ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ PANATHINAIKOS24.GR

Μυριούνης: «Aδιανόητα τα όσα ακούγονται για τον Καλάθη – Μπορεί στο καυτό ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός – Φταίει ο Πασκουάλ»

Ο Χρήστος Μυριούνης, μιλάει στο Panathinaikos24.gr για τη μεγάλη προσπάθεια του Παναθηναϊκού κόντρα στη Ρεάλ, τον Ρικ Πιτίνο, αλλά και τον κακό σχεδιασμό του Τσάβι Πασκουάλ.

Ο πρώην μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού, Χρήστος Μυριούνης, σχολίασε την μέχρι τώρα πορεία του τριφυλλιού και στάθηκε στην τρομερή αλλαγή της εικόνας του «τριφυλλιού» με τον Ρικ Πιτίνο στον πάγκο.

Παράλληλα, μίλησε για τον κακό σχεδιασμό του καλοκαιριού χρίζοντας ως “υπεύθυνο” τον Τσάβι Πασκουάλ, ενώ δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για την κριτική στον Νικ Καλάθη, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι την κριτική, “οι Έλληνες την έχουμε στο… αίμα μας”

Αναλυτικά όσα είπε ο Χρήστος Μυριούνης στο Panathinaikos24.gr:

Πως κρίνετε την εικόνα του Παναθηναϊκού τη φετινή σεζόν;

«Είναι μία πολύ περίεργη χρονιά φέτος. Η ομάδα δεν χτίστηκε σωστά κατά τη γνώμη μου. Αποκτήθηκαν παίκτες οι οποίοι έδειξαν ότι δεν μπορούσαν να προσφέρουν, όπως παραδείγματος χάρη ο Λάσμε. Στέκομαι στην περίπτωση του Λάσμε, για τον οποίο είχα πει την άποψή μου από το καλοκαίρι. Δεν μπορείς να κάνεις το βήμα παραπάνω όταν παίρνεις ένα παίκτη, ο οποίος έχει μεγαλώσει και τα τελευταία χρόνια δεν έπαιζε σε υψηλό επίπεδο. Βέβαια, η έλευση αυτού του θρύλου που λέγεται Ρικ Πιτίνο άλλαξε τελείως την εικόνα του Παναθηναϊκού.

Κατ’ εμέ, το ότι ο Παναθηναικός κατάφερε να πάει στους «8» της Ευρωλίγκας αποτελεί τεράστιο επίτευγμα, με βάση αυτά που είχε δείξει μέχρι την έλευση του Πιτίνο. Το μεγάλο λάθος θεωρώ ότι είναι πως δεν αποκτήθηκε ένας παίκτης για να βοηθάει τον Καλάθη. Ένας παίκτης όχι φυσικά ισάξιος, αλλά λίγο χειρότερος ώστε να μπορεί να τον ξεκουράζει. Ο Λεκαβίτσιους δεν μπορούσε να βοηθήσει τόσο. Είναι φιλότιμος αλλά δεν μπορεί παραπάνω. Την ευθύνη φυσικά για το λάθος χτίσιμο της ομάδας την έχει Πασκουάλ. Γι΄ αυτό και η πρόκριση στους “8” της Ευρωλίγκας είναι τεράστιο επίτευγμα και οφείλεται καθαρά στον Πιτίνο».

Πως είδατε τον Παναθηναϊκό στο Game 1 με την Ρεάλ και που κρίθηκε το παιχνίδι;

«Η μεγάλη ευκαιρία του Παναθηναϊκού ήταν στο πρώτο παιχνίδι. Ανεξάρτητα με την αβάντα που είχε και έχει χρόνια από την διαιτησία η Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτό είναι κάτι που ξέρουμε, δεν είναι κάτι καινούριο. Δίκαια διαμαρτυρήθηκαν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού. Οι διαιτητές δεν έδωσαν κάποια σφυρίγματα υπέρ της ομάδας.

