ΚΛΕΙΣΙΜΟ
SUPER LEAGUE

Το παράτησαν…

Ατρόμητος - Παναθηναϊκός 2-0: Νωθρός και ακίνδυνος ο Παναθηναϊκός στο Περιστέρι, με τον Ατρόμητο να τον "πληγώνει" στο δεύτερο ημίχρονο (61' Μπρούνο, 72' Κουλούρης) από δύο στατικές φάσεις.

Το παράτησαν...

Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 2-0: Νωθρός και ακίνδυνος ο Παναθηναϊκός στο Περιστέρι, με τον Ατρόμητο να τον “πληγώνει” στο δεύτερο ημίχρονο (61′ Μπρούνο, 72′ Κουλούρης) από δύο στατικές φάσεις.

Το ματς

Παιχνίδι… τακτικής στο Περιστέρι, με τον Γιώργο Δώνη να έχει ως στόχο την εξουδετέρωση των μονάδων του Νταμίρ Κάναντι. Ωστόσο, ίδιος ήταν ο στόχος και του Αυστριακού τεχνικού, με αποτέλεσμα να δούμε ένα άκρως ισορροπημένο παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, δίχως μεγάλες φάσεις και συγκινήσεις. Τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και ο Ατρόμητος είχαν τις στιγμές τους, παίρνοντας μέτρα στο γήπεδο και πιέζοντας, δίχως όμως αποτέλεσμα.

Οι “πράσινοι” μάλιστα είχαν και την κατοχή με το μέρος τους στο πρώτο κομμάτι του ματς, ωστόσο πέρασε από το καλό σουτ του Χρήστου Δώνη, το οποίο έφυγε λίγο δίπλα από την εστία του Μανδά (3′), δεν κατάφεραν να καταγράψουν κάποια άλλη αξιόλογη ευκαιρία μέχρι το 45ο λεπτό. Ο Ατρόμητος τέσταρε τον Κότσαρη με το απευθείας χτύπημα φάουλ του Ουγκράι (12′), αλλά ο νεαρός πορτιέρε ήταν σε ετοιμότητα, τόσο σε αυτή τη φάση, όσο και στις προσπάθειες που έκαναν οι γηπεδούχοι για να “χτυπήσουν” την άμυνα του τριφυλλιού στην αντεπίθεση.

Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ
Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ 3.452 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κάπως έτσι, το πρώτο ημίχρονο στο Περιστέρι έληξε δίχως τέρματα, με τον Παναθηναϊκό να έχει την πρόθεση μεν, αλλά όχι τον τρόπο για να απειλήσει με αξιόλογες προοπτικές την εστία του Μανδά. Βλέποντας πως η ομάδα ήταν “αναιμική” μπροστά, ο Γιώργος Δώνης αποφάσισε να κάνει διπλή αλλαγή πριν τη σέντρα του δευτέρου ημιχρόνου, περνώντας τον Εμμανουηλίδη αντί του Μακέντα και τον Χατζηθεοδωρίδη αντί του νεαρού Αθανασακόπουλου.

Εμμανουηλίδης και Χατζηγιοβάνης αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο, με τον Χατζηθεοδωρίδη να παίρνει θέση ως τρίτος παίκτης στον άξονα… Αντί να υπάρξει κινητικότητα από πλευράς Παναθηναϊκού, ο Ατρόμητος ήταν εκείνος που έκανε αισθητή την παρουσία του στο ματς, έπειτα από λίγα λεπτά.

Στο 61ο λεπτό, έπειτα από κόρνερ, ο Κουλούρης πήρε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και ο Μπρούνο σε κενό τέρμα απλά την έσπρωξε στα δίχτυα του Κότσαρη. Έντεκα λεπτά αργότερα, ξανά από κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Κουλούρη, ο οποίος από πλάγια θέση δεξιά στη γωνία της μικρής περιοχής σκόραρε ένα όμορφο γκολ, καθαρίζοντας ουσιαστικά το ματς υπέρ του Ατρομήτου, που εκμεταλλεύτηκε τις στημένες φάσεις και έδωσε δύο “χτυπήματα” στον Παναθηναϊκό (72, 2-0).

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε τίποτα στο Περιστέρι, με τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει να έχει την κατοχή, αλλά τον Ατρόμητο να έχει τον “αέρα”, παίρνοντας αυτό που ήθελε από δύο στατιστικές, βρίσκοντας ισάριθμα γκολ, ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο, ήταν η ομάδα του Κάναντι εκείνη που προσπαθούσε να απειλήσει ξανά, με τον Κότσαρη να βγάζει το απευθείας φάουλ του Ουάρντα (84′) στην τελευταία αξιόλογη φάση του ματς.

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Μανδάς, Ρισβάνης, Χατζηισαίας, Κιβρακίδης, Κατράνης, Νάτσος, Μάντσον, Μπρούνο, Ενσικουλού (71′ Μπουσούλατζιτς), Ουγκράι (63′ Ουάρντα), Κουλούρης

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Κότσαρης, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Κουλιμπαλί, Γιόχανσον, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης, Χατζηγιοβάνης, Αθανασακόπουλος (46′ Χατζηθεοδωρίδης), Μακέντα (46′ Εμμανουηλίδης)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.