ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Κωνσταντίνου: “Δεν είμαι τσάτσος του Αλαφούζου”

Ο Βασίλης Κωνσταντίνου υπερασπίζεται τον εαυτό του, μιλάει για όσα του καταλογίζουν και αφήνει αιχμές για τον Μαρίνο Ουζουνίδη.

Κωνσταντίνου:

Ο Βασίλης Κωνσταντίνου υπερασπίζεται τον εαυτό του, μιλάει για όσα του καταλογίζουν και αφήνει αιχμές για τον Μαρίνο Ουζουνίδη.

Διαβάστε ένα απόσπασμα όσων δήλωσε ο Βασίλης Κωνσταντίνου στην ιστοσελίδα sport24.gr:

Πριν ανέφερες ότι αποχώρησες με δική σου πρωτοβουλία από την προεδρία της ΠΑΕ. Προσωπικά, δυσκολεύομαι να το πιστέψω και το ίδιο πιστεύουν οι περισσότεροι. Θεωρούν ότι δεν έφυγες μόνος σου, αλλά ο Αλαφούζος αποφάσισε να σε αντικαταστήσει;

Αυτό δεν ισχύει. Ο Αλαφούζος ήθελε να μείνω στην προεδρία. Έφυγα για δικούς μου λόγους. Θέλω να βοηθήσω το Μαρούσι να βρει την αθλητική ταυτότητα του. Είχα ασχοληθεί παλαιότερα με την ΚΑΕ Αμαρουσίου, συμμετέχοντας μετά τον Βωβό στην προσπάθεια να διατηρηθεί η ομάδα στην Α1. Ήμουν αντιπρόεδρος στον Ερασιτέχνη και επιστρατεύτηκα στην ΚΑΕ. Έφυγα οικειοθελώς από την ΠΑΕ και αυτή είναι η αλήθεια. Σίγουρα ήταν μία δύσκολη απόφαση για μένα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ποτέ δεν προσπάθησα να το παίξω πρόεδρος και να επιβάλλω τις απόψεις μου. Έλεγα την άποψη μου, αλλά μέχρι εκεί.

Παναθηναϊκός: Οι Κώτσιρες, οι Παλάσιος και οι αντι-Μπερνάρ
Παναθηναϊκός: Οι Κώτσιρες, οι Παλάσιος και οι αντι-Μπερνάρ 2.965 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για να τα λέμε όλα, στον Παναθηναϊκό δεν ήμουν εγώ που αποφάσιζα. Αυτός ο οποίος αποφασίζει είναι ο ιδιοκτήτης. Κακώς έχω στοχοποιηθεί ότι ήμουν πιόνι ή τσάτσος. Εγώ προσπαθούσα να βοηθήσω και να κάνω ότι καλύτερο μπορούσα για τον Παναθηναϊκό ή το Μαρούσι παλαιότερα. Κατηγορήθηκα ότι έπαιρνα πολλά χρήματα ως πρόεδρος ή αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού, αλλά αυτό δεν ισχύει. Είμαι στη διάθεση του καθενός για να το αποδείξω. Τα πιο πολλά λεφτά τα πήρα ως ποδοσφαιριστής και όχι τώρα που ήμουν στη διοίκηση”.

Ποια είναι η σχέση σου με τον Γιάννη Αλαφούζο;

Έχω πολύ μεγάλη εκτίμηση στον Γιάννη Αλαφούζο, γιατί όσο και αν φανεί περίεργο, είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει βάλει πολλά λεφτά στον Παναθηναϊκό. Τα έβαζε με τον τρόπο που νόμιζε ότι θα κάνει αυτό που είχε στο μυαλό του. Σίγουρα στην αρχή, όπως και όλοι όσοι πρόεδροι πέρασαν, δεν ήξερε να διοικήσει μία ομάδα. Όταν έμαθε ήταν κάπως αργά. Ο Αλαφούζος δεν τα παράτησε και θα τα παρατήσει μόνο όταν ο Παναθηναϊκός θα γίνει βιώσιμος οικονομικά. Ξέρω ότι θέλει να βρει έναν επιχειρηματία ο οποίος θα μπορεί να ξανακάνει πρωταγωνιστή τον Παναθηναϊκό και όταν τον βρει, θα του δώσει τις μετοχές του. Αλλιώς, ο Αλαφούζος θα ξεχρεώσει την ΠΑΕ και θα περιμένει.

Όταν τον Σεπτέμβριο του 2017 ο Αλαφούζος ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρηματοδοτεί, όσοι ήμασταν γύρω του, σοκαριστήκαμε. Βέβαια, υπήρχαν άλλοι στην ΠΑΕ οι οποίοι έβρισκαν γλυκιά τη θέση τους και ήθελαν να παραμείνουν και δεν έλεγαν την πραγματικότητα στον Αλαφούζο. Δεν αναφέρομαι σε προπονητές, παρότι πέρασαν και κάποιοι που κοίταζαν το συμφέρον τους”.

Ποιες ήταν η πιο καλή στιγμή της προεδρίας του και η πιο καλή;

“Η χειρότερη στιγμή συνέβη πέρυσι τη Μεγάλη Εβδομάδα. Μίλαγα συνέχεια με τον Δημήτρη Κουρμπέλη, ο οποίος ήταν ο αρχηγός της ομάδας και προσπαθούσα να πείσω τους παίκτες να μην κάνουν απεργία. Πήγα στο Κορωπί για να συζητήσω με τους ποδοσφαιριστές για τα οικονομικά, τότε που ο Αλαφούζος είχε πάψει να ενδιαφέρεται για τον Παναθηναϊκό και είχε αφήσει άλλους ανθρώπους να ασχολούνται με το ποδοσφαιρικό τμήμα. Όμως, εκείνοι κοίταζαν μόνο την προσωπική τους προβολή και τίποτα άλλο”.

Αυτό που λες είναι μομφή για τον Μαρίνο Ουζουνίδη και τον Ντίνο Διαμαντόπουλο;

“Αυτούς τους δύο και τον Τουμαζάτο. Για τους τρεις. Είναι προς τιμήν των δύο αρχηγών, του Κουρμπέλη και του Χρήστου Δώνη, οι οποίοι έδειξαν κατανόηση, όσο ήταν εφικτό. Βέβαια, υπήρξαν ποδοσφαιριστές οι οποίοι είχαν λανθασμένη συμπεριφορά, όμως ήταν ξένοι. Οι Έλληνες συμπεριφέρθηκαν καλύτερα. Αυτή ήταν η πιο άσχημη περίοδος. Η καλύτερη στιγμή ήταν όταν ο Παναθηναϊκός αρνήθηκε να πουλήσει τον Κουρμπέλη στην Σπάρτα Πράγας, επειδή δεν ήθελε να τον δώσει, αλλά ούτε και ο ποδοσφαιριστής να φύγει. Τότε είπα στον Κουρμπέλη ότι είναι ο στυλοβάτης του Παναθηναϊκού και θα είναι η βάση για την νέα ομάδα. Έτσι έχει γίνει και ο Κουρμπέλης θέλει να μείνει και θα αποτελέσει κεφάλαιο για τον Σύλλογο”.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.