 Στα τελευταία λεπτά του αγώνα ο Παναθηναϊκός έπαιξε πολύ σκληρή άμυνα, με αποτέλεσμα να στείλει αρκετές φορές στις βολές και να δώσει στη Ρεάλ εύκολους πόντους. Το ματς χάθηκε στα τελευταία λεπτά του αγώνα, μιας και ο Παναθηναϊκός δεν διαχειρίστηκε σωστά την παθιασμένη άμυνα του. Ήταν μεγάλη ευκαιρία που χάθηκε. Οι πράσινοι έχασαν τη συγκέντρωση τους και ως εκ τούτου το παιχνίδι»

Τι άλλαξε στο δεύτερο παιχνίδι στη Μαδρίτη;

«Η Ρεάλ ήταν υποψιασμένη, μιας και στο πρώτο παιχνίδι πήγε να πάθει μεγάλο… στραπάτσο. Μπήκε στα… κόκκινα ενώ ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ άδειος. Όταν έχεις παλέψει το πρώτο παιχνίδι, είτε θα μπεις στα… κόκκινα να παλέψεις είτε θα μπεις άδειος εξαιτίας της προσπάθειας που έχεις κάνει στο πρώτο ματς. Επίσης το παιχνίδι χάθηκε από τη στιγμή που στο πρώτο δεκάλεπτο πετυχαίνεις μονοψήφιο αριθμό πόντων. Ο Καλάθης δεν μπορούσε να αποδώσει, μιας και όλη η άμυνα της Ρεάλ είχε προσαρμοστεί πάνω του. Η Ρεάλ είναι πολύ γεμάτη ομάδα και  έχει τεράστιο βάθος. Εγώ περίμενα να μπει στα φουριόζος ο Παναθηναϊκός, περίμενα να… γυαλίζει το μάτι τους».

Μετά το δεύτερο ματς άρχισε ένα κύμα αμφισβήτησης προς το πρόσωπο του Νικ Καλάθη. Τι έχετε να πείτε γι΄ αυτό;

«Στην Ελλάδα ζούμε. Σ΄ αυτή τη  χώρα ξεχνάμε πολύ εύκολα. Έχουμε αυτό το κακό σαν Έλληνες. Μπορεί να κάνει κάποιος 10 καλά και ένα κακό και θα θυμόμαστε το κακό. Ας αρχίσουμε από κάτι βασικό. Που ήταν ο Παναθηναϊκός πριν δύο μήνες; Ήταν δωδέκατος. Ποιος τον πήρε από τον χέρι και τον έβαλε στα πλέι-οφ της Ευρωλίγκας; Ποιος έκανε μεγάλα παιχνίδια; Ο Καλάθης δεν ήταν; Το παιδί αυτό παίζει από την αρχή της χρονιάς 30 λεπτά σε κάθε παιχνίδι. Τι να πω! Αυτό που συμβαίνει είναι απίστευτο. Τεράστιο «κράξιμο» για το παιδί αυτό, το οποίο δεν φταίει. Όταν είσαι ο Καλάθης και σου αφήνουν ελεύθερο σουτ,  θα σουτάρεις. Υπάρχει μπασκετικός εγωισμός. Το παιδί δεν τα έβαλε τώρα, αλλά μην ξεχνάμε πόσα έχει βάλει για να φτάσει εδώ ο Παναθηναϊκός. Ο Πιτίνο λέει εδώ και τόσους μήνες ότι υπάρχει πρόβλημα στο τρίποντο. Σε ποιον να δώσει την μπάλα ο Καλάθης; Ποιος είναι πιο αξιόπιστος σουτέρ; Κανένας.

