ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΠΑΣΚΕΤ

Πιτίνο: «Δεν είναι θέμα χρημάτων, αλλά εκτέλεσης»

Ο Ρικ Πιτίνο αναφέρθηκε στο πλάνο που πρέπει να έχει αύριο κόντρα στη Ρεάλ ο Παναθηναϊκός και τόνισε ότι η πρόκριση δε θα κριθεί από το μπάτζετ.

Πιτίνο: «Δεν είναι θέμα χρημάτων, αλλά εκτέλεσης»

Ο Ρικ Πιτίνο αναφέρθηκε στο πλάνο που πρέπει να έχει αύριο κόντρα στη Ρεάλ ο Παναθηναϊκός και τόνισε ότι η πρόκριση δε θα κριθεί από το μπάτζετ.

Αναλυτικά όσα είπε ο 66χρονος προπονητής στην «NOVA» από την «πράσινη» media day:

Για το αν ο Πιτίνο θα ήθελε να βγει εκτός ο Έντι Ταβάρες ή ο Φακούντο Καμπάτσο με έναν… μαγικό τρόπο: «Παίζουν και οι δύο εξαιρετικά. Δεν μπορώ να τους βγάλω εκτός παιχνιδιού. Προετοιμάζομαι για το ματς, δεν σκέφτομαι υποθετικά σενάρια».

Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ LIVE STREAMING
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ LIVE STREAMING 5.578 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για το αν υπάρχει χρόνος για αλλαγές στην τακτική: «Παίζουμε στα πλέι οφ και χάνουμε με 0-2. Θα έπρεπε να είμαστε στο 1-1. Δεν εκτελέσαμε καλά το πλάνο μας. Όταν δεν το κάνεις αυτό, δεν είσαι εξαιρετική ομάδα. Όταν το κάνεις, είσαι στο 1-1 και γυρνάς σπίτι με ψυχολογία. Τις φορές που κερδίζαμε είχαμε 10-11 λάθη ανά παιχνίδι. Τώρα κάναμε 17. Όταν έχεις 17 λάθη στα πλέι οφ δεν θα κερδίσεις. Δεν ήταν λάθη που τα ανάγκασε η αντίπαλη ομάδα. Ήταν δικά μας λάθη. Οδήγησαν τη Ρεάλ σε αιφνιδιασμούς και εύκολα καλάθια. Πρέπει να τα περιορίσουμε. Όταν έχεις λιγότερο ταλέντο από τον αντίπαλό σου δεν είναι μόνο θέμα μπάτζετ, αλλά και θέμα του ποιος εκτελεί καλύτερο το πλάνο του. Αυτό το λεώ γιατί πολλοί λένε για το μπάτζετ της ΤΣΣΚΑ, της Ρεάλ ή της Φενέρμπαχτσε. Δεν είναι θέμα χρημάτων, αλλά εκτέλεσης. Όταν παίζεις με μια ομάδα με μεγαλύτερο ταλέντο, πιο ψηλούς παίκτες και καλύτερους σουτέρ, πρέπει να σκεφτείς καλύτερα και να εκτελείς απόλυτα με μεγαλύτερο μπασκετικό IQ».

Για μια αστεία ιστορία που είχε το βράδυ της Κυριακής (21/4): «Θα σας πω μια αστεία ιστορία. Ήμουν σε ένα εστιατόριο χθες. Ήρθε ένας οπαδός του Παναθηναϊκού και μου είπε ότι θέλει να μου δώσει μια συμβουλή. Του ειπα: “αν είναι καλή, δώστην μου”. Μου πρότεινε ο Καλάθης να ποστάρει τον Καμπάτσο. Του είπα: “είναι εξαιρετικό. Αλλά, πρέπει να πω στον άλλον προπονητή να βγάλει τον Τέιλορ από τον Καλάθη και να βάλει τον Καμπάτσο, για να γίνει αυτό που μου προτείνεις”».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.