ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

To πράσινο έπος που “σφραγίστηκε” στο 63ο λεπτό… (vids)

Πέρασαν 48 χρόνια από την ημέρα που ο Παναθηναϊκός πέτυχε τη μεγάλη ανατροπή, υποτάσσοντας τον Ερυθρό Αστέρα με 3-0 στη Λεωφόρο, με τον Αριστείδη Καμάρα να σημειώνει ένα από τα κρισιμότερα γκολ στην ιστορία του συλλόγου.

To πράσινο έπος που

Καλώς ή κακώς, οι μεγάλες ποδοσφαιρικές στιγμές πηγαίνουν “χέρι – χέρι” με τις -εξίσου σημαντικές- περιγραφές, είτε από το ραδιόφωνο, είτε από την τηλεόραση. Και μία από τις σημαντικότερες ημέρες του Παναθηναϊκού, είχε την ευλογία να ντυθεί από του Διακογιάννη τη φωνή…

28 Απριλίου 1971: Ο Παναθηναϊκός όφειλε να παίξει τα “ρέστα” του κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, στη ρεβάνς του 4-1 του Βελιγραδίου. Η ομάδα του Φέρεντς Πούσκας έπρεπε να υπερβάλλει εαυτόν για να ξεπεράσει το εμπόδιο της πανίσχυρης ομάδας των Σέρβων. Κάτι που φάνταζε δύσκολο, καθώς οι “πράσινοι” ήθελαν να μη δεχθούν γκολ και παράλληλα να σημειώσουν -έστω- τρία, για να πάρουν εκείνοι το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Γουέμπλεϊ.

Η “ταμπέλα” του αουτσάιντερ, θαρρείς πως διαλύθηκε από τη γεμάτη Λεωφόρο και από την πίστη παικτών και φιλάθλων, πως εκείνη την ημέρα, θα γραφτεί ιστορία. Εξάλλου, τα παιδιά του Φέρεντς Πούσκας δεν είχαν τίποτα να χάσουν. Το γρήγορο γκολ του Αντώνη Αντωνιάδη, στο δεύτερο λεπτό του ματς, αποτέλεσε την πρώτη ένδειξη για μία εξαιρετική συνέχεια.

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 12.779 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο ψηλός σημείωσε και το δεύτερο τέρμα της ομάδας του στο 55ο λεπτό. Η Λεωφόρος ήταν καμίνι, ο κόσμος έσπρωχνε την ομάδα με τη φωνή του, για το απόλυτο. Για το μυθικό. Χρειαζόταν μονάχα, άλλη μια δυνατή φάση. Όπερ και εγένετο. Στο 63ο λεπτό, ο Αριστείδης Καμάρας μπήκε στην περιοχή των Σέρβων και με υπέροχο τρόπο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Οι παίκτες, ο πάγκος, η εξέδρα αλλά και ο Γιάννης Διακογιάννης, παραδόθηκαν στη μέθη της στιγμής.

Ο Παναθηναϊκός κεφαλαιοποίησε το γκολ του Καμάρα. Ο Βασίλης Κωνσταντίνου κράτησε την εστία του ανέπαφη και ο Παναθηναϊκός έγινε ο πρώτος (και η μοναδική μέχρι σήμερα) ελληνικός σύλλογος που έφτασε μέχρι τα τελικά κάποιας διοργάνωσης…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.