ΚΛΕΙΣΙΜΟ
SUPER LEAGUE

Φινάλε με τεσσάρα

Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός 4-0: Ο Παναθηναϊκός "καθάρισε" τον Παναιτωλικό "χτυπώντας" τρεις φορές στο πρώτο ημίχρονο (Χατζηγιοβάνης με πέναλτι στο 14', Μακέντα στο 19' και στο 40') και μία στο δεύτερο (81' Εμμανουηλίδης), κλείνοντας με νίκη τις υποχρεώσεις του στη φετινή σεζόν.

Φινάλε με τεσσάρα

Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός 4-0: Στο σχεδόν άδειο ΟΑΚΑ, σε ένα παιχνίδι χωρίς ουσιαστικό κίνητρο, οι παίκτες του Γιώργου Δώνη ξεκαθάρισαν τις προθέσεις τους από το πρώτο ημίχρονο, σκοράροντας τρεις φορές στο πρώτο μέρος και μία στο δεύτερο, κλείνοντας με νίκη τις υποχρεώσεις τους στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Χατζηγιοβάνης άνοιξε το σκορ στο 14ο λεπτό με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, για να ακολουθήσουν δύο γκολ του Κίκο Μακέντα, στο 19ο και στο 40ο λεπτό και ένα του Εμμανουηλίδη στο 81ο λεπτό.

Το ματς

Μουντός ο καιρός στο ΟΑΚΑ, με ελάχιστους οπαδούς του Παναθηναϊκού να παίρνουν τον δρόμο προς την εξέδρα, στο φινάλε μιας ιδιαίτερης σεζόν γεμάτη διακυμάνσεις για το τριφύλλι. Στο τελευταίο επίσημο ματς της περιόδου 2018/19, η ομάδα του Δώνη βρήκε μπροστά της τον Παναιτωλικό του Δέλλα, τον οποίον και είχε νικήσει τόσο στο ματς πρωταθλήματος στο Αγρίνιο, όσο και στο αντίστοιχο του Κυπέλλου, νωρίτερα. Ουσιαστικό κίνητρο δεν υπήρχε, πέραν της πρόθεσης των πρασίνων να παίξουν για τη νίκη, ώστε να κλείσουν με καλό τρόπο μια περίεργη σεζόν. Μάλιστα, κατάφεραν ουσιαστικά να δρομολογήσουν τη νίκη, πριν καν συμπληρωθούν είκοσι λεπτά παιχνιδιού.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.495 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο 13ο λεπτό, έπειτα από ωραίο συνδυασμό Χατζηγιοβάνη και Χατζηθεοδωρίδη από τα αριστερά και σέντρα του δευτέρου στην περιοχή, ο Άργκους γκρέμισε τον Κάτσε εντός περιοχής, με τον Τζήλο να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Χατζηγιοβάνης ευστόχησε και τις… δύο φορές (ο ρέφερι έδειξε επανάληψη γιατί την πρώτη φορά ο Μακέντα βιάστηκε να μπει στην περιοχή), ανοίγοντας το σκορ για τον Παναθηναϊκό (1-0, 14′). Πέντε λεπτά αργότερα, ο Φεντερίκο Μακέντα με τελείωμα εντός περιοχής, βοηθούμενος από την κακή αντίδραση του Γιαννακόπουλου, σημείωσε το δεύτερο γκολ του τριφυλλιού που πήρε οριστικά τα ηνία του ματς, δίχως να “θαμπώνει” με την εμφάνισή του (2-0, 19′). Οι “πράσινοι” είχαν διάθεση να βγάλουν παραπάνω πράγματα στο χορτάρι, κάτι που συνέβη στο 40ο λεπτό, με τον Θεοχάρη να βλέπει την κίνηση του Μακέντα, με τον Ιταλό να “χτυπά” για δεύτερη φορά στο ματς, κάνοντας το 3-0 (40′).

Ο Παναθηναϊκός είχε πετύχει και με το παραπάνω τον στόχο του, “καθαρίζοντας” το παιχνίδι από το πρώτο μέρος. Στο δεύτερο κομμάτι του ματς, ο Παναιτωλικός ήταν εκείνος που παρουσιάστηκε περισσότερο κινητικός, θέλοντας να σημειώσει έστω το γκολ της τιμής, εκμεταλλευόμενος μια σχετική χάλαρωση στην άμυνα του τριφυλλιού, αλλά και τις βιαστικές μεταβιβάσεις στον χώρο του κέντρου. Παρ’ όλα αυτά, ο Παναθηναϊκός είχε τις στιγμές του, με την εκτέλεση φάουλ του Μακέντα να περνά λίγο πάνω από τα δοκάρια της ομάδας του Αγρινίου, αλλά και το μακρινό σουτ του Χατζηθεοδωρίδη, που κατέληξε στην αγκαλιά του Γιαννακόπουλου.

Ο Δώνης αποφάσισε να δώσει χρόνο συμμετοχής στους Εμμανουηλίδη, Καμπετσή και Αθανασακόπουλο, ο οποίος πήρε τη θέση του Μακέντα. Η έξοδος του Μακέντα έκανε τον Παναθηναϊκό πιο γρήγορο στην ανάπτυξη, με αποτέλεσμα να έρθει και τέταρτο γκολ. Ο Καμπετσής δοκίμασε τον Γιαννακόπουλο, η ασταθής απόκρουσή του όμως έδωσε την ευκαιρία στον Εμμανουηλίδη να πλασάρει, διαμορφώνοντας το 4-0 στο 81ο λεπτό. Ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, σκοράροντας το τελευταίο γκολ της ομάδας στη σεζόν 2018/19…

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης):  Κότσαρης, Πούγγουρας, Κολοβέτσιος, Τζανδάρης (77′ Καμπετσής), Χατζηθεοδωρίδης, Θεοχάρης, Κάτσε, Στάικος, Χατζηγιοβάνης, Αρμενάκας (66′ Εμμανουηλίδης), Μακέντα (80′ Αθανασακόπουλος).

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Γιαννακόπουλος, Τσιγγάρας, Μιχάι, Άργκους, Τσοκάνης (66′ Αμαράλ), Λουσέρο, Μάρκος Πάουλο (85′ Μπελεβώνης), Ντουάρτε, Γκούγκα, Μανά (79′ Παρράς), Μπάιροβιτς.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.