ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Τα «θέλω» του Γιώργου Δώνη και το πλάνο για ανεβασμένο επίπεδο

Ο στόχος των ανθρώπων του Παναθηναϊκού είναι τη νέα χρονιά ο Παναθηναϊκός να βρίσκεται σε πιο υψηλό level. Ποια τα «θέλω» του Γιώργου Δώνη, ποιες οι μεταγραφικές κινήσεις και πως θα αξιοποιηθούν οι ποδοσφαιριστές της ακαδημίας.

Τα «θέλω» του Γιώργου Δώνη και το πλάνο για ανεβασμένο επίπεδο

Ο στόχος των ανθρώπων του Παναθηναϊκού είναι τη νέα χρονιά ο Παναθηναϊκός να βρίσκεται σε πιο υψηλό level. Ποια τα «θέλω» του Γιώργου Δώνη, ποιες οι μεταγραφικές κινήσεις και πως θα αξιοποιηθούν οι ποδοσφαιριστές της ακαδημίας.

Η χρονιά πλησιάζει προς το τέλος της και ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να πετύχει τους στόχους του σε ό, τι έχει να κάνει με το βαθμολογικό κομμάτι. Η ευρωπαϊκή ποινή δε σβήστηκε, λόγω του -11 και το κακό για το «τριφύλλι» είναι ότι στην καλύτερη των περιπτώσεων θα παίξει ξανά στα ευρωπαϊκά Κύπελλα τη σεζόν 2021-22.

Πλέον, αφού περάσει και το ματς με τον Παναιτωλικό, άπαντες θα επικεντρωθούν στην «επόμενη μέρα». Οπου «επόμενη μέρα», βάλτε τη λέξη «σχεδιασμός». Οι Νίκος Νταμπίζας και Γιώργος Δώνης θα σηκώσουν μανίκια και η ομάδα θα… βάλει μπρος για το πλάνο ενόψει της νέας χρονιάς.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.391 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο στόχος

Η επόμενη σεζόν θα βρει βαθμολογικά τον Παναθηναϊκό δίχως ουσιαστικό στόχο. Με δεδομένη την τρετία στην ευρωπαϊκή τιμωρία, οι «πράσινοι» δε θα διεκδικήσουν κάτι, πλην του Κυπέλλου. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι θα είναι αδιάφοροι τη νέα χρονιά. Άλλωστε, έχει τονιστεί απ’ όλους στο «πράσινο στρατόπεδο» ότι το πλάνο τριετίας το οποίο περιλαμβάνει οικονομικη εξυγίανση και ταυτόχρονα συνεχής ανάπτυξη του ποδοσφαιρικού τμήματος, θα συνεχιστεί. Ένα πλάνο το οποίο χρειάζεται υπομονή, επιμονή και πίστη, παρά τα εμπόδια, παρά τις όποιες αστοχίες ή ακόμη και ατυχίες.

Ο μεγάλος στόχος, λοιπόν, για τη χρονιά που έρχεται είναι η ομάδα να παρουσιαστεί ακόμη πιο ανταγωνιστική, ακόμη καλύτερη, ακόμη πιο ελκυστική και το κυριότερο να έχει διάρκεια. Με δεδομένο ότι φέτος κάποιοι ποδοσφαιριστές πήραν το πρώτο… ψήσιμο, από την επόμενη σεζόν οι απαιτήσεις απ’ αυτούς θα είναι περισσότερες.

Οι μεταγραφές και οι αποχωρήσεις

Το αρχικό πλάνο των Νταμπίζα – Δώνη είναι να αποκτηθούν 5-6 ποδοσφαιριστές. Βασικός στόχος είναι η ενίσχυση στην επιθετική γραμμή, στη μεσαία, στα στόπερ και στα εξτρέμ. Πάντα υπάρχει, επίσης, ένα ανοικτό παράθυρο για τη θέση του δεξιού μπακ, αφού ακόμα η παραμονή του Κουλιμπαλί είναι στον αέρα (σ.σ. πολύ δύσκολα θα συνεχίσει και του χρόνου). Μην ξεχνάμε, επίσης, ότι εκτός απροόπτου ο Κάτσε θα αποχωρήσει, άρα δημιουργείται στα χαφ ένα κενό, όπως και ο Τζανδάρης που, ούτως ή άλλως, δεν ήταν στις επιλογές του Δώνη αυτή τη χρονιά. Πολύ πιθανό είναι να φύγει και ο Στάικος, με τον Πανιώνιο να ενδιαφέρεται για την περίπτωσή του.

Ανοικτό, επίσης, είναι το θέμα Μουνιέ, αλλά και του Άλτμαν. Οι πιθανότητες αποχώρησης των συγκεκριμένων είναι αρκετές, όπως και των Οικονόμου, Παντελάκη. Δεδομένη πρέπει να θεωρείται και η αποχώρηση του Σιφναίου.

Σε ό, τι έχει να κάνει με τις επεκτάσεις συμβολαίων, οι περιπτώσεις Κουρμπέλη, Ινσούα και Μπουζούκη είναι σε πρώτο πλάνο και επιθυμία των ανθρώπων της ομάδας είναι να τους προσφέρουν νέο συμβόλαιο με αυξημένες αποδοχές. Δεδομέ

Η αξιοποίηση κι άλλων Νέων

Τη σεζόν που φτάνει στο τέλος της είδαμε αρκετούς νέους παίκτες να παίρνουν ευκαιρίες. Κάποιοι καθιερώθηκαν (Μπουζούκης, Μαυρομμάτης), ο Χατζηγιοβάνης συνέχισε έχοντας έναν εξαιρετικό πρώτο γύρο και έναν μέτριο δεύτερο, ενώ άλλοι είχαν καλές και κακές στιγμές (Χατζηθεοδωρίδης, Πούγγουρας). Υπήρχαν, επίσης, περιπτώσεις νεαρών που πήραν λίγο χρόνο, αλλά υπολογίζονται για το μέλλον όπως ο Αποστολάκης και ο Σέχου. Σε αυτή την κατηγορία είναι και ο Αθανασακόπουλος, ο οποίος έχει παίξει ένα ημίχρονο με τον Ατρόμητο, αλλά στον Παναθηναϊκό τον πιστεύουν πολύ.

Θα αξιοποιηθούν κι άλλοι, οι οποίοι ήδη προπονούνται με την ομάδα, όπως οι Σκεντεράι, Τζαβίδας, Σερπέζης και Ζαγαρίτης, αλλά και ο Βαγιαννίδης που χθες ανέβηκε στην πρώτη ομάδα. Ο στόχος είναι οι συγκεκριμένοι να μπουν ομαλά τις απαιτήσεις τις πρώτης ομάδας, να δοκιμαστούν σε φιλικά και να πάρουν τις ευκαιρίες τους.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.