ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Ιτούδης: “Βάζουμε… ήχο στις προπονήσεις όταν είναι να παίξουμε στο ΟΑΚΑ”

Ο Δημήτρης Ιτούδης αποκάλυψε μιλώντας στο site της Ευρωλίγκας το μυστικό των προπονήσεων της ομάδας πριν τα παιχνίδια στο ΟΑΚΑ.

Ιτούδης:

Ο Δημήτρης Ιτούδης προσπαθεί να προετοιμάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ΤΣΣΚΑ, ιδίως πριν από τα παιχνίδια σε έδρες που υπάρχει φασαρία από την εξέδρα, όπως στο ΟΑΚΑ.

Ο κόουτς της ΤΣΣΚΑ ανέφερε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, οι προπονήσεις της ομάδας γίνονται με ήχους από την εξέδρα της εκάστοτε ομάδας, ούτως ώστε οι παίκτες να εγκλιματιστούν στις συνθήκες και τα υψηλά ντεσιμπέλ προτού παίξουν το ματς.

«Οι καταστάσεις μέσα στην χρονιά θα καθορίσουν τι απαιτείται να γίνει σε συγκεκριμένες στιγμές. Όταν έχουμε ένα νικηφόρο σερί, μερικές φορές χρειαζόμαστε φαινομενική κρίση ή προσπαθώ να δώσω κίνητρο στους παίκτες μου ή να τους προκαλέσω. Και το κάνω πολλές φορές, όταν προσπαθώ να προκαλώ κάποιον ατομικά στην προπόνηση για να δω πώς μπορεί να διαχειριστεί την πίεσή μου στους ώμους του. Είναι επειδή πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος, χρειάζεται να έχεις επίγνωση, κάτι που για παράδειγμα απαιτείται στο Final Four με όλα τα μίντια και όσα αποσπούν την προσοχή.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.541 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για παρόμοιους λόγους πολλές φορές προπονούμαστε με ήχους. Όταν έχουμε παιχνίδια στην Ζαλγκιρις, στον Παναθηναϊκό, στον Ολυμπιακό ή στην Μπασκόνια, τα οποία είναι… θορυβώδη γήπεδα, ζητάμε από τους τεχνικούς να βάλουν ήχο στο γήπεδο. Έτσι είναι η πραγματική ζωή κι έτσι δουλεύουμε»

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.