Τη Δευτέρα (22/4), πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με παρόντες -μεταξύ άλλων- τους Δημήτρη Κωνσταντινίδη (συνεργάτης του Δημήτρη Γιαννακόπουλου), Γιώργο Βασιλειάδη και Σωκράτη Φάμελλο (υπουργός Περιβάλλοντος) για το θέμα του Athens Alive.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η LiveSport, η σύσκεψη δεν έβγαλε το επιθυμητό αποτέλεσμα για την πλευρά των επενδυτών. Μάλιστα, οι εκπρόσωποι του Δημήτρη Γιαννακόπουλου δεν έκρυψαν τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός της μη τήρησης της δέσμευσης για την αλλαγή του συντελεστή δόμησης από πλευράς κυβέρνησης.

Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης τόνισαν μεν ότι θα επανέλθουν με τις θέσεις τους μετά το Πάσχα, ωστόσο εκτιμάται ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος. Ακόμη κι αν υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη στη νέα επικείμενη συνάντησή τους, θα χρειαστεί πολύ χρόνος μέχρι τη δημιουργία του Χωρικού Σχεδίου και την έγκρισή του με σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

Παρά τη διαφορά που παρατηρείται στον τρόπο της προσέγγισης της υπόθεσης από την πλευρά της κυβέρνησης αλλά και εκείνη των επενδυτών, οι δύο πλευρές επιθυμούν να υπάρξουν θετικά βήματα στο σύντομο μέλλον.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πλέον αναμένονται οι προτάσεις των ανθρώπων του «Athens Alive», σε μια προσπάθεια να τρέξουν οι διαδικασίες για την υπόθεση στην οποία έχει ήδη τρέξει αρκετός χρόνος.