ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Πόσο να αντέξεις σαν Παναθηναϊκός;

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την εικόνα της ομάδας στο Περιστέρι, η οποία κινήθηκε εκ νέου σε χαμηλά επίπεδα, για το ξενέρωμα του κόσμου της ομάδας απ' όσα (δεν) βλέπει να γίνονται, αλλά και για τα όσα γράφτηκαν και ειπώθηκαν μετά τη δεύτερη ήττα της ομάδας μπάσκετ στη Μαδρίτη.

Δεν θα κάτσω να ασχοληθώ ιδιαίτερα με το παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Ήρθε άλλη μία ήττα στον δεύτερο γύρο, άλλη μία κακή εμφάνιση και πιστοποιήθηκε, ότι ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλο έλλειμμα ποιότητας και παίζουν παίκτες σήμερα, που σε κανονικό Παναθηναϊκό δεν θα πέρναγαν, ούτε απέξω. Με 2-0 έχασε ο Παναθηναϊκός στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο με δύο στημένες φάσεις και με σχεδόν ανύπαρκτη δημιουργία.

Ίδια εικόνα περίπου με την εντός έδρας ήττα από τον ΟΦΗ με 3-1. Άλλοι παίκτες αγωνίστηκαν, αλλά ήταν ίδια η εικόνα. Μοναδικό νέο πρόσωπο πρωτοεμφανιζόμενο ήταν ο νεαρός Αθανασακόπουλος, που είναι μεγάλο ταλέντο, αλλά το παιδί χάθηκε με τους άλλους παίκτες να είναι από μέτριοι έως κακοί. Ευτυχώς, που αυτή η ομάδα έκανε τον πρώτο γύρο με 31 βαθμούς μέσα στο γήπεδο, διότι η εικόνα του δευτέρου γύροι είναι αντίθετη, πολύ κακή με 13 βαθμούς στο γήπεδο(μαζί με το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που διακόπηκε). Σύνολο 44 – 11=33, όπως δείχνει η βαθμολογία.

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού πλέον έχει αδειάσει μέσα του. Δεν θέλει να βλέπει την ομάδα του. Και πόσο να αντέξει όταν: Βλέπει τον ΠΑΟΚ να παίρνει το πρωτάθλημα μετά από 34 χρόνια και να έχει δυναμική για να κάνει σερί. Βλέπει την ΑΕΚ να έχει πάρει το προηγούμενο πρωτάθλημα και να φτιάχνει το δικό της γήπεδο και να είναι έτοιμη να μπει σε αυτό, με ότι συνεπάγεται. Βλέπει τον Ολυμπιακό να θέλει να επανέλθει στην κορυφή, να έχει γήπεδο και διάθεση.

Και τον Παναθηναϊκό; Να μην έχει γήπεδο, να μην έχει διοίκηση, η μάλλον να έχει διοίκηση που να μην την νοιάζει, να κάνει τον Παναθηναϊκό και πάλι πρωταγωνιστή, αλλά να τον καθιερώνει στις μικρομεσαίες ομάδες με 3,5 εκ. ευρώ μπάτζετ! Και κυρίως να βλέπει ο κόσμος, ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει πλέον καμία δυναμική και έχει γίνει έρμαιο στις διαθέσεις (και ενίοτε ουρά) των άλλων μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας αυτή την στιγμή είναι μία μικρομεσαία ομάδα και εκεί θα είναι με την σημερινή διοίκηση. Σαν Παναθηναϊκός δεν το αντέχεις αυτό  Είναι απλά τα πράγματα. Οι άλλες μεγάλες ομάδες με γήπεδα και δυναμική μεγαλώνουν και εσύ μικραίνεις. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Τα άλλα είναι να ‘χαμε, να λέγαμε…

*ΑΕΚ-ΑΕΛ 0-1. Ο κ. Κούγιας δεν θα βγάλει ανακοίνωση ανάλογη με αυτή που έβγαλε την προηγούμενη εβδομάδα, μετά το Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 1-3; Στο ίδιο γήπεδο έγιναν και τα δύο παιχνίδια με τα ίδια αποτελέσματα…

Η Ρεάλ ήταν και είναι το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στο φάιναλ-φορ. Χάθηκε στο πρώτο παιχνίδι η ευκαιρία να σπάσει την έδρα η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Δεν μπορώ να πιστέψω, όμως, αυτά που διαβάζω και ακούω κατά πάντων μετά το 2-0 της Ρεάλ. Κατά της ομάδας, που έχει κρατήσει ψηλά την σημαία του Παναθηναϊκού μας δίνει τίτλους και χαρές κάθε χρόνο  έχει πάρει έξι ευρωπαϊκά και θα πάρει και άλλο, διότι –σε αντίθεση- με το ποδόσφαιρο έχει μία διοίκηση, που έχει πάθος με τον Παναθηναϊκό, θέλει να είναι πρώτος στην Ελλάδα και μεταξύ των πρώτων στην Ευρώπη.

Αυτό λέγεται αχαριστία, τίποτα άλλο.

Exit mobile version