ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΠΑΣΚΕΤ

Πρίφτης: “Είμαι τυχερός που συνεργάστηκα με τον Διαμαντίδη”

Ο Δημήτρης Πρίφτης έπλεξε το εγκώμιο του Δημήτρη Διαμαντίδη σε πρόσφατες δηλώσεις του.

Πρίφτης:

Ο Δημήτρης Πρίφτης, προπονητής της Ούνικς Καζάν, μίλησε στην κάμερα της VTB για τους παίκτες που ξεχώρισε στην ως τώρα καριέρα του. Ο Έλληνας κόουτς αναφέρθηκε στον Κιριλένκο αλλά και στον Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο Πρίφτης είχε συνεργαστεί με τον 3D στον Παναθηναϊκό και την Εθνική ομάδα και ως εκ τούτου, τον αποθέωσε.

Ο Πρίφτης είπε τα εξής:

“Δύσκολη ερώτηση. Αν μιλάμε για Ρώσους παίκτες, θα διάλεγα τον Κιριλένκο. Πολύ πληθωρικός και πολύ αθλητικός φόργουορντ, που μπορούσε να κάνει τα πάντα στο παρκέ που πέτυχε πολλά για το ρωσικό μπάσκετ.

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 48.059 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Μιλώντας γενικά, από όλους τους παίκτες στον κόσμο, θα πω τον Νοβίτσκι. Μού αρέσει πάρα πολύ ο τρόπος παιχνιδιού του. Είναι ένας all-around παίκτης, που έδειξε αξιοζήλευτη σταθερότητα σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του. Είμαι λάτρης του ομαδικού μπάσκετ και ο Ντιρκ ήταν πάντοτε κομμάτι της ομάδας και ποτέ δεν εκβίαζε προσπάθειες.

Αν μιλάμε, όμως, για παίκτες από τη χώρα μου, τότε θα διάλεγα τον Δημήτρη Διαμαντίδη! Άλλαξε τον τρόπο σκέψης των παικτών και των φιλάθλων, δείχνοντας πως μπορείς να είσαι χρήσιμος στο παρκέ, χωρίς να σκοράρεις πολλούς πόντους. Είναι μοναδικός στο είδος του. Μερικές φορές ξεχνάμε ότι μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι στο παρκέ και με άλλους τρόπους, και όχι απαραίτητα με το σκοράρισμα. Ήμουν τυχερός που είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί του στην Εθνική και για λίγο στον Παναθηναϊκό. Είναι όνειρο για κάθε προπονητή να έχει έναν παίκτη σαν τον Διαμαντίδη στο ρόστερ του!”

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.