Ο Τάκης Μαλακατές μίλησε για την άνοδο του βόλεϊ γυναικών στην πρώτη κατηγορία.

Mετά τη νίκη  επί της ΑΕΚ που σήμανε και την επιστροφή του συλλόγου στην κορυφαία κατηγορία, ο Τάκης Μαλακατές μίλησε στο volleynews.gr τονίζοντας ότι ο Παναθηναϊκός θα πανηγυρίσει μόνο όταν πάρει και πάλι τίτλους.

«Είναι ευχής έργον για τον Παναθηναϊκό όταν το καλοκαίρι ανέλαβε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και η διοίκησή του και να ηγηθεί της μάνας του λόχου. Χωρίς εκείνον, ίσως ήμασταν ακόμα στη Pre League. Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός είχε δύσκολους αντιπάλους και κατάφερε να δείξει ότι στήθηκε μία πάρα πολύ καλή ομάδα και ανέβηκε εκεί που δικαιούται, γιατί ποτέ δεν έπεσε. Δεν πανηγυρίζουμε, απλά είμαστε χαρούμενοι. Θα πανηγυρίσουμε όταν ο Παναθηναϊκός πάρει τίτλους», σημείωσε ο Τάκης Μαλακατές αρχικά.

Ο Μαλακατές αναφέρθηκε και στην αποπληρωμή των χρεών: «Δεν είναι μόνο η άνοδος το σημαντικό για την εφετινή σεζόν. Είναι αυτά που γίνονται στον Ερασιτέχνη. Αυτή την στιγμή έχουμε επιστρέψει σε μία κανονικότητα, οι αθλήτριες, οι προπονητές, οι υπάλληλοι πληρώνονται στην ώρα τους και το χρέος διακανονίζεται με γοργό ρυθμό. Ευελπιστούμε σύντομα να μην υπάρχει το χρέος γιατί οι διακανονισμοί είναι τροχοπέδη σε αυτή την προσπάθεια. Άνθρωποι που δεν είχαν ζητήσει ποτέ τα λεφτά τους, ξαφνικά εμφανίστηκαν να τα ζητούν γιατί έτσι το είδαν».

Για τη νέα σεζόν μόνο εκτιμήσεις μπορούν να γίνουν: «Είναι νωρίς ακόμα. Τώρα ο Παναθηναϊκός κατά την προσωπική μου εκτίμηση πρέπει να πάει βήμα βήμα. Οι ομάδες δεν αγοράζονται, χτίζονται. Πρέπει να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω και να είμαστε πάνω-κάτω όπως ήταν το ανδρικό τμήμα φέτος. Έτσι ώστε την μεθεπόμενη χρονιά, ίσως χωρίς χρέη, να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τίτλους. Αυτές όμως είναι προσωπικές απόψεις. Το πρωτάθλημα θα είναι πολύ δυνατό και κρίμα που δεν θα είναι η ΑΕΚ. Σίγουρα είναι καλύτερη από αρκετές άλλες ομάδες της Α1. Πολλές ομάδες θα διεκδικούν την τετράδα και με μεγάλες βλέψεις.».

«Υπάρχει όραμα. Ξέρουμε ότι δημιουργούνται προσδοκίες και σιγά σιγά οι στόχοι μας θα υλοποιηθούν. Πριν πηγαίναμε προς το άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Ο αθλητισμός δεν είναι αυτό το πράγμα. Θεωρώ μέσα στον Μάιο θα έχουμε τις εργασίες για την επόμενη σεζόν». 

Για το πουαφιερώνει την άνοδο: «Αυτή την άνοδο την αφιερώνω στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, στην οικογένειά του και σε ανθρώπους που δεν είναι κοντά μας, όπως ο κ. Παύλος και ο κ. Θανάσης. Αυτοί ήταν οι πρώτοι που αγάπησαν τον Ερασιτέχνη και ο Δημήτρης είναι ο συνεχιστής αυτής της παρακαταθήκης και την ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο».

➡️ Γράψε το σχόλιο σου