτερα στις προσωπικότητές τους, καθώς και στα γεγονότα που διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα τους. Ο εικονογράφος Πέτρος Μπάλτας σχεδιάζει και ζωγραφίζει τις παρθενικές ποδοσφαιρικές διαμάχες ανάμεσα στους Αθηναίους και τους Πειραιώτες φιλάθλους, αλλά συνάμα, σκιτσάρει τον αμοιβαίο σεβασμό και την άμιλλα που επικρατούσε ακόμα και μεταξύ των μεγαλύτερων αντιπάλων.

Την ιστορία έγραψε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Ανδρέας Οικονόμου, στηριζόμενος σε ανέκδοτα ντοκουμέντα, τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά στις σελίδες του «1908». Οι αποκαλύψεις είναι πολλές και ενδιαφέρουσες: πότε οι ιδρυτές του Ολυμπιακού φόρεσαν την πράσινη φανέλα, ποια η σχέση του Γιώργου Καλαφάτη με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ποιο ήταν το «άγνωστο» ελληνικό ποδόσφαιρο του 1892-1905…

Η «Πράσινη Επανάσταση» είναι διαθέσιμη στο vivliapao.gr, στο καφέ του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας (θύρα 7Α) και σε όλα τα κεντρικά βιβλιοπωλεία.

Το Σάββατο 20 Απριλίου, στις 15:00, οι δημιουργοί του «1908» φιλοξενούνται στο ComicdomConAthens 2019, σε μία ομιλία για το κόμικ του Παναθηναϊκού. Σας περιμένουμε στοSeminarRoomτης Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα).

Πράσινη Επανάσταση Σειρά1908 Τόμος 1ος ISBN 978-618-84090-1-9 Σελίδες 48 Τιμή 6,9 €

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...