 Ο Καλάθης έχει κάνει τεράστια ματς και μην ξεχνάμε ποιους συμπαίκτες έχει δίπλα του. Δεν έχεις αξιόπιστους σουτέρ. Αυτό είναι δεδομένο. Και αυτό που κάνουμε είναι να τα ρίχνουμε όλα στον Καλάθη. Έναν παίκτη που τον έχουμε… κάψει. Ο Καλάθης τα τελευταία χρόνια πληρώνει ότι δεν έχει τόσο καλούς συμπαίκτες δίπλα του. Ο τελευταίος που φταίει είναι αυτός. Στην Ελλάδα  ισοπεδώνουμε τα πάντα μέσα σε μία ώρα. Έχουμε αυτό το… χάρισμα σ΄ αυτή τη χώρα. Βλέπεις τις εναλλακτικές λύσεις της Ρεάλ. Το δεύτερο ματς το έχασες από τα κενά που υπάρχουν στο «1» και στο «5». Για να τελειώνουμε είναι αδιανόητο να «κράζουμε» τον Καλάθη! Μην τα ισοπεδώνουμε όλα! Μόνος του πήρε τον Παναθηναϊκό και τον… έβαλε στην οκτάδα».

Μπορεί να πάει ο Παναθηναϊκός σε 5ο παιχνίδι τη σειρά;

«Φυσικά και μπορεί. Όλοι ξέρουμε τη δύναμη του ΟΑΚΑ και του κόσμου του Παναθηναϊκού. Δεν θα είναι παράλογο  να κάνει το 2-2. Μπορεί να γίνει δεν είναι απίθανο. Από την άλλη βέβαια η Ρεάλ είναι γεμάτη ομάδα. Το κακό είναι ότι θα έρθει χωρίς άγχος και θα… παίζει με άλλο αέρα. Η Ρεάλ έχει παιδιά με τεράστια ποιότητα. Ο Καμπάτσο, ένα παιδί 1.80μ., σου έκανε τόσο μεγάλη ζημιά στο δεύτερο ματς.  Μπορεί οι Ισπανοί να έρθουν στο ΟΑΚΑ και να κάνουν το 3-0. Μην ξεχνάμε όμως  ότι ο Παναθηναϊκός είναι Παναθηναϊκός και μπορεί να τα καταφέρει. Ο Καλάθης θα είναι σίγουρα καλύτερος στο επόμενο ματς. Το δύσκολο είναι βέβαια να κάνεις τρεις συνεχόμενες νίκες επί της Ρεάλ. Αν συμβεί αυτό ο Παναθηναϊκός θα είναι φαβορί για να κατακτήσει την Ευρωλίγκα. Το βάρος της φανέλας είναι μεγάλο».

Ποια είναι η γνώμη σας για τον Ρικ Πιτίνο;

«Τι να πω για τον Πιτίνο; Ο άνθρωπος είναι θρύλος για εμάς που ασχολούμαστε με το μπάσκετ. Είναι μεγάλη επιτυχία ότι έφεραν αυτόν τον προπονητή στον Παναθηναϊκό. Βέβαια, επειδή είμαστε αυτοί που είμαστε στην Ελλάδα, αν η Ρεάλ «σκουπίσει» την Τρίτη τον Παναθηναϊκό, θα τα ρίξουμε όλα στον Πιτίνο. Δεν το συζητάμε καν ότι ο Πιτίνο είναι ο λόγος που μπήκε στα πλέι οφ. Άλλαξε την νοοτροπία ενώ βοήθησε τα μέγιστα στο να ανέβει η απόδοση πολλών παικτών. Βλέπεις παίκτες όπως ο Παπαγιάννης και ο Παπαπέτρου που είναι εντελώς διαφορετικοί. Δεν θέλω να πω κάτι άλλο. Είμαι πολύ… μικρός για να σχολιάσω εγώ τον Πιτίνο».

Που βρίσκεστε εσείς αυτή τη στιγμή προπονητικά;

«Εγώ ήμουνα στον Γλαύκο στην Πάτρα, αλλά έφυγα πριν τρεις μήνες διότι οι συνθήκες δεν ήταν όπως της περίμενα. Αυτή τη στιγμή περιμένω τον επόμενο σταθμό προπονητικά. Δουλεύω σε Β και Γ κατηγορία. Θέλω να κάνω την βήμα στην Α2».

Exit mobile version